Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Virtualo2

e-book czy klasyczna książka?

Polecane posty

Wakacyjny czas sprzyja miłośnikom książek:) Wolicie je w wersji tradycyjnej czy elektronicznej?

Gość lopae
wolę Brailem

Gość SzuRuuBuuRuu.
nie stać mnie na tradycyjne , do biblioteki daleko więc najczęściej kończy się na ebooku, ale wole książki .

Gość Rozalia Mieszkowicz - Kopyto
anito anito wole TVN

e-book chyba wygodniejszy:) Nie trzeba rogów zaginać ani przepychać się czytając w autobusie, w którym nie ma miejsca na przewrócenie kartki;)

Zatem czym są książki w formie elektronicznej? Nie tracą przecież swojej treści:>

Ja też wolę tradycyjne, bo dla mnie są wygodniejsze. Ale zaznaczam, ze nie mam czytnika i czytam na laptopie. Poniewaz lubie czytać na leżąco lub przy jedzeniu, laptop jest mało poręczny.

Gość dyrdymałki
mieszkam w delikatnie ujmując miejscu gdzie w bibliotece jest mały wybór więc ebook,choć ostatnio tylko mbook,tel mam zawsze i wszędzie przy sobie,więc gdy np siedzę w kolejce w przychodni,czas mi się nie dłuży;)

Papierowa wersja jest dla mnie. Oczy mi wysu=iadają przy kompie.

@dyrdymałki, zwróciłaś uwagę na ważny fakt, że mieszkając w mniejszych miejscowościach gdzie trudniej o dostęp do nowości, ebooki mogą być świetnym rozwiązaniem. @nji, co do oczu to dzięki technologii E-ink (papieru elektronicznego) wzrok wcale się nię męczy podczas czytania :)

tradycyjne - ja kupuje je w internecie, duzo taniej caly dzien siedze w pracy przy kompie, czytanie ksiazki 'elektronicznej' juz by dla mnie nie bylo przyjemnoscia

Gość okkraglinkaa
e-book niby wogdniejszy - w podróż na pewno świetna rzecz, bo możesz sobie napakować do czytnika mnóstwo książek, ale tradycyjna książka ma swój klimat, swój zapach, fakturę papieru... tego się nie da porównać, to jak dwie zupełnie różne rzeczy.

Gość dyrdymałki
Gdybym miała przed sobą tę samą pozycję dostępną jako "papierowa"książka i ebook to jasne,że wybrałabym papierową;) racja,że ten zapach książki itp;) no ale u mnie rzadko w bibliotece coś nowego się pojawia więc się bardzo cieszę,że jest coś takiego jak ebook;) mi przy telefonie wzrok wiadomo trochę siada,M też nie jest specjalnie zadowolony kiedy mnie widzi z "książką" ale co zrobić z takim molem książkowym jak ja;):P

Poza tym, że ebooka można wszędzie ze sobą zabrać, dzięki platformie do self publishingu można także wydać swoją książkę i zaistnieć ze swoim dziełem :)