Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jakk

KOREKTOR POD OCZY -nakładacie przep podkładem i pudrem czy po?

Polecane posty

Gość nie wiem jakk

jw

Gość zimna stopa.
Korektor nakłada sie na samym początku i trzeba poczekac az sie wchłonie, potem podkład, na końcu puder. Ja używam tylko podkladu ;)

Gość nie wiem jakk
dzięki ;) kupilam korektor pod oczy z fm, bo przeczytalam bardzo dobre opinie. pomimo mlodego wieku dzien w dzien mam duze wory pod oczami jakbym cala noc ryczala i niestety ale korektor tego az tak nie ukryl. macie jakies rady?

Gość nie wiem jakk
czytalam rozne opinie dotyczace korektorow i tego co zakupilam to opinie byly najlepsze. niby kryje cienie pod oczami

Jak masz sińce pod oczami, to vanish sobie kup (poczytaj co to takiego) A jak nie, to chociażby mabelline w płynie mineral, celia, l'oreal - w płynie.

Gość make-up artistttttttttt
korektor naklada sie przed nalozeniem podkladu.jaki kolor korektora kupilas?najlepszy na worki czy cienie pod oczami jest w kolorze fioletowym/liliowym.

Gość przymus zycia
co za idiotka :D we kolorze fioletowym koretkor? chyba z zóltym

Gość nie wiem jakk
tak dla sprecyzowania. Używam bezbarwnego podkładu (na większe wyjścia) tylko po to aby puder w kulkach lepiej sie trzymal. Wiec podklad-korektor-puder?

Może inaczej- toner nakłada się przed nałożeniem podkładu, a najlepiej - miesza się z podkładem ale korektor w kolorze cielistym, rozświetlającyn nakłada się na podkład.Zwykłe użytkowniczki jednak nie używają tonerów, więc nie ma co zaśmiecać im głów

przymus zycia z takimi jak Ty to nawet nie dyskutuje....nie masz wiedzy w temacie to sie nie udzielaj!

no, jak make-up artist używa na fioletowe cienie fiioletowego tonera, to ja nie chcę widzieć co pod oczami ona ma :P:P Komplementarność barw się kłania.Powtórkę trzeba zrobić.

Desdemonaaa nastepna... widac,ze znacie korektory tylko w odcieniach bezu...i tego sie trzymajmy:)

o zadnych fioletowych cieniu nie pisalam tylko make-up artistttttttttt korektor naklada sie przed nalozeniem podkladu.jaki kolor korektora kupilas?najlepszy na worki czy cienie pod oczami jest w kolorze fioletowym/liliowym. czytac ze zrozumieniem prosze:)

pseudo make-up artist....nie pogrążaj się. To, o czym mówisz to sa tonery - i tyle wiesz. Za to nie masz zupełnego pojęcia o komplementarności barw. Są trzy p[odstawowe kolory żółty, czerwony, niebieski.Razem zmieszane daja szary kolor, neutralny Sińce są fioletowe. Fioletowy to połączenie czerwonego i niebieskiego. Jaki więc trzeba dodać kolor, by zneutralizować fiolet? ŻÓŁTY finito. Fioletowy neutralizuje plamy starcze, pigmentacyjne.

Desdemonaaa czytaj sobie dalej swoj wizaz:)

Ażeby było Ci łatwiej zrozumiec wytłumaczę Ci to na zielonym korektorze, bo każdy wie,że jest on na czerwone pryszcze i naczynka. Mamy więc czerwoną plamę, która musimy zneutralizować. Musimy więc dodać dwie pozostałe barwy z palety barw, czyli zółtą i nie bieską. A żółty+niebieski to zielony i to właśnie dlatego zielony korektor jest najlepszy na naczynka i pryszcze.

Ja nakładam przed nałożeniem podkładu, chyba, że mam jakąś krostkę lub ciemniejszą zmianę, którą chcę zatuszować.

nie zawsze z zielonym korektorem tak jest:)on sprawdza sie tylko przy jasnej karnacji...jezeli nalozysz zielony na ciemna karnacje ekekt jest sredni...ale widze,ze mamy tutaj eksperta,wiec wszelkie pytania kierujmy do Desdemonaaa:)

Gość pisia2@
Po co mazac sie korektorami przeczytajcie wrzesniowe Elle kupilam sobie platki Blane efekty super .

Najpierw najlepiej korektor poczekać aż wchłonie, poźniej robić dalszą część makijażu :)