Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Takbrakujee

Tak mi brakuje mojego psa :(

Polecane posty

Go艣膰 Takbrakujee

M贸j pies, umar艂 w styczniu. W ci臋偶kim b贸lu. Ju偶 mieli艣my podj膮膰 decyzj臋, o u艣pieniu, ale by艂o tak ci臋偶ko....tego dnia sama umar艂a :( Do teraz nie ma dnia, 偶eby o niej nie my艣le膰. Tak mi jej brakuje :( Nie wiem, czy chc臋 kolejnego psa, kolejnego przywi膮zania, kolejnego cierpienia przed 艣mierci膮.... i nie wiem, czy inny pies zast膮pi mi j膮. To by艂 m贸j wymarzony pies. Rodzice nie chcieli, sama nazbiera艂am w podstaw贸wce jeszcze na ni膮 pieni膮dze. 1200 z艂. Kupi艂am i przynios艂am do domu. Wszyscy si臋 w niej zakochali i zosta艂a :) By艂a moja. Po 12. latach odesz艂a :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
W styczniu te偶 u艣pi艂am psa:( w styczniu zesz艂ego roku B贸l jest nadal, cz臋sto o nim my艣le. W pa藕dzierniku zesz艂ego roku wzie艂am kolejnego psa, nie 偶a艂uje. Nigdy nie zast膮pi tamtego psa, jest inny wyj膮tkowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gegeg
wspolczuje bardzo, to tak jakby stracic czlonka rodziny. zwierzeta sa cudownymi towarzyszami. co to byla za rasa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co..... .
ja czasem patrze na moja starzejaca sie sunie i mi sie serce kraje, nie wiem jak to zniose jesli jej zabraknie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozumiem ci臋 doskonale
m贸j pies tez odszed艂 mia艂 14 lat to by艂o 3 lata temu ale ja by艂am zmuszona go u艣pi膰 :( przez 3 miesi膮ce mia艂am depresj臋 jeszcze teraz jak sobie go przypomne to chce p艂aka膰 :( by艂 taki kochany bardzo m膮dry ale ostatnie p贸艂 roku 偶ycia bardzo chorowa艂 ratowa艂am go lekarz chodzi艂 do domu do niego nie by艂o ratunku odszed艂 w spokoju 艣ni mi si臋 cz臋sto 偶e jest zdrowy i radosny wiem 偶e ju偶 go nic nie boli ale smutek czuj臋 okropny :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
No w艂a艣nie.... tak sobie my艣l臋 ju偶 od kilku dni, w sumie m膮偶 te偶 jest za tym, 偶e jak ju偶 to we藕miemy jakiego艣 szczeniaczka ze schroniska.... wtedy mo偶e jako艣 ten b贸l mi chocia偶 troch臋 minie, z rado艣ci, 偶e biedna psia sierota u nas zamieszka.... Najgorsze jest to, 偶e u mojego psa rano by艂 weterynarz, po po艂udniu te偶 da艂 mu zastrzyk i mieli艣my czeka膰 do rana. O p贸艂nocy m贸j pies tak przera藕liwie zacz膮艂 wy膰, piszcze膰, trz膮艣膰 si臋, 偶e ju偶 chwyta艂am za telefon do lekarza, a ona umar艂a :( Ci膮gle s艂ysz臋 to wycie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
To by艂a suczka dobermana. Uwielbiam dobermany. Z wielk膮 przyjemno艣ci膮 kupi艂abym zn贸w dobermana, ale one s膮 bardzo obci膮偶one genetycznie chorobami. Bardzo cz臋sto umieraj膮 w艂a艣nie w wielkich b贸lach :(

Udost臋pnij ten post

Ja nie czeka艂am do ostatniej chwili z uspieniem psa, fakt walczyli艣my dali艣my mu w prezencie jeszcze z p贸艂 roku zycia, ale kiedy juz si臋 meczy艂 trzeba by艂o podj膮膰 t膮 trudn膮 dezycje. Mo偶e we藕cie nie szczeniaka a jakiego艣 psa w potrzebie? Szczeniaki szybko znajduj膮 domy. Mi jeszcze w zesz艂ym miesi膮cu umar艂a kotka 18 letnia, mia艂am j膮 tylko rok, przygarne艂am z fundacji, bez oka, z po艂amanym ogonkiem..

