Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyllozgieta :)

czy to mozliwe, zeby brzuch po porodzie

Polecane posty

Gość wstyd mi
tak mozliwe powiem ci ze w od mniej wiecej 34/36 tydz brzuch opada na dol i wtedy jest normalnie wysypka rozstepow ja tak mialam i az mnie skora piekla bo tak mi ja wrecz rozrywalo,nie mam az tak tagicznego brzucha jak pokazalas ale daleko mu od idealu

Gość Oczywiście, ze może
to jest brzuch cały w rozstępach. Ja taki wlasnie miałam po samym porodzie. Byłam szczuplutka (niecałe 50kg przy wzroście 169cm), w ciąży przytyłam 18kg, 3 miesiące po porodzie wróciłam do swojej wagi, ale brzuch już nie wrócił do swojego stanu "sprzed". Około roku po porodzie skóra stała sie bardziej napięta i rozstępy zrobiły sie jasne, ale brzuch już nigdy nie będzie gładziutki, niestety.

ja zaczelam 37 tydzien i na razie nie mam ani jednego rozstepu (tfu tfu). mam nadzieje, ze tak bedzie do konca...

Gość anika665
SMARUJ INTENSYWINIE KILA RAZY DZIENNIE I NAPEWNO BEDZIE DOBRZE

Gość zupełnie nie rozumiem
Nie wszyscy tak mają, a właściwie rzadko kto tak ma. Jest pewna część kobiet skłonnych do takich objawów. Widziałam w tv i na żywo, jeszcze gorsze niż ten w fotce, co pokazałaś.

Gość zupełnie nie rozumiem
Ja też byłam szczuplutka, potem dużo przytyłam przed porodem, a teraz jestem jeszcze szczuplejsza niż przed i nie mam żadnych rozstępów. To zależy, jedne mają, inne nie.

Gość klaudka16x
To wszystko zależy od skóry, ja mam też taki brzuch, mam skłonności do rozstępów, smarowałam przez całą ciąże i nic mi to nie pomogło, przed ciązą też byłam szczupła, w ciąży przybrałam 18kg, mój brzuch był naprawde kolosalny, okazało się że mam wielowodzie i oprocz 4kg dziecka miałam do samego porodu 5 litrów wód płodowych więc synek miał dużo miejsca do pływania, brzuch już nie wrócił do formy, zostaje mi tylko operacja ale to w przyszłym roku.

bez przesady! ten brzuch ze zdjęcia jest chyba tuż po porodzie i to pewnie bliźniaczym. Wiadomo od razu po porodzie brzuszek nie będzie taki jak przed ciążą i potrzebuje trochę czasu, żeby doszedł do siebie. Jeśli nie masz rozstępów to już raczej mieć nie będziesz. Ja zawsze byłam szczuplutka, w ciąży dużo przytyłam, a rozstępy miałam, no i nadal je mam :( tylko troszkę na udach, a niczym nie smarowałam nie masowałam. Teraz już nie pamiętam dokładnie, ale jak przestałam karmić piersią ok 8 m-cy później mój brzuch był taki jak przed ciążą , wessał się i naprężył cały i teraz nie widać po mnie, że w ogóle kiedyś byłam w ciąży. Więc głowa do góry, nie bedzie aż tak źle. :)

Gość Popatrz na kobiety
w swojej rodzinie, matkę, ciotki, siostry, babkę może, popytaj, to wszystko uwarunkowane jest genetycznie przeważnie. U mni epo kilku miesiącach brzuch wrócił do stanu sprzed porodu, jest to możliwe, mimo, że nic z nim nie robiłam.

jesli teraz nie masz rozstepow to sie nie bój,jesli wyjda to nie bedzie ich wiele a kilka,tak jak u mnie,pierwszy mi sie pojawil w około 36tc dzisiaj są blade i nie rzucaja sie w oczy ;) a ten brzuch z fotki wyglada jak po kilku ciazach hehe ale oponke poporodzie mialam,ale niespecjalnie onia dbalam a szybko wrocilam do formy tzn,plaskiego i jędrnego brzucha

Gość laluna88
ja cala ciaze sie smarowalam kremami z apteki a tylko brzuch smarowalam zwykla oliwka. i tylko na brzuchu nie mam rozstepow:p ale mialam maly brzuch. i jestem 7 mc po porodzie i gdybym cwiczyla(a mi sie nie chce) mialabym palski. za to w ostatni tydzien ciazy "rozjechala" mi sie skora w zgieciu kolanowym. chyba przez to te organizm wode zaczal zbierac.