Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaa___

Ślub cywilny - obiad; jak jedzenie jest podane? Każdy dostaje swoją porcję czy

Polecane posty

leży jedzenie rozłożone na tacach i każdy sobie nakłada ile chce? My w ramach oszczędności chcielibyśmy każdemu wydzielić porcje, tzn zamówić każdemu obiad, tzn zupa i drugie danie. Spotkaliście się z czymś takim czy raczej wszędzie jest kilka rodzajów mięs na paterach i goście sobie nakładają? Czy nie wygląda głupio, jak każdy dostanie swoją porcję już na swoim talerzu?

Gość łobub bubu
u nas było na paterach kilka rodzajów mięs każdy sam se nakładał tak jest najlepiej na paterach i tak masz wydzielone tyle kotletów czy rolad ile gości ino ze ziemniaki czy kluski mozna se wiecej dobrac

Czyli polecasz na paterach. A może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Tak to tylko w barze podają
Co z ciebie za chłopka,nie spotkałam się jeszcze z czymś takim żeby wydzielono gościom porcje na talerzu,zwłaszcza na przyjęciu.Zwykle mięso podaje się na paterach.Zaproś ludzi do baru mlecznego i po klopocie.Tanim kosztem chcesz zrobić pozorowane przyjęcie to lepiej nie rób w ogóle jak cię nie stać.Nie rób z siebie prażaczki.A może nią jesteś?!

moim zdaniem również na paterach- wydaje mi się, że wcale taniej nie wychodzi, a przynajmniej każdy się naje i wybierze to co lubi to że ja zjem wielkiego schabowego z górą ziemniaków nie znaczy, że wujkowi "Zenkowi" to wystarczy, a z kolei ciotka "Basia" zostawi połowę na talerzu, bo akurat tego nie lubi albo jest na diecie to co zostanie zabierzecie i po sprawie, przynajmniej się nie zmarnuje, jak to co zostanie komuś na talerzu... zróbcie kilka wersji np. jakiś sznycel, żeberka itd do tego kasza, ryż, ziemniaki kilka opcji surówek i styka :) zyczę wszystkiego dobrego :)

Gość ertaga7777
wcale nie glupio, do kawy po obiedzie mozesz podac wiecej ciast :) roznego gatunku i lody

mialo być- wydaje mi się, że zamówienie oddzielnych obiadów taniej nie wychodzi wiadomo tez, ze nie zamówisz sznycla, zeberek itd. dla kazdej osoby tylko trochę tego, trochę tego zamówić tak zeby postawili dla kazdego proponuję deser :) na ile osób robicie przyjęcie? wlasciwie to bedzie przyjecie czy tylko taki obiad?

sluchaj albo ja nie doczytralam albo za malo podalas informacji- czy to bedzie normalnie male przyjecie z jedzeniem na stole, a po prostu obiad będzie podany dla kazdego od razu nalozony na talerzu czy to bedzie tylko obiad? bo jesli chodzi o te pierwsze to wypada jak najbardziej i drugie w sumie wypada, tyle, ze nie wiadomo czy kazdy taka "ślubną" porcją się naje

Byłam na takim czymś i ogólnie ludzie nie mówili o tym za dobrze... Każdy ma swoje gusta kulinarne, jeden bardziej woli kapustę, drugi mięso... Dla kobiety było w sam raz, a faceci wyszli głodni. Ja na pewno nigdy nie zdecyduję się na takie coś.

To ma być zwykły obiad, później ciasto i do domu.

Gość ertaga7777
i bardzo dobrze:)

Gość Arnikaaaaaaaa
Na moim ślubie były ziemniaki w dwóch półmiskach i 3 patery z miesem. Rolady, udka i schabowe. Na 30 osób zrobilismy po 12sztuk wszystkiego i zostalo moze ze 2 porcje. A ziemniaczki i suróweczki do woli...

hmm...więc jesli chcecie (moim zdaniem oczywiscie) podac juz nalozony obiad proponuję jeszcze jakies niewielkie przekąski na talerzach, jakis chlebek, wędliny, moze jakies owoce no albo te patery z jedzeniem dla wszytskich, kilkoma rodzajami itd...a potem dla kazdego kawa i jakis deser no i starczy :) na ile osób to przyjęcie? no i gdzie ? w restauracji? czy chcecie np. w domu?

Gość ej tyyy Arnikaa
36 szt mięsa na 30 osób ? każdy po kawałku i dziękuję, nie ma więcej ? a jakby każdy chciał zjeść kotleta i udko to co ?

Gość to musi sobie bułki
i kiełbase w kieszeni przynieść, bez sensu takie coś , rozumiem że sytuacja finansowa powoduje takie coś, ale chyba imieniny ludzie robią bardziej wystawne

Gość ej tyyy Arnikaa
no serio porażka, chłop by zjadł kawałek mięsa, miał ochotę na drugi ale nie weźmie bo braknie dla cioci Helci ...

Gość a ja bylam na weselu
i to duzym gdzie na pierwszy rzut byl rozol lub flaki (kto co chcial) pozniej kazdy dostal na talerzu schabowego z ziemniakami (surowek bylo kilka do wyboru) za jakis czas byl kurczak z frytkami, a po północy karkowka.Oczywiscie byly przystawki jak tatar,wedlina,ryby w roznych postaciach.Ale ja osobiscie wole na paterach bo kazdy moze wziac co chce i co lubi a nie co daja

Gość gość
Zawsze trzeba zrobić więcej bo to różnie jest ..jeden nie zje a drugi zje ze 3 szt mięska..