Udost臋pnij ten post

Po co trzyma膰 do czasu a偶 pies umrze w wielkich b贸lach? Ja tez kocham dobermany! I wszystkie psy s膮 teraz obci膮偶one genetycznie niestety, wi臋kszo艣c owczark贸w dysplazj膮, mojego musia艂am u艣pi膰 przez to, mia艂 10 lat,ale mia艂 tez guza na nerce kt贸ry uciska艂 na rdze艅 kr臋gowy, mocznik przeogromny.. pies nie m贸g艂 ju偶 chodzi膰, mog艂am nosi膰 prawie 40kg po schodach, ale po co skoro on sie m臋czy艂, on jak widzia艂 smycz i wiedzia艂 ze trzeba i艣膰 na dw贸r a偶 odwraca艂 g艂owe ju偶 ostatniego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psiara...
Ja uspilam moja ukachana 15-letnia sunie w grudniu zeszlego roku.Brakuje mi jej bardzo.Ten pies kawal zycia ze mna przezyl.Byl ze mna jak bralam slub,rodzilam dziecko,jak wychowywalam malego dziusia,jak wyemigrowalismy do innego kraju,jak bralam rozwod,jak poznalam mojego ukochanego.............Zawsze wierna,czekajaca,cierpliwa........Strasznie mi jej brakuje i synowi tez,on sie przy niej wychowal i nie znal zycia bez tego psa u boku. Przed jej smiercia przyszedl do nas do domu drugi pies.Wzielismy drugiego psa na piec miesiecy przed jej smiercia.Fajnie ze mogl ja poznac a ona wychowala szczeniaka :-).Drugi pies zlagodzil to ze w domu nie jest pusto bez suni,ale i tak bardzo nam jej brakuje.Czesto o niej mysle,chodze na spacery w nasze ulubione miejsca i wtedy mi sie wydaje ze ona biegnie przy mnie .............Bardzo ja kochalam,na zawsze pozostanie w moim sercu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozumiem ci臋 doskonale
Ja mia艂am rottweilera - kochane i m膮dre psy Tak bardzo go brakuje i ta pustka w domu :( Min臋艂o juz par臋 lat a ja wci膮z czuj臋 smutek mo偶e przeprowadzka pomo偶e , bo wkr贸tce sie przeprowadzam marzy mi si臋 labrador :) mo偶e kiedy艣 kupi臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Ona w sumie do ko艅ca by艂a w porz膮dku. Zacz臋艂o si臋 tydzie艅 przed 艣mierci膮. Nie umia艂a pewnego dnia wsta膰, wy艂a z b贸lu. By艂 weterynarz, by艂y leki, zastrzyki, badania... i w sumie nie wiadomo. Niby jaki艣 zesp贸艂 Woblera, niby co艣 z kr臋gos艂upem, leki, zastrzyki, mia艂a by膰 poprawa. Po dw贸ch dniach z zastrzykami niby troch臋 lepiej, chocia偶 umia艂a zrobi膰 ze 4 kroki mo偶e, wi臋cej nie... ale jad艂a. Po tygodniu przesta艂a je艣膰, le偶a艂a... w niedziel臋 zn贸w by艂 u niej weterynarz, zn贸w co艣 da艂, mieli艣my czeka膰 do rana. O p贸艂nocy ju偶 wy偶ej pisa艂am jak cierpia艂a. Siedzieli艣my z m臋偶em na dywanie obok niej i wyli jak dzieci :( Masakra.

Udost臋pnij ten post

Wsp贸艂czuje. Mnie m贸j pies przygotowywa艂 do swojego odejscia jaki艣 czas. Zacza艂 chorowac, powoli by艂o gorzej, leczylismy, stawiali艣y jako艣 na nogi jeszcze, ale sie pogarsza艂o. Weterynarz powiedzia艂 偶e trzeba ju偶 u艣pi膰 ze ju偶 nic nie zrobimy, ale 偶e to my poczujemy ten moment 偶e pies da nam znak kiedy b臋dzie ten dzie艅. I da艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psiara...
Moja sunia miala raka i miesiac przed jej smiercia juz widzialam ze z nia coraz gorzej.Obiecalam jej ze nie pozwole jej sie meczyc i jak tylko zobacze ze zaczyna cierpiec podejme decyzje o uspieniu i bede z nia dokonca.Slowa dotrzymalam,bylam z nia do konca,zasnela w moich ramionach w dzien gdy widzialam ze zaczyna ja bolec a ona slabnie w oczach :-(. Drugi pies to nie jest zly pomysl.Nie zastapi tego pierwszego nigdy,ale napewno bedziecie umieli go pokochac a wasz ukochany zmarly i tak zostanie w waszych sercach na zawsze.

