Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jeden facet ma pytanie

CZY JEST TU KTOŚ Z HR

Polecane posty

Napiszę wprost. Mam rozmowę z dużą firmą. I zastanawiam się co zrobić jak padnie pytanie o poprzednią firmę. Mam pół roku luki. Dlaczego tak naprawdę odszedłem?? Bo pracodawca a) nie płacił mi za nadgodziny b) pracowałem po 12h> dziennie, dzwonił w soboty a nawet jak sie zwolniłem co chwile. Najdłużej pracowałem do 3 w nocy. c) rozbiłem auto 2 razy bo już nie wyrabiałem. Musiałem jeździć po 200km/h NAPRAWDĘ!!! Nałapałem mase mandatów. I jeszcze miał pretensje do mnie. d) Miałem pracować na jedno województwo a ostatecznie pracowałem na 4. I co mam to powiedzieć na rozmowie :( Ponoć mówienie o pracodawcy źle źle świadczy. A takie pytanie przy takiej luce padnie na pewno. Help!!!

Gość no to ja odpowiem
ja mam podobny problem:O powiem ,ze mialam problemy rodzinne i przebywalam tam jakis czas (tzn te pol roku), nie chce tej firmy miec w cv

tak tylko ja tam pracowałem wcześniej a od 6 miechów szukam pracy. I chyba plują tam na mnie bo czemu niby nie jestem zapraszany na rozmowy

Gość doops
nie sadze, ze jakikolwiek pracodawca zadzwonilby z prosba o referencje jeszcze przed rozmowa kwalifikacyjna, wiec to nie jest powodem tego, ze nie zapraszaja cie na rozmowy. pytanie jest: co podales jako powod gdy odchodziles z poprzedniej pracy? nowy pracodawca moze to zweryfikowac z poprzednim przy uzyskiwaniu referencji. jezeli w wypowiedzeniu nie podales zadnego konkretnego powodu to po prostu cos wymysl. np ze ktos tam zachorowal i musiales sie nim opiekowac, musiales wyjechac etc