Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stellaaa___

Czy powinnam iśc na urodziny?

Polecane posty

Gość Stellaaa___

Zostałam zaproszona na rodzinną imprezę - brata mojego chłopaka. Jego rodzina niespecjalnie mnie chyba polubiła, jesteśmy ze sobą rok. W niektórych sytuacjach pokazałam już, ze trzymam dystans, ale nie mieli mi chyba tego aż tak bardzo za złe, co najwyżej pomyśleli że jestem nietowarzyska. Teraz miałabym poznać całą resztę jego rodziny - ok. 30stu osób. Nasz związek prawdę mówiąc nie wróży małżeństwa, nie jesteśmy narzeczeństwem. Wiem, że chłopak miałby mi to za złe, że nie poszłam. Nie wiem, od kogo wyszło zaproszenie. Czy od mojego chłopaka, który 'uważa' ze powinnam tam być, Czy od solenizanta lub jego rodziców, a on mi je tylko przekazał. Dowiedziałam się na 5dni przed imprezą. Na tę 'dla znajomych' oboje nie byliśmy zaproszeni. Nie jestem pewna , czy jestem tam mile widziana. Gdybym poszła, kwestia prezentu również jest niejasna. Zapytałam chłopaka, co powinnam kupić. Odpowiedział, żebym sobie to darowała. Sam daje mu pieniądze. Ja mam mało czasu by kupić cokolwiek, a nie chciałabym iść z pustymi rękami. Nie wiem co robić. Czy jako dziewczyna mam obowiązek pokazywać się na takich imprezach?

Gość number3
nie powinnas isc, nie musisz tam byc

Gość Stellaaa___
number3 A cz nie uznają tego za bycie kompletną dzikuską? Albo co gorsza - że nie zycze sobie kontaktu z nimi, 'olewam' ich? Nie chcę zachować się niegrzecznie.