Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie szczepimy dzieci

CHRON DZIECKO PRZED SZCZEPIENIEM JESLI CHCESZ BY BYLO ZDROWE!

Polecane posty

Gość czytam wasze opinie i oczom
nie pozjadalam rozmow, ale noz mi sie otwiera kiedy widze tak zaslepione spoleczenstwo godzące sie na medyczne przestepstwa za ktore nota bede trzeba nam placic i na dodatek godzące sie na to,ze lekarze nie beda ponosic odpowiedzialnosci za powiklania poszczepienne, bo to glosi nowa ustawa, ale pewnie sie wam przyglupom czytac nie chcialo. Wolicie zapewne w tym czasie dac dziecku bobo frut i obejrzec Klan w poczuciem wypelnienia obowiazku obywatelskiego w postaci zaszczepienia dziecka. Zeby wprowadzic lek do obrotu nalezy zrobic badania, na ludziach-ochotnikach, ktorym sie placi. Na Jakiej podstawie szczepi sie noworodki? Bo nie sadze by przeprowadzano na nich badania, no bo kto oda swoje dziecko na eksperymenty? Zastanawialiscie sie nad tym?

Gość Jozef i na
a swoja drga toskoda, ze szczepienia sa obowiazkowe, jakby ktoras madra jedna z drga widziala przypadek polio czy powiklania po odrze to by sie moze zastanowila. Pocztajcie mteczki, ale nie te populistyczne, pseudonaukowe teksty jak tn zamieszczony powyrzej.

Gość czytam wasze opinie i oczom
a widzialas kiedys dziecko autystyczne? To sa wlasnie powiklania poszczepienne.

Gość Matka Polka to JA
ostatni post bzdura. To nie jest tak że dziecko ma autyzm po szczepieniu. Chodzi po prostu o to, że szczepi się tylko zdrowe dzieci. Dlatego tak ważne jest by lekarz dokładnie przeprowadził wywiad, spytał czy cokolwiek niepokoi, sprawdził bardzo szczegółowo stan zdrowia dziecka !!!

Gość abecedeef
a po co szczepic zdrowe dzieci?

Gość Anka Wlkp
Moge się wypowiedziec w tym temacie, ponieważ mam doświadczenie jeżeli chodzi o powikłania poszczepienne dziecka :o I absolutnie nie zamierzam nikogo namawiac by dziecka nie szczepić, ale należy być świadomym zagrozeń. Moje dziecko po szczepieniu w 4mcu- DTP miało odczyn poszczepienny. Najpierw przerazliwy płącz-jak mi powiedziano póżniej "krzyk móżgowy" napięcie mięśni następnie wyginanie się w łuk i gorączka 39.5. Po szczepieniu było już tylko gorzej. Brak odwracani główki wodzenia za przedmiotem, problem w kolejnych miesiącach z sidzeniem, chodzeniem POŁYKANIEM! Ze zdrowego i cudownie ozwijajacego się dziecka, miałam przygaszone dziecko z problemami neurologicznymi :( Dziecko samo zaczeło chodzić w wieku 16miesiecy. Dławiło sie pokarmami stalymi (typu bułka, chrupek) do 2.5r.z moje zycie i karmienie dziecka buło koszmarem. Dziecko zaczeło mówic w wieku 3.5l Było chodzenie po lekarzach, terapia sensoryczna i inne. Obecnie dziecko ma 7lat jest całkowicie normalnym dzieckiem, mówi, biega i zachowuje sie jak przeciętny 7latek, ale pierwsze 3l były koszmerem- nie życze nikomu tego co przechoziłam :( Dlugo dochodziłam prawdy, dlaczego, ostatecznie powiedziano mi "tak się zdarza"i prawdopodbnie było to uczelnie na białko kurze - na takiej bazie jest "robiona" szczepionka krztuśca. A dlaczego tak naprawde nie dowiem się nigdy. Kolejnego dziecka nie szczepiłam DTP