Udost臋pnij ten post

Te偶 chcia艂am labradora czarnego, jak sko艅czy艂am wida膰 w st贸pce:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Wiesz, ci臋偶ko tak podj膮膰 decyzj臋 o u艣pieniu, tym bardziej, 偶e ona mia艂a robione wszystkie badania - w膮troby, innych narz膮d贸w, krwi, prze艣wietlenia i niby wszystko mia艂a zdrowe ! Tylko ta chwiejno艣膰, nie umia艂a wsta膰, chodzi膰 i bola艂 j膮 ka偶dy ruch. Dostawa艂a leki, mia艂y one pom贸c. Lekarz dawa艂 nadziej臋. By艂y chwilowe poprawy. Nadzieje umiera ostatnia :( My艣leli艣my, 偶e z tego wyjdzie. Gdybym wiedzia艂a, 偶e w t膮 niedziel臋 o p贸艂nocy tak b臋dzie cierpie膰 to z pewno艣ci膮 by艣my jej ul偶yli :( Co do psa ze schroniska - nie wiem, my艣limy o szczeniaku, bo mamy ma艂e dziecko i boimy si臋 troch臋 wprowadzi膰 do domu takiego du偶ego, obcego psa :(

Udost臋pnij ten post

A no jak jest ma艂e dzieco to zmienia posta膰 rzeczy. Chociaz ja bym pr贸bowa艂a po fundacjach, szczeniak to szczeniak to k艂opot cz臋sto, a cz臋sto w fundacji znajdzie si臋 pies z domu tymczasowego sprawdzony pod k膮tem dzieci innych zwierz膮t itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Kurcze, mam 26 lat, a t臋skni臋 z tym psem jak dziecko :( Dla mnie doberman by艂 od przedszkola marzeniem. Rodzice twierdzili, 偶e za du偶y do domu. Ale ja j膮 przynios艂am to byli zachwyceni :D Je藕dzi艂am z ni膮 sama autobusem na szkolenia, by艂a ulubienic膮 pozorant贸w na szkoleniu, by艂a mega inteligentna i ta jej budowa... Ech, nie wiem, ju偶 chyba nigdy nie b臋d臋 mie膰 dobermana :(

Udost臋pnij ten post

Te偶 kiedy艣 mia艂膮m Dobermana, jako ma艂e dziecko, ale nawet niewiele go pami臋tam, wi臋cej nie by艂o mi dane. Mo偶e kiedy艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psiara...
Jak macie male dziecko to tylko szczeniak bo dorosly pies ze swoimi nawykami,moze sie okazac niezbyt tolerancyjny na dziecko.Ja wzielam osmiomiesiecznego wtedy ogromnego mieszanca.Taki wilczur z charakterem :-).Moja sunia byla posokowcem.Wilk sam nas znalazl,bo sie przyblakal na podworko.Mial obroze i adresowke.Zadzwonilismy do wlasciciela.Przyjechal i powiedzial ze on caly czas ucieka i ze on chce go oddac w dobre rece.My bylismy dobrymi rekami i zostal u nas.Jeszcze nigdy mi nie uciekl.A strasza sunia bardzo sie opiekowal i ja pilnowal,mial do niej duzy szacunek mlokos:-).Lecz jak bym miala male dziecko to nie wiem czy by u nas zostal,bo jest ogromny i bardzo silny i obawialabym sie o dziecko chociaz on tylko osiem miesiecy mial.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Szczeniaczek to nie k艂opot, to wielka rado艣膰 ;D Zw艂aszcza jak si臋 ma dosy膰 czasu, a ja mam, bo prowadz臋 firm臋 w cz臋艣ci domu. Nie wiem, zastanawiamy si臋 jeszcze nad tym, ale my艣l臋, 偶e jakiego艣 psiego biedaka we藕miemy. Tak dla w艂asnej satysfakcji, 偶e ma si臋 u nas lepiej ni偶 w schronisku..... nie wiem, mo偶e jak si臋 trafi jaki艣 starszy, ale 艂agodny i sympatyczny to nie b臋dzie to musia艂 by膰 szczeniak. Zobaczymy. Mo偶e chociaz troch臋 to ukoi b贸l. Ale moja dobermanka jest zakopana w ogr贸dku, i zawsze jak spojrz臋 w to miejsce to ech .... :( Dobra, ju偶 nie smuc臋. Tak si臋 natkn臋艂am na jej zdj臋cia w laptopie i zn贸w mnie nasz艂o :( Dzi臋ki za mi艂e s艂owa, a nie wy艣miewania....

