Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to blahostka

--czy powinnam iść z tym do lekarza?----

Polecane posty

Gość czy to blahostka

właściwie to chyba błahostka, ale zaczyna mnie niepokoić. W zeszłym tygodniu byłam w tatrach. podczas gorskiej wędrówki zauważyłam na nodze małą czerwoną kropkę. Na drugi dzień wokół tej kropki zrobiła sie nieregularna otoczka, srednica ok. 1,5 cm. Zrobiło się to różowe i zaczęło swędzieć. pewnie mnie coś ugryzło. Minął już tydzień, a to w ogóle się nie zmniejszyło, zmieniło tylko kolor na fioletowo- siny i juz nie swędzi. Smaruje fenistilem, maścia z penicyliną itd, ale nic nie pomaga. Co sądzicie?

Gość OnaNieOn
myślę, żę powinnaś isc z tym do dermatologa, bo to moze byc zwykła kurzjka. on Ci ją usunie.

Gość iohjiuhuh
przeciez to nawet z opisu nie przypomina kurzajki:o jak dla mnie ugryzienie kleszcza albo innego zwierza;)

Ja bym poszła, z ciekawości. Być może to nic złego ale lepiej dmuchać na zimne :) Mnie też coś niedawno ugryzło, miałam rumień wielkości 7 cm na nodze, skóra w tym miejscu była jakby twardawa :o zniknęło po 5 dniach i tez myślałam żeby iść do lekarza jak to nie zniknie. Ale u Ciebie to już tydzień i poprawy brak.

Gość czy to blahostka
kurzajka to na pewno nie jest. Ale kleszcza tam nie było w ogóle, trzn. nie wkręcił się. była tylko mała czerwona kropka

Gość kropla do kropli
no prosze - mialalm podobnie( czerwona kropka w srodku, wyniosły swędzacy bąbel dookoła, pozniej zasinienie/zaczerwienienie wokół ) , z tym ze ja poczułam ukłucie kiedy łaziłam boso po trawie na działce . po kilku dniach przeszło i obyło sie bez wizyty u lekarza - na miejscu trzymałam stope w zimnej wodzie, w domu wypiłam ze 2 razy wapno . tez jestem ciekawa co to mogło być - najpierw myslałam ze jakas pokrzywa( było tuż po ścięciu trawnika ) , pozniej że osa albo inne cos z żądłem albo mrówka? pierwszsy raz az taki odczyn miałam :(

Gość czy to blahostka
a pamietasz po jakim czasie minęło?

Gość kropla do kropli
jesli to pytanie do mnie to wlasnie ok. tygodnia. ale lekkie zaczerwienienie skóry pod spodem - jakby czesc wybroczyn została - mam do dziisaj - czyli 10 dni pozniej. ale znika powoli. co za cholera? UFO?:D

Mi tez ślad został, jakby czerwony, bardzo jasny siniak :D z minęło ze 3 tyg. odkąd to zauważyłam.

Gość czy to blahostka
jakies dziadostwo:D

Obstawiam ugryzienie końskiej muchy albo kleszcza. Tygodniami schodzi i swedzi jak diabli. Warto pokazać lekarzowi na wypadek gdyby to miało być jakies odkleszczowe świństwo ;).