Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crispy

Wakacyjny problem z psem - czyli podróż PKP

Polecane posty

Witam z góry przepraszam,że będzie przydługo, ale chcę wszystko dokładnie opisać, by potem nie było niedopowiedzeń. Jak to w wakacje, ludzie wyjeżdżają i pojawia się problem, co zrobić z psem? U mnie jedyna opcja to zabrać ze sobą psinę kolejką. Wiem,że pies musi mieć kaganiec, książeczkę, bilet,zaświadczenie o szczepieniu- z tym nie ma problemu, ale musi być też z osobą dorosłą, a ja mam 17 lat, myślicie,że się ktoś do tego przyczepi? Druga rzecz,że podróż pociągiem będzie trwała ok.7 godzin(jeśli nie będzie opóźnień...),a wiadomo,że w tym czasie pieskowi się zachce siusiu, szczególnie,że młoda popuszcza w stresowych sytuacjach. Myślałam, by kupić jej podkład taki jak dla szczeniąt i na to położyć kocyk na którym będzie sobie leżeć. Przesiadka raczej nie wchodzi w grę, bo i tak po wyjściu z pociągu mam jeszcze ok. godziny jazdy PKS-em... Nie wiem czy zająć miejsce w przedziale, czy raczej wagonie bezprzedziałowym, może ktoś wie jak wygląda teraz w wakacje podróż na odcinku Trójmiasto-Białystok, oczywiście, by nie potęgować tłoku pojadę w środku tygodnia, ale nie wiem ile ludu będzie. Każda odpowiedź jest dla mnie ważna, więc proszę niech każdy kto potrafi pomoże mi:)

Gość najlepiej jakby byl
w pociagu przedzial dla rowerow. tam by mogl pies siedziec. Bo w przedziale ktos sie moze rzucac. Rozni sa ludzie i zawsze jakas maruda moze sie trafic