Gość Anka Wlkp
Jezeli chodzi o polio to obecnie są zachorowania tylko i wyłącznie poszczepienne! co dla mnie jest nienormalne... Ja swojego starszego dziecka nie zaszepiłam na polio, ze wzgledu na to iż dziecko po tym szczepieniu ma zakaz kontaktowania się z chorymi na raka i kobietami w ciązy przez 3miesiące! U nas nie było takiej możliwości unikania, wiec nie zaszepiłam. "W Polsce w 1984 roku miało miejsce ostatnie zachorowanie na poliomyelitis, wywołane dzikim typem wirusów. Obecnie odnotowuje się zachorowania związane ze szczepieniami żywą szczepionką przeciw poliomyelitis tzw. VAPP występujące w następstwie namnażania sie wirusów pochodzących ze szczepionki podanej danej osobie lub osobie z otoczenia lub VDPV porażenia wywołanego w wyniku zakażenia zmutowanym w środowisku wirusem polio pochodzenia szczepionkowego. "

Gość Jozef i na
Ja wiem, ze sa powiklania poszczepienne, i tak widzialam takie. I nie twierdza, ze trzeba szczepic na slepo. Sama uwazam, ze takie wzw i gruzlica dla noworodkow to grube przgiecie. Ale szczepic trzeba, z rozsadkiem, nawet taka prof Malinowska mowi, zeby robic to z rozsadkiem. Co do tego, ze szczepienia powoduja autyzm. A co to znowu za bzdura. Jeszcze ktos w to wierzy?

Gość abecedeef
to nie jest kwestia wiary, ale doswiadczen- wiedzy.

Gość Jozef i na
po to sie szczepi zdrowe dzieci zeby nie zachorowaly.

Gość abecedeef
nawet na choroby, ktorych nie ma? Tak jak bylo ze szczepionkami na grype, kiedy minister Kopacz jako jedyna sie zaparla i nie kupila? Gdzie sa Ci wszyscy chorzy, ktorych nie zaszcepiono? Jak widac nadal chodzimy i zyjemy.

Gość Anka Wlkp
Jak jest z autyzmem nie wiem, i nigdy nie chce sie przekonac... dość mi sensacji po szczepieniu DTP Natomiast, są dzieci poszkodawnae w wynkiu szczepień, i nie raz rozmaiawiałam z takimi rodzicami. Są matki których dzieci w ogóle w żaden sposób nie odreagowuja szczepienia, i takim os trudno jest wyobrazic sobie cierpienie matki dziecka zdrowego DO szczepienia, a potem juz tylko lekarze, badania ćwiczenia obserwacja etc. Powiem Wam, że wiele przypadków nie jest klasyfikowanych jako Niepożądany odczyn poszczepienny- w wyniku biurokracji.

Gość Anka Wlkp
Wiadomo ze rozsadnie jest zaszczepić dziecko na WZW, gruzlica błonica, ale czy popularne szczepionki 5w1 to dobry pomysł? nie wydaje mi się.

Gość abecedeef
bo o tym sie nie mowi, natomiast straszy sie konsekwencjami w razie nieszczepienia- o tym sie trabi, dlatego ludzie maja błędne wyobrazenie jak jest naparwde. Tak samo jak kłamie sie w szpitalach, gdzie mowi sie,ze czlowiek zmarl na zapalenie pluc albo inną chorobe nie ujawniajac, ze wczesniej chorowal na raka. Tak sie falszuje statystki.

ludzie, ale Wy się szczepiliście, i co macie autyzm? Tak poza tym to "naukowiec" który doszedł do tego wniosku, że szczepionki powodują autyzm zafałszował wyniki badań. 10 lat temu piguła w szkole mówiła, że odry już praktycznie nie ma, a ostatnio słyszałam, że w żłobku u mnie w mieście epidemia odry!