Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaMa1989

niepokojące objawy

Polecane posty

Gość MaMa1989

Witam. Od 3 tygodni mam pokrzywkę (wypukłe bąble, które strasznie swędzą) od 3 dni strasznie bolą mnie kości a dziś zaczął mnie pobolewać brzuch w okolicy prawego żebra :( czy może ktoś miał podobne objawy ? byłam u lekarza rodzinnego ale on dał skierowanie do alergologa. Pielęgniarka w poradni kazał przyjść we wrześniu ustalić termin wizyty :( wykończę się do tego czasu chyba :( czy miał ktoś takie nietypowe objawy alergii ? obawiam się że to może być coś gorszego :(

Gość piękna blondynka 1981
Wy też nie możecie dodać nowego tematu? Znowu modki coś namieszały, do niczego się nie nadają te kobiety. :(

Gość AAAAAAAAAAAAA :)
Gdzie masz te bąble?

Gość gdfanjdshdg
Objawy jakie podałeś występują w b. rzadkiej chorobie - chorobie Faby*ego (czyt. Fabrjego lub ch. Fabry). Bóle kości, oraz brzucha (podbrzusza) to jeden z pierwszych objawów. Występuje również charakterystyczna wysypka oraz inne objawy (nie koniecznie wszystkie, i w różnym nasileniu u różnych osób). Bóle kości są podobne do tych w reumatoid. zap. staw. (ale mogą byc silniejsze) U mnie również przez kilka lat podejrzewali młodzieżowe zapalenie stawów. Dopiero po latach zdiagnozowano Fabry to znalazłam na necie

Gość rtrttryrt
a może borelioza? nie ugryzł Cię jakiś owad/kleszcz?

Gość MaMa1989
nie chyba nie :( ja obawiam się wirusowego zapalenia wątroby :( objawy też są bardzo podobne :( jutro jadę do lekarza pewnie zleci mi badania i zobaczymy co będzie :( mam nadzieję że to nic poważnego :( strasznie się boję :( najgorsze że dr Google diagnozuje mi straszne choroby :( wiem że nie powinno się szukać w takich miejscach jak internet ale kto z nas nie zerka i dopiero później do lekarza pędzi ..dzięki za odpowiedzi

Gość ghdgsd
ja też miałam bóle stawów, i ten wariat google postraszył mnie tjw boleriozą i nawet rakiem kości ale okazało się , że zwyczajnie nadwyrężyłam stawy . Lekarz się ze mnie śmiał jak mu sama postawiłam diagnozę , wiec wyluzuj :D:D:D:D:D:D

Gość ghdgsd
bolerioza -- dla żartów / borelioza / :p

Gość MaMa1989
pojawiła mi sie opryszczka na wargach sromowych , takie bąble i ropa wypływa :(

Gość hagsfdb
no to dawaj fotełe , ocenimy czy to groźne :p

Gość hagsfdb
Objawy, które Pani opisuje, mogą być związane z zakażeniem wirusa herpes simplex (HSV typ II), powszechnie znanym jako wirus opryszczki. Typ I wirusa HSV pojawia się jako tzw. opryszczka wargowa, zaś typ II jako opryszczka narządów płciowych. Jednak w celu dokładnego zdiagnozowania przyczyny infekcji i postawienia odpowiedniej diagnozy powinna się Pani skontaktować jak najszybciej z lekarzem. Pomocne w diagnozie może być wykonanie wymazu z miejsc zmienionych chorobowo oraz narządów rozrodczych i zrobienie badań w kierunku wirusów HSV, HPV, CMV i (jeśli lekarz zaleci) chlamydiozy. też z google ,,bój się !!!!1

Gość AaliyahDanaHaughtonn
jesli masz wysypkę która sie przemieszcza tzw wysypka wędrująca to masz borelioze,zrób koniecznie pod jej katem badania