Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k0

Krawat + sukienka...

Polecane posty

Witam, jedno pytanie, czy krawat powinien pasować do koloru sukienki partnerki, czy to zupełnie bez znaczenia? Jeśli to istotne, to rozważmy tą kwestię, jako dobór stroju pod imprezę weselną? Sam osobiście zawsze myślałem, że powinien, aczkolwiek ostatnio natrafiłem na sporo opinii, że takie dobieranie jest "pszenno-buraczane" :D Chętnie poznam tutejszą opinię... ;)

Gość niby
Według mnie nie powinno być to dobieranie na siłę. Wtedy wygląda to bardzo sztucznie jak zestaw kupiony do założenia wprost z manekina sklepowego. Gdy dochodzi do tego koszula dobrana pod kolor stroju partnerki taka para przypomina reklamę jakiegoś produktu. Kiedy spotykam takie bliźniaki mam wrażenie zaraz podejdą do mnie z nową oferta jakieś sieci komórkowej. Cały strój partnera nie powinien się gryźć z tym co ma na sobie kobieta. np on zielona koszula ona różowa sukienka itp. Mężczyzna to nie kolczyki i nie dobiera się go do pary z sukienką. On ma własny styl i powinien założyć to co mu się podoba a nie co pasuje do kreacji jego partnerki.

Gość zwroty
Nic na siłę. Przecież nie jesteście jednym organizmem, ani facet nie jest twoim dodatkiem, żeby miał pasować.

Myślę, że już nie stosuje się podobnego kanonu ubioru na weselach. Jeżeli już koniecznie chcecie dopasować stroje, to nie kupujcie krawata w kolorze, który nie będzie pasował do sukienki, na przykład krzykliwy róż i żółć.

Gość klaudia1617
napewno trzeba tak to skomponowac zeby tez nie raziło w druga stronę np ty masz rożowa sukienke a facet zielony krawat,

Gość klaudia1617
napewno trzeba tak to skomponowac zeby tez nie raziło w druga stronę np ty masz rożowa sukienke a facet zielony krawat,

Moim zdaniem powinno pasować to Pod ciebie i jego i dobrze się czuć w tym trzeba, nic na siłę, a nie zawsze coś z czymś musi tworzyć spójność, aby dobrze wyglądało.