Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra113

Jak to w końcu z tymi płodnymi...?

Polecane posty

Gość kleopatra113

Witam. Zacznę od tego ze w najbliższą niedzielę powinnam dostać okres. Mam 25 dzień cyklu i cały czas śluz płodny? Jest go bardzo dużo... O co chodzi? Poradźcie...

Gość kleopatra113
up

Gość do autorki....rfwsa
wiesz co ja tez tydzien przed okresem miałam płodny sluz, więc tez juz jestem zbita totalnie z tropu. a licząc wstecz 14 dni przed miesiączką nie miałam żadnych objawów owulacji więc podobnie jak ty jz nic z tego nie rzoumiem

Gość lidka zbitka
bo czasami jak się zatrzyma owulacja to jajeczko się zbiera ponownie do owulowania i prawdopodobnie zbierze się w takim samym czasie jak zazwyczaj się zbiera, czyli jak od pierwszego dnia miesiączki do owulacji zazwyczaj jest 14 dni to jak nie dojdzie do owulacji kolejna jej próba wypadnie 28 dnia (w dzień kiedy powinien być okres). I później krążą legendy że przed samym okresem można zajść w ciążę. Radzę się samym śluzem nie sugerować, tylko mierzyć temperatury jak już korzystacie z metod wyznaczania płodności. Inne przypadki to takie że tuz przed okresem może wkraczać estrogen i też będzie pojawiać się śluz płodny, a jeszcze inny to przy niskim progesteronie w drugiej fazie też mogą być płaty śluzu płodnego. Jak już się liczy te 14 dni przed okresem to liczcie przed faktycznym terminem okresu a nie przed teoretycznym terminem, bo nie wiadomo co się mogło stać.

Gość de-monika
Też tak kiedyś miałam, kupiłam sobie specjalnie mikroskop owulacyjny i teraz okreslam dni płodne. okzało się, że po prostu źle badałam śluz...

Gość gość
Xuti76rAZ47d8GnBdJkI5D9G