Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojrzała babeczka

Odszkodowanie??? Czysta kpina...

Polecane posty

Gość dojrzała babeczka

Córka miała wypadek na wf-ie. Złamana kostka i skręcony staw skokowy+naderwane więzadła. Dwa tygodnie w szynie, potem miesiąc w gipsie. Po zdjęciu rehabilitacja, bo kostka jak balon. Teraz, po 3 miesiącach po wypadku kostka nadal puchnie...Smaruje aptecznym żelem i owija bandażem elastycznym. Dziś-miesiąc po komisji dostałam pismo, że PZM przyznał...160 zł odszkodowania...:O:O:O Byłam w szoku!!

Gość assa tadarassa assa
co to jest PZM

Gość .T
no ja też bym była w szoku. Może jakieś odwołanie zrób?

Gość dojrzała babeczka
POLSKI ZWIĄZEK MOTOROWY Nie wiem, dlaczego szkoły się w nim ubezpieczają... Dziecko mojej siostry, w tym roku zwichnęło nogę na wf-ie i za dwa tygodnie w szynie PZU wypłaciło 250 zł.

Gość nie mająca pojęcia
Ja pierdolę. Rzeczywiście, kpina...:O

odwolaj sie od tej decyzji zaskarz ja i jak trzeba zloz powodztwo cywilne

Gość triu
ja w gimnazjum miałam rękę w gipsie po skoku przez kozła. a mówiłam nauczycielce, że nie dam rady. dostałam 50zł

Gość małajulka
jak to szkoły się ubezpieczają? przecież propozycja ubezpieczenia jest dyskutowana na 1 zebraniu rodziców i wspólnie decydujemy się na dane ubezpieczenie. Moja córka jest ubezpieczona w szkole w hestii aktualnie, w przedszkolu była chyba w compensie/nie jestem pewna i za drobny wypadek - nadgarstek 2 tygodnie w gipsie i 1% uszczerbku na zdrowiu dostała 250zł. Może w każdej szkole jest inaczej, ale jest rada rodziców i trzeba zgłaszać swoje wnioski.

Gość dojrzała babeczka
U nas w gimnazjum nie dyskutuje się o wyborze ubezpieczyciela. Wychowawca oznajmia, że składka wynosi tyle i kropka. Dzieci są ubezpieczone na 8000 zł, a komisja lekarska przyznała córce 2% uszczerbku. Stąd kwota 160 zł...:O

Gość nie mająca pojęcia
Odwołaj się. To wzór pisma: imię i nazwisko miejscowość data adres nazwa ubezpieczyciela adres Dotyczy sprawy nr z dnia Wnoszę o ponowne rozpatrzenie sprawy, tj. wezwanie mnie osobiście na komisję lekarska, ustalenie prawidłowego trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz dopłatę należnej kwoty odszkodowania. Uzasadnienie (Nazwa ubezpieczyciela) decyzją z dnia .... przyznał mi odszkodowanie w wysokości ..... zł przy ustaleniu, że doznany uszczerbek na zdrowiu wynosi .. %. Uważam że uszczerbek ten w moim przypadku został ewidentnie zaniżony. Doznany przeze mnie uraz w postaci ..... stanowi z pewnością wyższy uszczerbek niż ustalony przez ( nazwa ubezpieczyciela). Uraz ten spowodował u mnie .... (wymienić skutki,objawy). W związku z powyższym, w celu prawidłowego ustalenia uszczerbku na zdrowiu proszę o zorganizowanie i wezwanie mnie osobiście na komisję lekarską. Podkreślam że nie jest moim zamiarem ,,naciąganie,, (nazwa ubezpieczyciela) na wypłatę odszkodowania przewyższającego doznaną szkodę. Moim celem jest jedynie uzyskanie bez wątpienia należnego odszkodowania, w wysokości adekwatnej do doznanego urazu. Biorąc powyższe pod uwagę wnoszę jak na wstępie. (podpis)

Gość dojrzała babeczka
A udało się komuś wywalczyć w odwołaniu wyższe odszkodowanie? Czy na drugiej komisji są inni lekarze?