Udost臋pnij ten post

A ja sie w innym temacie dowiedzia艂am 偶e moje psy powinny zosta膰 odstrzelone a ja ukarana:D Oraz 偶e jestem g艂upia, chyba zosta艂o to ocenione po psach jakie mam hahah

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psiara...
Kochana,wysmiewania,nie.Wiem ze jest duzo ludzi co kochaja swoje psy bardzo i traktuja je jak czlonkow rodziny. Moja sunia tez w ogrodku pochowana.Ostanio przywiezlismy duzy kamien w ksztalcie serca. Szczeniak to dobry pomysl ,tylko pamietaj ze trzeba bedzi troche z nim przejsc i buty chowac:-).Jak przygarniesz jakiegos biedaka to napewno bedzie potrafil ci sie odplacic psia miloscia. Dobranoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Ech Marika, pieski masz fajne :) A ludzie? No c贸偶, prawda jest taka, 偶e wielu nie ma serca do ps贸w, do zwierz膮t w og贸le. Ja kocham zwierz臋ta i kto艣, kto ich nie lubi, jest u mnie skre艣lony. Mojego m臋偶a kocham nad 偶ycie, ale on z tych, 偶e jakby mia艂 zabi膰 karpia na Wigili臋 to woli zje艣膰 sam膮 kapust臋 z grzybami :)

Udost臋pnij ten post

hahahah to tak jak u nas w domu:) oboje kochamy, ja znosze do domu wszystkie biedy, efekt taki 偶e mamy zwierzyniec w domu. Oczywi艣cie moj facet m贸wi zawsze nie nie nie ale sam nie przejdzie oboj臋tnie;p Ja kota chcia艂am pochowa膰, ale w ko艅cu zanios艂am do spalenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psiara...
Mariika nie przejmuj sie.Z kazdego psa mozna zrobic morderce nawet z retrivera(i ja autentycznie znam taka chistorie psa ktory byl zle wychowywany i traktowany,zrobil sie agresywny i go uspili.Retriver.).Tak samo jak z kadego psa mozna zrobic fajnego kochajacego towarzysza bez cienia agresji.Wszystko zalezy od wychowania a ludzie ktorze cie tak ocenili nic nie wiedza o psa .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Takbrakujee
Psiaro - ja to mog臋 nowe buty kupi膰, a niech se pies stare pogryzie :D Nie no, wiem, 偶e szczeniak to obowi膮zki, to nauka czysto艣ci, to takie drugie ma艂e dziecko :D I oczywi艣cie mnie to nie odstrasza. M臋偶a r贸wnie偶. A dziecko ma 4 latka, ma swojego chomika i 偶贸艂wia i od urodzenia jest uczony szacunku do zwierz膮t i te偶 mu brakuje dobermanki. On od ma艂ego ogl膮da艂 bajki oparty o ni膮, a ona nawet si臋 nie rusza艂a jak spa艂 :D Zawsze jak auto po naszej drodze jecha艂a to biega艂a do okna zobaczy膰 kto to, a jak on na niej spa艂 to nawet to j膮 nie interesowa艂o. No to by艂 naprawd臋 pies idea艂.

Udost臋pnij ten post

Widzia艂y艣cie tego zag艂odzonego psa z Konina? Rycza艂am jak g艂upia, chcia艂am go wzi膮膰, w ko艅cu fundacja si臋 nim zaj臋艂a, ale jest du偶o ch臋tnych na jego adopcje, wi臋c nawet si臋 nie zg艂aszam inna bida bedzie mi pisana kt贸rej nikt nie bedzie chcia艂

Udost臋pnij ten post