Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetta90

Triacneal i wakacje na plaży

Polecane posty

Gość Anetta90

Hej dziewczęta, mam mały problem. Od miesiąca używam TriAcneal i Syndii35 od tygodnia, co mam nadzieje razem za jakiś czas przyniesie efekty na mój okropny trądzik (Cierpię też na z.policystycznych jajników, więc trądzik może mieć podłoże hormonalne, stąd Syndii). Póki co, po TriAcnealu mam wysyp na jednym z policzków, ale jestem dobrej myśli. Wiem, że teoretycznie jest lato ale, po pierwsze mieszkam w Wielkiej Bryt. a tu słonecznej pogody latem jak na lekarstwo, zresztą większość dni spędzam i tak w budunku, ponieważ głównie pracuję. Niespodziewanie, okazało się że we wrzesniu mam możliwość jechać na tydzień na superwakacje do Hiszpanii. Macie jakieś rady co mam zrobić, aby uniknąć przykrych niespodzianek? Oczywisicie, chciałabym opalić całe ciało (lek stosuję tylko na twarz), no i nie być nieziemsko blada na twarzy (ale nie mam ambicji megaciemnej opalenizny, moja skóra jest z natury bardzo blada i opalam się głównie na czerwono -choć jak będzie tym razem nie wiem bo nigdy nie byłam w 'ciepłych krajach', że się tak wyrażę). W związku z tym macie jakieś rady, co powinnam zrobić? Na pewno nie będę uzywać tego kremu podczas wyjazdu, ale ile wcześniej mam przerwać, jak dodatkowo się zabezpieczyć? Proszę, nie krytykujcie mnie, że zaczęłam kurację latem, bo dobrze wiedziałam, że będę w UK, a nie miałam pojęcia o żadnych wakacjach jeszcze. W końcu, nie wszystko w życiu da się zaplanować. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie!!

Gość barbarka789
NaTwoim miejscu miesiąc przed wyjazdem odstawilabym triacneal gdyż zawiera on kwas glikolowy a ten w kontakcie" ze słoncem powoduje przebarwienia dodatkowo zawiera "retinoid" który tez nie lubi slonca Na buźkę spf 40 (o ile takie jeszcze są -jak byłam nad ciepłym morzem opaliłam sie pomimo stosowania właśnie 40... i będzie ok-Udanych wakacji (bez plam i przykrych twarzowych niespodzianek hi hi)

Gość hokjj
Albo Triacneal, albo opalanie. Latem można stosować tylko kwas migdałowy albo azelainowy, a i przy nich lepiej na zimne dmuchać i chronić skórę filtrem 50+), glikolowy odpada.

Gość Anetta90
hokjj, co radzisz zatem? kiedy odstawić? myslicie ze 2 tyg starczą? (naprawdę chciałabym się leczyć jak najdłużej można)

Gość hokjj
2 tygodnie powinny wystarczyć (miesiąc przerwy radzi się przy głębokich pilingach kwasowych), ale postaraj się nie opalać zbytnio twarzy (opalanie i tak jest mocno niewskazane przy problemach trądzikowych ;)).

Gość Anetta90
Dziękuję! :)