Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myska3232

Allegro-pomoc

Polecane posty

Gość Myska3232

Sprzedałam grę komputerową na allegro. Sposób i koszt dostawy kupujący wybrał list polecony ekonomiczny. W wiadomości dla sprzedającego wpisał informację :kupuje z zapłatą przy odbiorze. Wpłaty od kupujących przechodzą przez PAyu,a on mi przelewa na konto.Grę wysłałam ,a nie mam pieniędzy na koncie. Proszę o pomoc.Jestem na allegro od niedawna. Dziękuję.

Gość Myska3232
Pomoże ktoś!!!!

Gość Myska3232
A jak nie zapłaci??? Wysłane było listem poleconym ekonomicznym, a nie za pobraniem.

a poczta polska wysle ci naleznośc przekazem pocztowym--o ile nie podałaś przy wysyłce nr konta na które ma wpłynąć nalzenośc

no to kto wysyła listem poleconym jak nie zapłacił ?????jak będzie uczciwy to napisze Ci maila z prośba o nr konta ale w to wątpie oczywiście

jak wysłałaś listem poleconym to powinnaś zrobić to dopiero po wpłacie pieniędzy na konto. myslałam,że wysłałaś mu za pobraniem.

Gość Myska3232
Nie podałam nr konta. Numer konta podałam na allegro, ale tylko do ich wiadomości.Wpłaty od klientów przechodzą przez Payu,a allegro mi później przelewa.Grę wysłałam wczoraj.I co mma zrobić???

Gość znowy 10 osob pisze
no to najprawdopodobhniej już ci nei zapłaci. chciał za pobraniem wyslałaś listem i będzie z tego problem. z drugiej strony nie rozumiem co ma do tego payu to w końcu pobranie czy nie. jakaś taka nie rozgarnięta jesteś jak na mój gust. po co coś sprzedawać skoro się nie wie jak się za to płaci.

Gość o kooorwa jakie mleczko!
"kupuje z zapłatą przy odbiorze." czyli to jest za pobraniem! Poczta ci przeleje kasę, podalas nr konta?

Gość Myska3232
Już wczesniej 4 gry sprzedałam i od razu klienci wpłacali przelew

Gość jhfhgfh
klient wybrał opcje za pobraniem a ty czekasz na przelew z PayU? :D:D:D:D:D:D:D:D:D i

Gość Myska3232
dzwonię do klienta

w ustawieniach wybierz WIADOMOŚC DLA KUPUJĄCEGO i tam wpisz odpowiednią formułkę,którą kupujący otrzyma automatycznie po kazdym zakupie u ciebie. podaj tam m.in swoje dane oraz nr swojego konta do wpłat jak bedzie uczciwy to się odezwie jakoś do ciebie i bedzie chciał wpłacic--chociaż wątpię

Gość znowy 10 osob pisze
na allegor się klientów nie kredytuje bo dobrze na tym nie wyjdziesz najpierw się wpłaca później wysyła lub wysyła platne przy odbiorze. payu jest do szybkich wpłat a nie po to abyś była anonimowa bo kupujący twoje dane i tak ma. jeśli nie ma konta w banku a to prawdopodobne skoro chciał za pobraniem to musiałby wpłacić na konto payu na poczcie. to drogie i w dodatku jak pomyli numer identyfikacyjny wpłaty to wpłata do ciebie nie dotrze nigdy. podaj mu dane do przelewu to może ci jeszcze zapłaci. numer konta to nie adres na podstawie numery nie ukradnie ci kasy z konta :D

Gość jhfhgfh
no to zapomnij ze ci ktos kase wplaci... no chyba ze klient bedzie uczciwy ;)

Gość Myska3232
Wybrał list polecony ekonomiczny .Mam podane dwie opcje:list polecony ekonomiczny i list polecony priorytetowy.

Gość Myska3232
Dziękuję Wam za pomoc.

Gość pomaranczkawredna
no jak miało byc za pobraniem a wysłałaś zwykłym listem... to listonosz nawet nie żądał zapłaty przecież. I pieniedzy nie bedzie

Gość znowy 10 osob pisze
ty się lepiej sama ogarnij z tym co chcesz dopiero dzwon bo jak trafi dwóch takich jak ty na siebie to nigdy tej transakcji nie sfinalizujecie pomyślnie :D

Gość Myska3232
Dzwonię do niego

Gość Myska3232
to co mam zrobić ??? Czekać. Jestem od niedawna na allegro .

ktoś ją w hooya zrobił nie wsyła się za pobraniem,bo ktoś moze sobie zrobic kawał i nie odbierze,a za powrót przesyłki bedziesz musiała zapłacic ty

Gość Albo dzwoń
na Pocztę, aby wstrzymali przesyłkę i odesłali ją do ciebie

ZŁOTA ZASADA: NIE WYSYŁAJ ZA POBRANIEM,BO Z TEGO TYLKO SĄ KŁOPOTY NIE WYSYŁAJ TOWARU DOPÓKI NIE OTRZYMASZ PIENIEDZY ZA TOWAR AMEN🖐️

Gość znowy 10 osob pisze
NIE ma listów płatnych przy odbiorze dlatego wcześniej wszyscy wpłacali a ten jest tak samo niekumaty jak ty. za pobraniem sa tylko paczki znacznie droższe ty takiej opcji nie wybrałaś więc dlatego on musial wpisać to w uwagach bo w formularzu sie nie dalo. należało czekać na wpłatę a nie wysyłać listem. teraz będziesz do niego dzwonić i dzwonić a on nie zapłaci nigdy jak znam życie. polecam mu na wigilje wysłać kartkę pocztową z adnotację że jest ci winien kase. w małych miejscowościach to działa ludziom wstyd bo listonosz czy na na poczcie czytają itd więc płacą. od pewnej firmy windykacyjnej się nauczyłem tego tricku.

Gość Albo dzwoń
Wiadomość dla Sprzedającego kupuje z zapłata przy odbiorze No i ok. Ale ty miałaś mu wysłać przesyłkę pobraniową. A wysłałaś jako list.

skoro nie było opcji za pobraniem to trzeba mu było to napisać, ze nie wysyłasz za pobraniem, twoja strata, bo teraz go nie zmusisz do zapłaty, jesli jest uczciwy to wpłaci jeśli nie to przykro mi :(

Gość Myska3232
ale on wybrał opcję list polecony ekonomiczny