Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezkostrawna

Alpicort a farbowanie włosów- czy można?

Polecane posty

Gość ciezkostrawna

Witajcie, mam pewien dylemat- dziś dermatolog przepisał mi Alpicort do wcierania w skórę głowy (mam problemy z wypadającymi włosami). Drugim problemem jest także to, iż w wieku 24 lat mam już sporo siwych włosów- co 2 miesiące farbuje je w miarę łagodną farbą. Farbowanie planuję na dziś, dlatego chciałabym wiedzieć, w jaki czas po nim mogę zacząć stosować wspomniany Alpicort? Czy nie będą się oba produkty "gryzły"? Bardzo zależy mi na poznaniu odpowiedzi, może ktoś już ma podobne doświadczenia? Dziękuję za każdą radę.

Gość ostatnio spiewam tylko tę
probowalas farbowanie henna? zawsze to mniej inwazyjne niz chemiczne farby

Gość ciezkostrawna
Nie, henną nie próbowałam, mam obecnie kupioną farbę z Garniera i właśnie ją chciałbym dziś użyć... ale nie wiem ile odczekać by móc stosować Alpicort.

a na opakowaniu leku nic nie ma?

Gość dlaczego nie zapytalas sie
dermatologa , skoro bylas na wizycie. ? Dziwna jesteś .

Gość do autorki, ...
wlosy ci wypadaja a ty kretynko jeszcze oslabiasz je farba? ocipialas zupelnie? litosci, wiekszej glupoty nie slyszalam rob henna jak juz i daj im spokoj na rok minimum bo jak tak dalej pojdzie to do 30 bedziesz lysa moze przy swoim poziomie glupoty lepiej zainwestuj w peruke

Gość ciezkostrawna
Nie, na opakowaniu nie ma żadnej adnotacji. A fakt, nie zapytałam dermatologa, bo zwyczajnie o tym zapomniałam, z drugiej strony lekarz mnie tak szybko odprawił, że połowy pytań zapomniałam zadać. No ale fakt, dziwna jestem...

Gość do autorki, ...
poza tym alpicort to steryd wiec jak sobie narobisz klopotu laczeniem go z chemicznym substancjami zawartymi w farbie to zebys potem nie plakala:O

Gość ciezkostrawna
szkoda, że nie można normalnie zadać pytania i nie nasłuchać się przy okazji niemiłych epitetów na swój temat :/ szkoda gadać

Gość ciezkostrawna
Dlatego pytam, jaki okres czasu mam poczekać po farbowaniu- tydzień, dwa? Tak, aby farba zdążyła już się wymyć ze skóry głowy

Gość gkgjv
Byłaś u dermatologa , wypadają ci włosy . Dla mnie to oczywiste , ze nie powinnas ich ufarbowac. Najpierw zastosuj leczenie , jak ci się wzmocnia włosy farbowanie .

a moze tym razem sprobuj henną?

jesli masz jakas chorobe skory glowy typu lojotokowe zapalenie skory itp to moze zacznij suplementowac olej z wiesiolka?

Gość ciezkostrawna
nie mam większych problemów ze skórą głowy- co jakiś czas pojawi się trochę łupieżu ale to przy dłuższym niemyciu. Włosy zaczęły jednak mocniej wypadać i szukam przyczyny. dzięki za rady odnośnie oleju, spróbuję

Gość kkkkaaaattttaaarrryyynnnkaaaaa
idz i załoz ten temat jnba wszytskich działach kurna felek :-o