Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drefqw

co ja mam robić?

Polecane posty

Gość drefqw

od 4 tyg . jestem chora . mam sam kaszel. biore zastrzyki Neloren ,dziś ostatni poprawa jest ale suchy kaszel jeszcze sie utrzymuje i wymiotuje. gesta ślina.nie wiem co mam robić jak juz nawet zastrzyki nie dzialaja pomocy

Na co te leki ? Konkrety proszę ; Szybciutko Kochana, mam robotę :)

Gość drefqw
Neloren to lek na zapalnia ,zatoki itp zwiazane z gardłem

Gość podszywy witają autora topiku
wymiotujesz? kup sobie pau d'arco i zacznij brac, wykurzy z Ciebie robaki i bakterie oraz wirusy und grzyby 🖐️

Dziękuję , wiem czym jest Neloren , zatoki jakie..czołowe, nosowe?

Gość drefqw
Nie mam pojecia jaki to rodzaj nic nie powiedział dokładnego lekarz tylko to ,ze jest lekki stan zapalny gardło nie jest czerwone. mam suchy kaszel i ta flegma nie chce sie odkrztusic zbytnio mam syropy Ambrosol i Supremin

nieważne jakie zatoki, to pewnie candida

Nagromadziła się wydzielina z zatok , i zwracasz....zastosuj flegaminę i uważaj na oskrzela, najlepiej niech Cię osłucha lekarz rodzinny. Mierz temperaturę, co 6 godzin...i łykaj leki osłonowe albowiem wszelkiej maści antybiotyki powodują brzydkie skutki uboczne dla flory jelitowej, grzybicę i inne; poczytaj w googlach.

zdradzę Ci taką tajemnicę medycyny - farmaceutyki nie leczą, one tylko niwelują objawy :)

Gość drefqw
Osłuchiwał mnie juz wielokrotnie bo byłam u niego z 3 razy nic tam nie dzieje sie.. Zaczynam sie denerwować są wakacje ciepło a ja na zastrzykach ,które jeszcze mi do konca nie pomogly.......

a swoją drogą jaki lekarz zapisuje lek o tak silnym działaniu, kiedy to stan jest "lekki" ???????????? profilaktycznie zastosował injekcję...cwany....ale nic to. wydolisz. możesz nawet dziecięce syropki łykać...fleksi i tak zejdzie.. ale pamiętaj o oskrzelach:))

Coś z babcinego "schoweczka":)) Kup sobie siemię lniane...sparz i ciągnij ten obrzydliwy śluz(posłodź sobie) pomoże, spokojnie. Jesli nie masz temperatury, możesz wychodzić na spacery, bylebyś się nie spociła , bo wiesz...:(((

Gość drefqw
temperatury nie mama 36,7 o jedna kreske wiec nie biore pod uwage zastosowal zastrzyki poniewaz wczesniej mialam dwa antybiotyki amotaks dis i azycyne któree nie pomogły

Pożegnam sie i zdrowia życzę :) Napisz potem jak ze zdrowiem ok ? pa

na zatoki nie ma nic lepszego niż chrzan

Gość drefqw
LCroft dziekuje Ci za pomoc, chociaz jeden noramlny człowiek na tym forum

no sorry a ja to Ci nic nie napisałam niby? :O jestem oburzona tą zlewą 🖐️

Aha...czyli cała kuracja ?? Prześwietlenie zatok było ? szybciuśko

Gość drefqw
podszywy witają autora topiku Tobie też bardzo dziekuje ;*

Gość drefqw
nie nie bło przeswietlenia zatok. nawet wymazu z gardła nie miałam chore spoleczenstwo

" na zatoki nie ma nic lepszego niż chrzan" słusznie piszesz, ale czy wytrzyma ? wiesz, że to szczypie strasznie? jesli wiesz ,napisz jej co ma zrobić i jak....pozdróweczki :)) papa

Gość drefqw
tylko sprawdzał cos w nosie jakimś sprzetem i takim pistoletem pyknął w okolicach klatki piersiowej ale co to to nie wiem

prześwietlenie to podstawa w przedłużających się infekcjach zatok, tak samo wymaz chrzan jest nieprzyjemny, to fakt :P ale nieprzyjemny jest chwilę i wystarczy kilka dni go pojeść i jest się zdrowym

Gość drefqw
mówisz o tym chrzanie w słoiczku?

Co Ty wypisujesz ? W żadnym razie nie konsumować , tylko (jeśli zatoki są faktycznie zawalone), trzeba utrzeć chrzan, zawinąć w ściereczkę i przyłożyć na 15 minut na wysmarowane tłuszczem (krem , oliwka) czoło. Kilka razy i po ptokach. ściereczkę lnianą ; Matko zdrowotna....szamanizm czy jak ? :)))

zaraz zginę "śmiercią tragiczną"....zamiast pracować , porad netowo udzielam ...ble, ble, ble :)) uciekam Dzieciaku, zdrowiej i napisz za jakiś czas 🌼

Gość drefqw
nie wiem w jakim stopniu sa te zatoki ,bo laryngolog oczywiscie jak zawsze na zwolnieiniu. przy zatokach z tego co wiem to temp. 37 i boli glowa jak sie schyli a mnie nie zabaradzo boli przy schyleniu. robilam sobie parówke z sola wdychałam opar tez wymiotowałam gesta wydzielina

jeść chrzan! oczywiście że jeść! a że można robić okłady to też swoją drogą. ale jak najbardziej do jedzenia, nawet lepiej, bo okład dzIała miejscowo, a do jedzenia działa na cały organizm. może być ze słoiczka tylko sprawdź skład by nie miał mleka. jak masz dostęp i odwagę to polecam wasabi