Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczony michal

co sie dzieje z moja skora ?

Polecane posty

Gość zrozpaczony michal

Witam,chodzi o tatuaz. Zrobilem go 9 tygodni temu, do dzis sie nie zagoil i z dnia ma dzien jest coraz wiecej czerwonych krost dookola wyglada to strasznie w dodatku na przedramieniu wiec nie ma jak tego schowac, co robic ? Fermatolog mi prxepisal na krosty zel davercin ale to nic nie pomafa, a tatoo nie zagojony gdyz naskorek sie blyszczy i jest pomarszczony. Jakies porady ? Prosze o sensowne odpowiedzu bo naprawde niewiem co robic :(

Gość zrozpaczony michal
Niech ktos odpisze blagam

Gość Koleżanka groszku zielonego :)
Może idź do lekarza, żeby to obejrzał. Gdzie robiłeś ten tatuaż ? Mi też kiedyś, paskudnie się goił tatuaż, ale w końcu się wygoił. Pewnie tak jak w moim przypadku robiła ci prywatna osoba po znajomości ? Pamietam, że ja smarowałam tatuaż olejem kokoswym co bardzo mi pomogło, bo olej kokoswy działa antybakteryjne i przciwgrzywbiczo.

Gość ksdhjebhdfevbgfhrev
Przy gojeniu nie ma zadbego bolu. A ty smaruj dalej maścia i nic sie nie martw. A ty czasami nie odrywasz tych strupków ?

Gość fikołaj
pewnie po znajmosci robiłes co ? dlugo ci sie to goi, za długo.

Gość zrozpaczony michal
Tak po znajomosci robilem ale typ juz dziara 8 lat i nie mial takiego przypadku..jak to wyleczyc zeby w koncu skora wygladala normalnie i bez tych krost bo ich jest coraz wiecej naprawde tragedia.. I jak tu wyjsc na miasto czy do znajomych..narazie smaruje raz dziennie kremem nivea

Gość kkkkaaaattttaaarrryyynnnkaaaaa
Zdecydowanie uruchom, rumianek i kup sobie ten olej kokoswy albo zapsyke alantan . Przemywaj rane kilka razy dziennie i smaruj lub zasypauj ta zasypka. Widocznie w rane dostała sie jakas bakteria wiec musisz przmywac czyms antybakteryjnym zeby sie nie rozniosło jeszcze bardziej. Nie lpeiej wydac wiecej i udac sie do salonu ? cś czuje ze ten tatauaz nie bedzie wygladał dobrze, bedzie wypukły i bedzie trzeba pewnie poprawiac.