Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokoroko123456

Alergia na magez??

Polecane posty

Gość Kokoroko123456

Witam. W sobotę zażyłam kapsułkę magnezu z witaminą b6 ( zaznaczam ze nigdy wczesniej nie zazywalam preparatów z magnezem) po czym, po około godzinie zaczęła tworzyc się na mojej skórze swędząca pokrzywka. Pokrzywkę od razu skojarzylam z zażytym wczesniej magnezem, ponieważ tego dnia nie przyjmowałam nic innego co mogloby wywołac u mnie reakcje alergiczne.. Pokrzywka zaczęła ustępowac nad ranem w niedzielę, natomiast wieczorem zaczęły puchąc mi stopy które stały się strasznie obolałe. Dziś rano stopy były juz niezle spuchnięte, ciężko było mi chodzic przez okropny ból i opuchliznę która objęła także kolana. Dodatkowo na mojej skórze zaczęły pojawiac się swędzące czerwone plamy troszkę różniące się od wczesniejszej pokrzywki, jednak niewątpliwie będące jej następstwem. Po południu wybrałam się do lekarza pierwszego kontaktu który stwierdził iz jest to reakcja alergiczna na magnez zarzyty w piątek, ale mówił to tak jakby -bez przekonania. Dostałam zastrzyk odczulający, po którym objawy alergii mialy ustąpic, jednak utrzymują się do tej pory. A więc zastanawiam się czy lekarz nie wydał błędnej diagnozy i czy na pewno jest to alergia? I przede wszystkim czy można miec alergie na magnez? Nigdy nie spotkałam sie z takim przypadkiem, dlatego mam pewne wątpliwosci co do tego czy to na pewno alergia... Zastanawiałam się nad tym czy to nie są objawy różyczki , a opuchlizna na stopach i kolanach to nie dodatkowy efekt uboczny, bo jak wiadomo, dorośli przechodzą ciężej choroby wieku dziecięcego, i mogą towarzyszyc temu dodatkowe schorzenia. nie chce podwarzac diagnozy lekarza, ale mam jakieś wątpliwości, zwłaszcza że zastrzyk odczulający nie zadziałał... Proszę o porady. pozdrawiam

Gość wiesz co czasem na witaminty
z grupy B lyudzie dziwnie reaguja ale az tak? nie sadze zeby byla to alergia na magnez bo to niezbedny pierwiastek, ale raczej na jakas substancje pomocnicza tego preparatu. po prstu zrob dobie glodowke i pij bardzo duzo wody niegazowanej, zrodlanej, zeby oczyscic organizm.

mozesz jak nie chcesz glodowki zrobic sobie dzien czy 2 i tylko kasze jaglana z wody jesc, powinno zejsc to co cie uczula

jesli masz podtsawy by sadzic ze sie zarazilas jakas choroba np dziecieca ktorej nie przeszlas w dziecinstwie, no niewykluczone, a moze to przypadek ze akurat zjadlas ten magnez. mozesz isc do drugiego lekarza zeby potwierdzic diagnoze

Gość idz sie zabij, a nie udawaj
na magnez raczej nie, ja tez stawialabym na substancje pomocnicze, na wit b, nie wiem, ale one sa wydalane z moczem, wiec raczej sie nie skumulowaly.

nawitaminy nie ma alergii ale ludzie przy braniu takich czasem dziwnie reaguja, ja np jak bralam kiedys miligamme to mialam straszne zawroty glowy i mi sie goraco i duszno robilo po wzieciu. tak czasem bywa.

Gość Kokoroko123456
Mam kontakt z dziecmi w wieku wczesnoszkolnym i przedszkolnym, a ze różne cuda się dzieją wśród takich brzdąców to myślę że istnieje możliwośc ze zaraziłam się np różyczką. Także rozważałam opcję alergii na witaminę b6, chociaż wydaje mi się to tak samo mało prawdopodobne jak uczulenie na magnez... Moim zdaniem troszkę dziwne wydaje się,że taka reakcja alergiczna utrzymuje się od soboty, i dodatkowo nie ustępuje po zastrzyku odczulającym.. No nic, czuje ze jeszcze nabiegam sie po lekarzach... dzięki :)

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja jednak postawię jak poprzednicy na substancje pomocnicze. Równie dobrze wcale nie musi to być związane z tą konkretną tabletką. Pokrzywka- fakt typowa reakcja uczuleniowa. Puchnące kończyny- niekoniecznie Czerwone plamy- może być egzema na tle alergicznym. Pzemyśl co jadłaś, piłaś, gdzie byłaś pomijając tabletkę magnezowo-witaminową.

tak na dobra sprawe to nawet do 7 dni wstecz od momentu wystapienia objawow moglas miec kontakt z alegenem

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to może być płyn do prania, nowy kosmetyk czy cokolwiek nowego z chemii. Coś co używasz daleji dlatego zastrzyk nie działa. Dowalasz alergenu.