Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona13

ukruszony ząb - pomocy!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczona13

Hej! Wczoraj miałam mały wypadek rowerowy, ale nic mi się nie stało, podniosłam się i pojechałam dalej. Dopiero dziś rano zauważyłam, że mam ukruszony ząb - górną jedynkę... Nie wiem, co z tym zrobić, da się go jakoś uratować czy czeka mnie proteza? Miał koś podobny przypadek? Pomóżcie!!!

Gość XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX22
1) Umówić się do stomatologa z rtg punktowym na miejscu 2) zrobi rtg i oceni, czy ukruszyło się tylko to co widać, czyli korona zęba, czy również dzieje się coś w okolicach korzenia (choć przy tej opcji pewne zmiany lubią wychodzić sporo po wypadku) 3) zaproponuje rozwiazanie- jeśli ukruszenie małe wystarczy kompozyt, jeśli większe koronka

Gość koniecznie do doktora
z ukruszonym zebem nie ma zartow, należy szybko sie udac do stomatologa. ja bylam kiedys na grillu u znajomych i niefortunnie się przewrocilam. efektem byl porzadnie ukruszony zab. wtedy zabrali mnie do pobliskiej kliniki dormed, blisko pruszkowa. pomogli od reki, a w dodatku okazalo sie ze to swietna klinika ;)

Gość zrozpaczona13
no ja niestety nie zauważyłam wcześniej, żeby jechać od razu do lekarza, może wtedy od razu coś by pomógł. dzwoniłam już do tego Dormedu, dzięki za kontakt, wydają się być spoko bo przejęli się moją sytuacją, a do tego przekonywali że mają wszystko na miejscu, więc nie będę musiała szukać po warszawie innych specjalistów.

Gość jolkaa21
Dużo sie ukruszyło???? Ja mialam ukruszona 1 ale dolną i pani stomatolog mi nadlała. Nie wiem czym ale wygląda jak prawdziwy ząb i nawet nie czuje ze cos innego tam mam.

Gość to zalezy jak sie nadkruszyl
ja mialam bardzo lekko, walnelam sie w porcelitowa miske :D i wystarczylo tylko lekko spilowac zeba

Gość zrozpaczona13
Hej :) na szczęście wszystko dobrze się skończyło, byłam w poleconym tu dormedzie, okazało się że moja koleżanka z pracy też tam chodzi :) nie wiem co mi tam robili, ale jakoś dokleili coś do tego zęba i nic a nic nie widać różnicy, a przy okazji jeszcze mi zdiagnozowali wszystkie zęby i umówiłam się już na kolejną wizytę :)

Gość gość
A ja nie rozumiem tego strachu przed bolem u dentysty. Jak mialam ostatnio robionego zeba w new-dencie w lublinie to mialam znieczulenei mikroprocesorowe. Nie bolalo nic a nic. Rozumiem ze keidys to byla trauma ale przy dzisiejszej technice – absolutnie nie.

Gość gość
taaa oglaszajcie dalej OSZUSCI I NACIAGACZE!!!!!!