Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magiczna78

Czy mogłam zajść w ciąże???

Polecane posty

Gość magiczna78

Witam...dwa tygodnie temu kochałam sie z partnerem,nie dość żę był to mój dzien płodny to zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne nie tak jak trzeba o czym ja durna dowiedziałam sie po fakcie.No ale teraz może być musztarda po obiedzie...tydzien po stosunku dostałam okres tyle że był krótki bo tylko 2 dni gdzie zawsze było 5 no i dostałam go dziewięć dni za wcześnie...dodam że był on również skromniejszy...w panice poleciałam do apteki po test ciązowy ale obawiam się żę zrobiłam go za wcześnie,wieczorem i w dniu kiedy miałam jeszcze lekkie krwawienie.jejku nawet napisać tego po ludzku nie moge z tych nerwów...Panikuje i nie moge sobie darować bezmyślności...Czy jest możliwość abym była w ciąży?

Gość dorianka
wykonaj jeszcze jeden test;

Opisz dokładnie kiedy zaczęłaś brać tabletki (rozumiem, że to pierwsze opakowanie), w którym momencie cyklu i kiedy zdarzył się ten stosunek. Jak również kiedy zaczęło się krwawienie-czy jeszcze podczas brania tabletek, jeśli tak to przy której tabletce. Możesz też dodać informację jakie tabletki bierzesz.

Gość możesz jeszcze raz?
Jak te tabletki anty brałaś? Jeśli je brałaś to skąd wiesz, że okres tydzień za wcześnie? Według czego to liczyłaś? Po tabletkach okres jest mniejszy, krótszy i mniej obfity. Z tego co napisałaś to tylko wróżka mogłaby coś powiedziec, bo namotałaś totalnie i żadnych konkretów. A ten stosunek był do końca w te dni płodne? (chociaż nie wiem o jakiej płodności mówisz przy tabletkach)

Gość magiczna78
No tak faktycznie namotałam totalnie ale to nerwy sorki.Tak to było pierwsze opakowanie tabletek"midiana".Zaczęłam brać dwa dni po okresie(do tej bezmyślności wstyd sie przyznać)do stosunku doszło po 6 ciu tabletkach.Po tygodniu od stosunku dostałam znowu okres mimo tego że brałam tabletki...dlatego natychmiast je odstawiłam i to otwarło mi oczy co mogło sie stać...okres miałam dwa dni a zawsze miałam 5...teraz tabletek juz nie biorę bo nie wiem co ze mna jest...mam bardzo nieregularne cykle dlatego ciężko coś powiedzieć więćej...

Głupota ludzka jest przerażająca. Gdybyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś, że krwawienia podczas przyjmowania trzech pierwszych opakowań są normalne. Gdybyś nie odstawiła tabletek to szanse na ciążę nie byłyby zbyt duże, bo po 6 dniach przyjmowania tabletek jest szansa, że owulacja została już zahamowana. A tak to namieszałaś tak, że lepiej nie mówić. Jeśli minęły już dwa tygodnie od stosunku to zrób test, najlepiej z krwi.

Gość rzya67tz
dziecko kochane.czy lekarz który dał ci recepte na tabletki ne wytłumaczył Ci jak je przyjmowac?albo trzeba było chociaz przeczytac ulotke a lbo zapytac na forum albo poczytac w necie. myslałąm ze głupota ludzka ma jakies granice. zrob test.przeczytaj ulotke od testu!!! albo umow sie na wizyte do ginekologa! to nie boli i nie wstydz sie, bo codziennie ginekolog ma tysiace takich przypadków!!!

Gość magiczna78
To nie były krwawienia tylko wyglądała jak miesiaczka tyle że krótsza i grubo przed terminem...a to że głupota to moja siostra to wiem...to nie było złośliwe.po prostu wiem to!

"To nie były krwawienia tylko wyglądała jak miesiaczka" A czym jest miesiączka jeśli nie krwawieniem? Taka jest reakcja na tabletki.

Gość normalnaop09
to normalna reakcja na tabletki. uspokoj sie i powtorz test! nalepiej rano