Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelliaa

córka się dotyka co z tym zrobić

Polecane posty

Gość amelliaa

Jak jest tak ciepło jak dziś córka ( 2,6 roku) chodzi w domu w samych majteczkach. Cały czas sobie dosłownie grzebie w sisi, robi to chyba całkiem nieświadomie bo siedzi np. przed tv lub malowanką i cały czas rączka w majtkach. Zwracam jej uwagę to przestaje, za 10 min robi to znowu. Brzydko to wygląda. Co zrobić z tym jak oduczyć?

moze sprawdz dokladnie bo dziecko moglo nabawic sie grzybicy i po prostu ja swedzi. Moja kolezanka ma 2 corki i podobnie sie zachowywaly tylko dodatkowo pieklo podczas oddawania moczu. Dostala czopki przeciw grzybiczne i przeszlo. Nie wiem czy to normalne ale nie wolno lekcewazyc. powodzenia

Gość stara a głupia
na pewno ją kąpiesz i nie zauważyłaś że ma zaczerwienioną cipkę? Pewnie niedomyta, i pojawiło się jakieś zakażenie i trzeba w rumianku wymyć. A ty tylko, że nieładnie.. :(

Gość nie koniecznie swędzi
po prostu jest coś takiego jak dziecięca masturbacja. Temat tabu miedzy rodzicami. Ostatnio oglądałam o tym program. Twoja córka znalazła /odkryła zajęcie które sprawia jej przyjemność. To nic strasznego , jednak dobrze byłoby jakoś nad tym zapanować choćby po to żeby nie robiła tego w miejscach publicznych czy w zabawie z innymi dziećmi. poszukaj o tym jakiś info w necie. Najlepiej wypowiedzi i rady psychologów dziecięcych. Ja nie znam szczegółów ale słyszałam o tym zjawisku.

Gość amelliaa
nie ma żadnego zaczerwienienia jak by coś jej było to bym zauważyła. Mojej córce jak coś jest to pokazuje, ze boli że swędzi( np. komar jak ją ugryzł).