Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żuliet de maupe

mycie włosów samą wodą?

Polecane posty

Gość żuliet de maupe

Próbowałyście? Co w ogóle o tym sądzicie?

Gość qw123
kompletnie bez sensu.

Gość qw123
chyba że wrzątkiem albo bardzo gorącą wodą będziesz myła te włosy 🖐️

Gość żuliet de maupe
znam osobę, która myje włosy samą wodą ;) Co prawda ma dość krótkie włosy, ale to chyba jest bez różnicy. Włosy po prostu muszą się przyzwyczaić do samej wody - tak ona twierdzi... Pozdrawiam

Gość uuuuniuniauu
bez seeeeeeeeeeens

Gość fleja
Ja odkąd zaczęłam podmywać się samą wodą mam cytologie jedynkę. Może czas na włosy. Pamiętam w zamierzchłych czasach, których wy nie pamiętacie, kiedy to myło się włosy raz na tydzień, rodzice zawsze wiedzieli, czy byliśmy cichcem na jeziorem, czy rzeką, bo niestety włosy po pływaniu były czyściutkie i świeżutkie, jak po sobotniej kąpieli z użyciem szamponu pokrzywowego lub jajecznego;).

Gość gość
myję włosy już tydzień samą wodą , u mnie prawdza się idealnie byc może dlatego że mam cienkie dlikatne włosy i szampony poprostu je obciązają

Gość gość
Woda nie zmyje tłuszczu i innych zabrudzeń z włosów, niby jakim cudem? Są przecież delikatne szampony, np dla dzieci.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie. Najłagodniejsza forma faktycznego mycia włosów to mycie odżywką i to polecam.

Gość gość
wg mnie nie domyjesz ich. Nie ma szans.

Gość gość
Też tak myślę, że ich nie domyjesz. Za dużo pyłu, kurzu i innego syfu w powietrzu, tak, że usuniesz może tylko samo naturalne sebum z włosów.

Gość piroxeni
Wystarczy spłukać czyste włosy samą wodą, by stały się tłuste. Wierutne bzdury, by móc je umyć samą wodą, ale naiwnych ludzi nie brak. Jako następny etap proponują samym papierem toaletowym pocierać.

Gość gość
mozna myc wlosy sama woda na poczatku skora glowy musi sie przyzwyczaic i nie wyglada sie zbyt efektownie ale po czasie zauwaza sie zmiane i nawet nie ma juz takiej potrzeby by myc wlosy czesto bo nie przetluszczaja sie tak bardzo i sa zdrowsze

Gość Bez chemii
piroxeni durnowata jakaś pipa, pewnie że się da myć ale jak widać tumanów nie brak. Wszędzie chemia ale jak coś jest już inne to trzeba skrytykować. A niestety stan włosów polskich dziewuch jest fatalny. rzadkie, często tlenione brzydkie po prostu

Gość Heszkewmeszke
Ale niektóre baby są durne Włosy muszą się przyzwyczaić i tyle Napewno lepiej niż waszymi cudownymi szamponami które maja pełno chemii i potem płaczecie ze włosy wypadają i są zniszczone Odstawienie tej chemii w jaki kolwiek sposób jest bardzo dobre Szczerze dawno nie widziałam dziewczyny która by miała ładne zadbane włosy Bo tylko je cały czas niszczycie A gadanie ze tłuszcz się nie zmyje jest głupie Bo właśnie szampony chemiczne powodują to ze tak dużo jest tego tłuszczu Jeśli chcecie mieć ładne zdrowe włosy dostawcie te szampony i juz :)

Można myć samą wodą, mój tata mówił mi, że jeszcze dodatkowo dodawał wywaru z kory dębu;) ja szampony używam, ale bardzo delikatne lub zrobione samodzielnie albo płukanki;)

Gość gość
Tez myślę że skóra musi się przyzwyczaić. Ja też planuję zacząć myć włosy samą wodą. Nie używam już kremów do twarzy ani balsamów i też z początku skóra swędziała, była sucha, ale z czasem się przyzwyczaiła do braku kremu i teraz jest OK. I stan skóry się poprawił, bo widocznie te kremy zatykają pory skóry i robią się potem pryszcze. I nie ma znaczenia czy krem nivea za 5 zł czy jakiś drogi za 500zł, to wszystko ten sam syf.

Gość gość
Ja myję włosy samą wodą. Da się.

Gość gość
Myje wlosy sama woda od dwoch tygodni i jest super jak narazie. Po pierwszym umyciu gdy wlosy wyschly wygladaly brzydko ,ale juz jest okej. Myślę ,ze moje wlosy W końcu sie przyzwyczaja na dobre :)