Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

ale mnie znowu dziennikarskie hieny wnerwiły.

Polecane posty

"Jestem pewna, że nie odlecieliby, gdyby dziecko nie miało zapewnionej opieki" wreszcie ktoś normalny. bo te wczorajsze kwoki to poza żelkiem pojebane kompletnie. najbardziej aktywna pisała że "tacy ludzie wyrzucają psy jak im w urlopie przeszkadzają" i podobne dyrdymały.

Gość przecież firma dała
ci łaskawie wybór. Możesz sobie kupić kartę ogólna na 14 dni i będą mieli tylko nr karty bo na spersonalizowanej mają wszystkie dane. A ty się kłócisz o jedno lotnisko i jedno dziecko. Tylko dziecko przemawia do mas a większość ma w dupie, że bufetowa może kazać sprawdzić gdzie ktoś był :P jak jeździ na imienną kartę.

"Możesz sobie kupić kartę ogólna na 14 dni" nie ma takich. w Wawie masz maksymalnie 3-dniowy za 24 zł. nie opłaca się. za 3 -miesięczny płacę 220.

"przecież firma dała ci łaskawie wybór." ale ja mam w dupie ich "wybór". w państwie prawa nikt poza szczególnymi przypadkami nie może takich danych o ludziach gromadzić.

Gość a co do dzieci to dzisiaj
był news o matce co prowadziła dzicko za rękę po barierce mostu. Dziecko spadło do rzeki i popłynęło, jacyś świadkowie je uratowali. Teraz policja ustala personalia matki i za narażenie zdrowia i życia dziecka grozi jej 5 lat. Więc ci od samolotu to powinni się cieszyć bo i paragraf by się pewnie znalazł na nich

to jest tak jakby firma telekomunikacyjna zakładając ci telefon oznajmiła że będą sluchać wszystkich twoich rozmów. to gdzie ja się poruszam jest taką samą moją prywatną sprawą jak treść moich rozmów. i nikt, poza szczególnymi przypadkami, nie ma prawa do tych informacji.

a to już rodzic nie może decydować z kim zostawia swoje dziecko? sorry, dziecku na pewno było przykro, nie postąpiłabym tak na miejscu tej matki ale ona zapewniła dziecku opiekę i wara wszystkim od tego- dziecku nic nie groziło.

Gość do czasu... wkrotce
tak zmienia prawo ze albo przwykniesz albo wyemigrujesz :classic_cool:

"to jest tak jakby firma telekomunikacyjna zakładając ci telefon oznajmiła że będą sluchać wszystkich twoich rozmów" no przecież nagrywają. i przetrzymują przez jakieś 3 lata.

Gość komorki a stacjonarny
to chyba roznica? nie :O

jaka różnica? przecież tepsa połączyła się z orange i występuje już pod tą marką od jakiegoś czasu.

Gość operator ma obowiązek
trzymać takie danej jak: kto do kogo, z jakiego nr, ile, z której stacji bazowej i takie tam techniczne dane.

operator nagrywa wszystkie rozmowy, bo jeśli się okaże, że Zenek i Wacek umawiali się na zamordowanie Jacka pół roku temu, to policja będzie chciała mieć to nagranie. proste. jesteśmy inwigilowani po całości i pora sobie to uświadomić. podobnie czytane są nasze sms-y i maile. a co myśleliście?

Gość zajrzyj sobie do ustawy
albo do dyrektyw UE. Więc odgórnego, ustawowego przyzwolenia na zbieranie treści rozmów nie ma. To, że ABW W zeszłym roku policja i inne uprawnione służby wystąpiły o zarządzenie kontroli operacyjnej łącznie wobec 6723 osób http://vitayspadayvracay.wordpress.com/2011/07/07/ponad-6-tysiecy-osob-na-podsluchu-w-2010-r/ kiedy UKE opublikowało dane za rok 2010. Okazało się, że w tamtym roku służby pytały operatorów o dane abonentów już prawie 1,4 mln razy (a dokładnie 1382521). http://zaufanatrzeciastrona.pl/post/rekord-ilosci-zapytan-sluzb-o-dane-abonentow-znowu-pobity/ :classic_cool:

muszę pogadać z prawnikiem. teraz nawet wyszukiwarka aktów prawnych jest jakaś chujowa. nie wiem, czy mam przed sobą tekst jednolity ustawy, a kiedyś to było zaznaczone i były w tym pdfie daty wszystkich poprawek.

Gość ale musisz być stara
offerma ma rację,ale czy to pierwsza taka sprawa. nie wiem czy pamiętacie, bo już parę ładnych lat minęło, jak była sprawa rodziców trzymających lekko upośledzoną córkę w skrzyni. wyobraźnia podpowiadała, mi też, że trzymali ją w normalnej skrzyni, jeszcze pewnie zamkniętej, bez światła i powietrza. a co się okazało? "skrzynia" była łóżeczkiem, tylko że pękły płotki i żeby dziecko nie wychodziło przez nie ojciec zabił łózko dookoła dyktą. tak to się manipuluje ludźmi

"bo jeśli się okaże, że Zenek i Wacek umawiali się na zamordowanie Jacka pół roku temu, to policja będzie chciała mieć to nagranie. proste." sorry ale to są kompletne bzdury a ta dyskusja jest idiotyczna. niestety bez ustalenia faktów, tylko na podstawie jakichś tam domysłów nie da się dojść do sensownych wniosków. a ten argument że "może pół roku temu się umawiali" jest niedorzeczny. to byłby argument za powszechną inwigilacją właśnie. taką jak w orwellu gdzie każdy był 24/7 kontrolowany. bo każdy "może kiedyś" popełnić jakieś przestępstwo. no i w państwie prawa nie może być tak że "na wszelki wypadek" każdy jest śledzony na okoliczność bycia potencjalnym przestępcą. ja nie wierzę w to że mówicie prawdę o tym że wszystkie nasze rozmowy są kontrolowane a każdy ruch śledzony. przesadzacie. oczywiście z wolnością jest nielekko ale to wciąż jest w ramach nadużywania uprawnień przez różnych ludzi a nie w ten sposób że już w isteniejącym porządku prawnym każdy jest inwigilowany.

