Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nasturrrrcja

Jestem w ciąży...

Polecane posty

i mam 19 lat. Właśnie w tej chwili runął mój świat. Odwlekałam wykonanie testu bo chciałam się dłużej łudzić, że to jednak nie ciąża, ale jednak... Jestem pełnoletnia, pracuję teraz w wakacje jako kelnerka w nadmorskiej miejscowości. W maju pisałam maturę, dostałam się na wymarzone studia, miałam wyjechać do większego miasta, mieszkać w akademiku. Spełniać swoje marzenia, zdobyć wykształcenie. Mój chłopak jest starszy, już rok studiuje w tym samym mieście w którym ja miałam zamieszkać niebawem. To jest straszne. Nie mogę się z tym pogodzić. Nie jestem jakąś smarkulą, która brała sie za seks bo jej się nudziło. Zawsze się zabezpieczaliśmy, zawsze, nigdy nic się nie przydarzyło. Niestety, nawet to nie pomogło... Nie wiem co ja teraz zrobię. Nie wiem. Nie wiem, nie wiem.

Gość yguyhkjjjiouoj
My tez nie wiemy co będzie. I nie zazdrościmy. U nas wszystko o czasie-były priorytety-studia,praca,mąż,dzieci. A u Ciebie od d... strony. Trzeba było pomyslec wcześniej a nie na imprezke isc i d... dawac :) pozdrawiamy.

Gość Jakjakjak
Chciałoby się napisać gratuluje.. Będzie dobrze zobaczysz. Za kilka lat będziesz inaczej na to patrzeć i pewnie będziesz się cieszyć z tego ze tak to się potoczylo

Gość hjkshdoiwhrio
hahahaaa gumka i tabletki i ciąża!!;D;D;D

Gość georginiaaa
NIE WIERZĘ. Nie wierzę, ze przy PRAWIDŁOWO stosowanej antykoncepcji hormonalnej i prezerwatywie, zaszłaś w ciąze :-O

Gość Jakjakjak
A co do studiów idź na nie. W połowie semestru weź dziekanke potem dokonczysz studia. Na pewno będzie cieżko ale sobie poradzicie. I co ze od dupy strony? Życia nie przewidzisz, nie wiesz co cię czeka.

yguyhkjjjiouoj - fajnie to usłyszeć, ale naprawdę, nie jestem pierwszą lepszą dziwką, która daje przypadkowemu kolesiowi na dyskotece. Nie poszłam do łóżka dla widzimisię tylko z osobą, którą kocham. Wiem, ze mój chłopak mnie nie zostawi, tylko bardziej niż samej ciąży, dziecka czy reakcji rodziców boję się o nasze utrzymanie i moje wykształcenie, znalezienie stałej pracy itp. Jakjakjak - dziękuję za słowa otuchy. W pierwszych chwilach naprawdę sie przydają. Ale potem na pewno nie będzie tak kolorowo. Boję sie, zwyczajnie boję sie o swoją przyszłość. Nie pochodze z bogatej rodziny (z biednej patologii też nie)

Gość kitty cat
Ja również nie wierzę... Moim zdaniem to prowokacja... Napisana, żeby PRZESTRASZYĆ ;)

Gość hjkshdoiwhrio
"Nie jestem jakąś smarkulą, która brała sie za seks bo jej się nudziło." - skoro tak piszesz to ja nie widzę najmniejszego problemu. Przecież musiałaś być gotowa na dziecko skoro tak to ujęłaś. Do tego wstydzisz się przyznać, że się nie zabezpieczyliście;/

Gość Jakjakjak
Na pewno jesteś w ciąży? Bo chyba przy takiej antykoncepcji jest to niemożliwe... Zreszta chyba sobie zartujesz. Kto bierze tabletki i zabezpiecza ie jeszcze gumą...

no ja też nie wierze, jak można brać tabletki używać prezerwatyw i wpaśc...ale ściema. Nie da sie, albo jesteś taka dojrzała i odpowiedzialna że bralaś tabletki jak chciałaś

