Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diane355555

tabletki a wpadka ? POMOCY!!!

Polecane posty

Gość diane355555

Przymuje tabletki od 3 czerwca - Diane 35. Staram sie w miare regularnie, ale nie co do godziny. Czasem jest to 21, a czasem byla to nawet 00, 1 godzina. Tabletki zdarzyło mi sie z 4/5 razy popić piwa. Przez pierwsze dwa opakowania nie robiłam przerwy. Wzielam 21 + 21 tabletki. Po dwóch opakowaniach w dniu krwawienia dostalam silnego bólu brzucha, piękącego..palącego - nei do wytrzymania, gdyby nie silny ketonal musiałabym jechac na pogotowie. Na innych forach gdzie odpisuja jacys eksperci mowili ze krawienie nie wyklucza ciazy poniewaz, spowodowane jest sztucznie TABLETKAMI, i nawet gdy jest ciaza bedzie sie pojawiac. Zmartwilo mnie to, poniewaz takie bóle moga wystapic we wczesnej ciązy. Dodatowo mam wzdęty brzuch i mdłości. Strasznie sie martwie.. Czy moge byc w ciazy?

Gość proszeeeee
Nie, raczej nie..... :) To prawdopodobnie tylko psychika

A co to za eksperci? :o Nie wystąpiła żadna sytuacja zmniejszająca skuteczność tabletek, więc dlaczego miałabyś być w ciąży?

Gość alendroo
Popijałam tabletke piwem i czas przyjmowania wahał sie: czasem to była godzina 20 a czasem 23,24... na forum abcantykoncepcja.pl tam pisza eksperci.

Popijanie piwem nie ma wpływu na skuteczność tabletek, jeśli nie wymiotujesz. Tabletki trzeba brać o określonej porze, a nie o określonej godzinie, więc to też nie miało wpływu na skuteczność. Mogłabyś podać link do przykładowego tematu, w którym jakiś "ekspert" o tym pisze?

Gość alendroo
Mocno "nadinterpretowujesz". Oczywiście, że krwawienie z odstawienia nie jest fizjologiczną miesiączką. Występuję ponieważ spada poziom hormonów w organizmie. Jednak w przypadku ciąży organizm produkuje hormony, które powstrzymują krwawienie i złuszczanie się śluzówki (złuszczyłaby się razem z zarodkiem). Przestań panikować, bo skuteczność tabletek nie została obniżona, pojawiło się krwawienie, więc jaka ciąża? Może psycholog pomoże. 🖐️

Gość alendroo
Dziękuje za odpowiedz. Jak nie brałam tabletek i nie uprawiałam seksu tez myslalam trzezwo i o tym wiedzialam.. teraz - schizy, ciągle myslenie sa silniejsze.. Przede wszystkim dlatego ze mam 18 lat.

Gość ja wpadłam łykając tabletki
dwa razy... niby za każdym razem był czynnik klimatyczny, ale nie spodziewałam się i tak i nie wiem do dziś, czy to na pewno klimat... Za pierwszym razem dowiedziałam się w 4 m-cu, nie miałam okresu, po odstawieniu tabletek, pobolewał mnie brzuch, poszłam wywołać miesiączkę a tam niespodzianka ;-) z wrażenia nie zapłaciłam lekarzowi ;-) wstałam i wyszłam. O drugiej ciąży dowiedziałam się w mało przyjemnych okolicznościach, na początku ciąży - 5 tc. Niby prawdopodobieństwo zającia w ciążę na tabletkach jest nikłe, ale jest.

Gość alendroo
czynnik klimatyczny, tzn ?

Gość ja ja ja
no własnie...co znaczy czynnik klimatyczny?? bo nie rozumiem...

Gość marta161110
Biorę tabletki antykoncepcyjne od ponad pół roku. W ostatnim opakowaniu zapomniałam dwie tabletki z pierwszego tygodnia.Stosunki były.Nie zachowałam siedmiodniowej dodatkowej ochrony.Jednak krwawienie z odstawienia dostałam.Czy to wyklucza w 100% ciążę?Czy to,że dostałam krwawienie oznacza,że nie jestem w ciąży i będę mogła normalnie brać następne opakowanie?Czy lepiej na wszelki wypadek zrobić sobie test ciążowy?

Gość Perw mobilna
Wyklucza.