"jak była sprawa rodziców trzymających lekko upośledzoną córkę w skrzyni." też to pamiętam. oczywiście dziecko zostało odebrane rodzicom przez biurokratów. potem pokazywali je w telewizji jak pani przedszkolanka biegała za nią cały czas żeby sobie krzywdy nie zrobiła bo faktycznie była wyjątkowo energetyczna i faktycznie trochę opóźniona. i moja ciotka zauważyła ciekawą rzecz. że teraz, przy kamerach to dziecko sobie biega i dokazuje i "pani przedszkolanka" za nią. ale czy ktoś chce nam wmówić że jak kamery zostaną wyłączone to dziecko nie trafi do jakiegoś łóżeczka czy innej "skrzyni"? naprawdę jest głupi który uwierzy że ktokolwiek będzie przez cały dzień za tym dzieckiem ganiał zeby sobie krzywdy nie zrobiło? ale prawie cała polska była oburzona. jedynie upr i najwyższy czas zorganizowali zbiórkę kasy po to żeby rodzice mogli wyremontować pokój i kupić nowe łóżeczko zgodnie z żądaniami biurokratów.

*jest mnóstwo rzeczy zresztą mój znajomy z pewnej firmy telekomunikacyjnej mówił mi, że wszystkie rozmowy i smsy są rejestrowane, cały czas śledzone i jeśli zostanie wykryte np. słowo "bomba", to zaczynają śledzić tę wymianę smsów.

Gość ale ty jestes idiotka :D
mam kumpla ktorego nosi ksywe bomba :classic_cool: i jeszcze w zyciu zaden smutny pan do mnie niezawital ani nic :P

Gość nie zawital ciezko myslacy
czlowieku, bo nie o bombach smsy i rozmowy byly:O To, ze ktos ma ksywe bomba nie oznacza, ze snajperzy zapukaja do drzwi jego czy znajomych:D

a co nas obchodzi twój kumpel bomba czy trąba? jak laska napisze sms "ale sobie kupiłam torebkę! normalnie bomba! musisz to zobaczyć" to nikt się tym nie zajmuje.

w ogóle to wolę myśleć, że to wszystko jednak przesada i może nikt nas nie nagrywa. postaram się czegoś konkretnego dowiedzieć w najbliższym czasie od prawników i ludzi z branży. bo się zainteresowałam tematem. dobranocka 🖐️

Gość TemidaXXX
Wiecie co ja sobie tak myślę, ż fakt rodzice nieodpowiedzialni, powinni sprawdzić ważność paszportu, ale dziennikarze już robią z tego jakiś dramat, tanią sensację. Nagłówki typu "Porzucili dziecko na lotnisku a d=sami polecieli na urlop" są krzywdzące dla nich i nie do końca zgodne z prawdą. Każdy sam ich oceni, ale pomyślcie jak w tym kraju jest chujowo, pewnie cały rok odkładali na urlop, może nawet wzięli kredyt, na głowie masę spraw, małe dziecko, tyrają pewnie na groszową wypłatę, niedosypiają, no ludzie, sami wiecie jak jest w tym kraju! Masa bzdurnych przepisów, żeby mieć kasę trzeba tyrać od rana do nocy... Ja ich nie będę oceniać, sama mam dobrą sytuację materialną i w dupie miałabym te parę tysi, zostałabym, ale nie będę ich oceniać bo nie wiem jaką mieli sytuację...

proszę bardzo: "Prokuratura z Piły nie postawi zarzutów matce 2-latka, który w ubiegłą sobotę spadł z mostu do rzeki Gwdy. O tym, że był to nieszczęśliwy wypadek śledczych przekonał eksperyment." a wcześniej w tym temacie jakieś bydle już matkę obsmarowało że "prowadziła dziecko po barierce mostu" i dlatego spadło. tymczasem matka od początku twierdziła że przez moment nieuwagi dziecko przecisnęło się przez szczebelki w balustradzie. ale nagonka na rodziców trwa. bo przecież tylko "wykształceni i kompetentni" mogą się dziećmi zajmować, więc najlepiej jakby to były urzędasy, nie?

Gość Zuzanna Amelia & 3
Ty juz chyba kiedys wstawialas linka do tego co ten facet mysli o niepelnosprawnych. Tez ich prawie utylizowal. No coz. Kominek na bank ma bardzo poczytnego bloga i kupe kasy. Nie kazdy dal rade zdobyc tyle kasy co on. Na pewno u wielu moze to wzbudzic podziw. Ale jednak podziw na takiej zasadzie jak podziwia sie jadowite gady w terarium. Owszem interesujace zwiarzatko jak dlugo jest za szybka. Ale chyba jest oczywiste , ze sie do tego nie przytulisz bo Cie ukasi i zatruje swoim jadem. Ilu z Was , ktorzy nie macie dzieci chcialoby miec rodzicow , ktorzy zostawiali by Was jako male 2 letnie dziecko na lotnisku jadac na walacje ?

" Ty juz chyba kiedys wstawialas linka do tego co ten facet mysli o niepelnosprawnych" coś ci się pomyliło. ja wstawiałam tylko 10 mitów o samotności 🖐️ nie czytam go ciągle i nie jestem na bieżąco, zresztą jakimś arcymistrzem to on nie jest. ale czasem wypoci coś całkiem do rzeczy.