Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jpnzpmz

czy to ciąża??

Polecane posty

Gość jpnzpmz

witam ostatni okres dostałam 10 czerwca miałam dostać 10 lipca i nic. robiłam trzy testy i wyszły negatywne ostatni był robiony 23 lipca. byłam u ginekologa i dała mi tabletki na wywołanie okresu zażywałam je 5 dni i okresu dalej nie mam. czy jestem w ciąży czy nie?? kochaliśmy się ostatni raz 22 czerwca bez zabezpieczenia wraz z żalem intymnym lecz do wytrysku nie doszło. czy to on spowodował takie zaburzenia? czy jestem w ciąży??

Gość Kaska300
Hm...3 testy negatywne. Moze idz jeszcze raz do gina,bo skoro po tabletkach nie ma @ to cos jest nie tak

Gość jpnzpmz
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

idz jeszcze raz do lekarza, najlepiej do jakiegos innego. Osobiście znam przypadek w którym kobieta była w ciąży, a po tabletkach na wywołanie okresu płód został uszkodzony i po ok 3 tyg obumarł... tak dodam jeszcze, że po tabletkach okresu nie dostała

Progesteron nie uszkadza płodu. :o Jest to hormon naturalnie wytwarzany przez organizm kobiety we wczesnej ciąży i jest potrzebny do jej podtrzymania. Miesiączka nie przychodzi od razu po przyjęciu progesteronu. Czasem przychodzi dopiero kilka dni po odstawieniu.

Gość jpnzpmz
czyli radzicie iść jeszcze raz. ale to na pewno nie ciążą>??

Nie. Radzicie czekać na miesiączkę. Jak lekarz zalecił Ci brać tabletki i co dokładnie Ci przepisał?

Gość jpnzpmz
oj nie mam ich teraz przy sobie ale nie luteine. kazał brać przez 5 dni i jeżeli by sie pokazał to przestać ich zażywania. już 5 dni minęło. i dalej nic nie wiem.

Gość jpnzpmz
tak tak. rano i wieczorem zażywałam. po 10 lipca bolały mnie sutki ale teraz już nie bolą wogóle. ale delaj martwie się czy to ciąża czy nie?

Test wykazałby ciążę. Masz po prostu jakieś zaburzenia hormonalne. Ja po Duphastonie dostałam miesiączkę kilka dni po odstawieniu, ale ile dni to już dokładnie nie pamiętam, bo to było dwa lata temu.

Gość jpnzpmz
aha. czyli mam się już nie denerwować ciążą? to poczekam kilka dni i zobacze czy dostanę czy nie. jeżeli nie to pójde do ginekologa.

Gość jpnzpmz
no i okresu dalej nie ma. nie wytrzymałam z zrobiłem kolejny test przed wczoraj ale oczywiście negatywny. co mi dolega??

Gość jpnzpmz
witam. dziewczyny znowu mam problem z okresem. miałaś brać te tabletki przez 16 dni i okres miał przyjść do 5 dni. więc około 28 dziś jest 01,09 i dalej nie mam okresu. iść do lekarza??