Gość gabi78765
hhaahaa tabletki gumka i ciaza hahah głupie prowo

Gość kala :)
Spokojnie, wszystko będzie dobrze przecież! :) Powiem Ci tak, też mam 19 lat, pisałam maturę w tym roku, dostałam sie na wymarzone studia - podobna sytuacja jak u Ciebie.. no i podejrzenie ciąży. Zwlekam teraz z wykonaniem testu, no ale okres spóźnia mi sie 6 dni juz, a nigdy czegoś podobnego nie miałam. No ale fakt kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia tzw stosunek przerywany. Porozmawiaj ze swoim chlopakiem najpierw, mam nadzieje ze mozesz na niego liczyc, że Ci pomoze. Ze studiami też może sie cos da zalatwić. :) Poszukaj, popytaj. Zobaczysz wszystko bedzie dobrze :) Pozdrawiam & 3maj sie :)

Gość gabi78765
pewnie myslala ze tabletki bierze sie w dni kiedy sie uprawia sex:D

Prowokacja? miło mi. Biorę tabletki, ale przyznaję, miałam po nich różne reakcje, kilka razy wymiotowałam, źle się czułam, chodziłam do lekarzy i nie wiedziałam dlaczego tak źle reaguję. Może to przez to, nie wiem. Szukam cały czas powodu, dlaczego tak to się stało. Ale mogłam się spodziewać, ze taka będzie tutaj reakcja, bo jak to możliwe, no jak... sama ku*wa mać nie wiem. Ale nie mam okresu już drugi miesiąc... więc to na pewno nie pomyłka testu.

Gość yguyhkjjjiouoj
Jak zwał tak zwał mleko sie rozlało i bedzie pod górke. I co z tego ze ja ci napisze a ktoś pocieszy? To Twoje sumienie a bedzie cię jadło i to ostro.Będziesz miała żal do samej siebie,juz teraz go masz. A jak pojawi Ci sie dziecko kolkowe,marudne itp to wtedy żal bedzie coraz wiekszy.

dziewczyny a testy gryzą czy co? Nie mozecie zrobić po prostu testu?

nasturcja idz pusc totka bo jak masz takie szczescie ze zaszłas przy tabletkach i gumkach to na pewno wygrasz cos

Gość kitty cat
Dziewczyny, powiedzcie mi, Wasze wymarzone studia to jakie kierunki?? :) Powiedzcie, jestem bardzo ciekawa

Gość no pewnieeeeeeeeeee
ej...czepiacie sie :) przeciez ona nie napisala jakie tabletki jakie gumki.Moze brala vitaminke C i gumke orbit....w takim zestawie ciaza murowana

Gość gabi78765
No to musisz byc baaaardzo płodna

Gość gabi78765
hahhahahahh dobre!:D

zrobiłam test i to potwierdziło moje "obawy". Ale myślcie sobie co chcecie. Starałam się brać tabletki regularnie, chociaż miałam problemy z przyswajaniem tzn. tak jak już pisałam - wymioty, biegunka, zmienianie ich itp. Ale zawsze zostaje przecież gumka... Cholera jasna no, sama nie wiem jak, dlaczego, jak to możliwe, że jestem w ciąży, nie dobijajcie mnie... Pójdę na studia, ale nie wiem jak to będzie, jestem teraz w dodatku zdenerwowana i sama nie wiem co mam robić.

Gość kitty cat
nasturrrrcja Chyba najbardziej wiarygodne wyniki daje test krwi.

hahahaha vitamine c i gume orbit - z pewnoscia nie inaczej :P I wcale sie nie nabijam, no ale jak mozna byc takim odpowiedzialnym itd itp i takie coś...ok robiliscie to bez gumki ok to jasne ze zajdziesz wiec bym napisala "ok nie martw sie bedzie dobrze, dasz rade" ale w takiej sytuacji to mam wrazenie ze czytam since fiction

tylko nie usuwaj dzidzi !!!! tez jestem w nieplanowanej ciazy ,chlopak mnie zostawil.na wiadomosc o ciazy !! za msc rodze ..kocham mojego niunisis

Śmiejecie się, a ciekawe jakby to się wam przytrafiło. Nie wiem, może opóźniło się cos o jeden dzień, teraz już nie wiem, teraz sobie wmawiam, ze pewnie coś źle zrobiłam. Zjedziecie mnie bo nie jestem doświadczona, bo widocznie coś poszło nie tak skoro jednak zaszłam. Zrobię test krwi, pójdę do lekarza tylko najpierw muszę sie uspokoić.