Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chłopak z rozterkami

Wzielibyście leki psychotropowe jeśli nic by wam poważnego nie dolegało?

Polecane posty

Gość Chłopak z rozterkami

Nie mówię o schizofrenii itp. Natomiast uważam, że szkoda zdrowia i szkoda wątroby na takie leki jeśli ma się lekkie stany depresyjny, lekkie ADHD w wieku dorosłym itp. Nie lepiej przezimować trudny okres, leżąc z głową w poduszce, nie lepiej pogodzić się z tym, że się jest osobą trudną i uciążliwą? Ja np. podejrzewam czasem u siebie CHAD albo ADHD w wieku dorosłym, może też nerwicę natręctw, ale z tym da się żyć. Halucynacji nie mam, problem jeśli chodzi o kontakty z ludźmi nie mam, jestem w miarę lubiany, w pubie potrafię być duszą towarzystwa. Czasem jestem nerwowy, marudny, ale mi to nie przeszkadza. Podobnie jak nie przeszkadza mi brak koncentracji. Kocham muzykę, kocham puby i piwo, żyję tak jak lubię, nie widzę sensu "poprawiania" sobie bytu lekami. Szkoda zdrowia

nie bierz, bo szybko uzależniają. lepiej wziąć się za siebie bez takich "dopalaczy".

Gość co to za durny temat :O
t brzmi jak prawiczek twierdzący, że dziewczyny to są głupie lecą na kasę a te ładne są przechodzone :D

Kto Cię badał i zalecił leki ?...albo tak: Jeśli zostałeś zdiagnozowany i polecono stosować psychotropy, powinieneś je brać , musisz wiedzieć , że symptomy , o jakich piszesz ...z czasem się nawarstwiają i przyjmują ciężką postać choroby. Nie warto ryzykować hospitalizacji , to potrwa o wiele dłużej niż kuracja psychotropami . Niektóre faktycznie uzależniają , ale mądry lekarz zaleca dawkę okresową (4-5 mies,) , jeśli objawy ustępują ,powinieneś również skorzystać z terapii ...wszystko uzależnione jest od rodzaju choroby i jej stadium . Sam nigdy nie możesz podejmować decyzji związanych z zaprzestaniem pobierania leków...skutki odstawienne są nieprzyjemne i szkodliwe . Pozdrawiam

Gość ksksasa
ja mialam dokladnie tak jak ty jakies 3 lata temu :) dzisiaj wrak czlowieka....bez psychotropow ani rusz!! Jesli masz takie czy inne objawy to nie olewaj tego bo to sie potem przeradza w ciezka chorobe...pamietaj, ze depresja depresja ale jak zaczyna bolec....to dopiero jest jazda :-0 ja olewalam kilka lat temu bo przeciez potrafilam sie smiac itd to teraz mam...

"bez psychotropow ani rusz!" sztuczne poprawienie nastroju nie pomoże na długo. poczekaj, aż odstawisz. lepiej podnieść sobie endorfiny za pomocą sportu albo seksu :P

Gość ksksasa
sexu i sportu mi nie brakuje :) efekt odstawienia znam bo ostatnio musialam zrobic przerwe 3-y dniowa przed badaniem na bledniki....masakra co sie ze mna dzialo :-0 mam jednak bardzo dobrego lekarza, ktory obiecal mnie z tego wszystkiego wyciagnac, wiec calkowicie na nim polegam.