Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raffiko

uczelnie Poznań

Polecane posty

Gość raffiko

Czy jest tu ktoś, kto studiował w Poznaniu?

Gość powiem i ja....
a o co biega ?

Gość raffiko
Waham się pomiędzy UAM i UE i szukam opinii na ich temat.

Gość powiem i ja....
obie uczelnie są dobre zależy jakie kierunki chcesz studiować chociaż jeśli chodzi o szczegóły to nie pomogę ....ja po politechnice jestem ale miałam sporo znajomych z obydwóch tych uczelni i wiem że nie narzekali ....chociaż co człowiek to opinia

Gość raffiko
Chcę iść na Administrację lub Zarządzanie - muszę zrobić drugi kierunek pod kątem pracy. Złożyłem papiery na obie uczelnie, ale nie wiem którą wybrać. Mówię oczywiście o zaocznych.

Gość madrypoprzedszkoda
zaoczne to strata czasu i pieniędzy 🖐️ poza tym jaki jest sens studiować coś, na co idzie baaaaardzo dużo ludzi? To już nie lepiej porobić jakieś kursy i inne duperele?

Gość powiem i ja....
jeśli chodzi o te kierunki bardziej odpowiednią uczelnią byłby UE .... ja bym tak zrobiła

Gość powiem i ja....
madrypoprzedszkoda....czytaj ze zrozumieniem za nim się wypowiesz z wypowiedzi autorki wynika że już pracuje ( więc tylko zaoczne studia wchodzą w grę ) a musi dodatkowo zrobić takie kierunki ...przynajmniej ja tak zrozumiałam

Gość raffiko
Dobrze zrozumiałaś. Myślałem właśnie o UE, ale nie wiem czy nie będzie tam za dużo przedmiotow do tzw. liczenia.

Gość madrypoprzedszkoda
"pod kątem pracy". gdzie masz napisane, że pracuje? poza tym to nie zmienia faktu, że oba kierunki lipne. Teraz większość idzie na administrację/zarządzanie/logistykę a "humaniści" ( czyli totalni debile) idą na europeistykę/stosunki narodowe/pedagogikę itd. śmiech na sali. Teraz każdy idiota pcha się do technikum, liceum. I przyjmują ich, bo niż, a potem beznadziejne studia i płaczą, bo pracy nie ma. Ech.. co z tą Polską :O

Gość raffiko
'Powiem i ja....' wszystko zrozumiała, więc chyba jednak napisałem zrozumiale. Pracuję.

Gość powiem i ja....
madrypoprzedszkoda...no widzisz i wyszło na moje :D...więc się tak nie unoś ....w tym co piszesz jest oczywiście jakaś racja ...ale skoro autorka ma już pracę i musi dodatkowo zrobić taki kierunek to nie ma dyskusji widocznie pracodawca tak sobie zażyczył raffiko...wybierz UE...

Gość madrypoprzedszkoda
nie unoszę się, piszę, co myślę, póki co nie jest do zabronione :D jeśli pracuje to to rzeczywiście wszystko zmienia. Uważam mimo wszystko, że lepiej wybrać jakiś sensowniejszy kierunek niż studiować na siłę 2 kierunki i to niezbyt przyszłościowe. Naprawdę w tej chwili jest mnóstwo ludzi po zarządzaniu czy administracji. Btw. jestem za UAM-em.

Gość raffiko
'madrypoprzedszkoda' nie bądź taki mądry, bo napisałem, ze to będzie drugi kierunek. Wyższe już mam. 'powiem i ja...' Tylko na UE to własnie zarządzanie. Sama nazwa kojarzy się ludziom z kierunkiem, na który idą najgorsi studenci i to mnie zastanawia.

Gość powiem i ja....
jak pisałam wcześniej w szczegółach nie pomogę doradziłam UE bo słyszałam że to dobra uczelnia ale może tylko jakieś wybrane kierunki ...to może rzeczywiście idź na UAM ...a myślisz że dla pracodawcy będzie to miało jakieś znaczenie jaka uczelnia ?....chyba nie ważne jaki kierunek

Gość madrypoprzedszkoda
To cały czas przecież piszę, że te kierunki typu zarządzanie to nieporozumienie, idą na to ludzie, którzy nie mają na co innego pójść. Ale jeśli już wyższe masz to zawsze drugi kierunek się przyda, nawet to zarządzanie powiedzmy. A może jest jakiś kierunek inny, który mógłbyś studiować pod kątem pracy?

Gość raffiko
Sprawa jest nieco skomplikowana i tylko z tych mogę skorzystać - będą mi one potrzebne później do kolejnego kursu.

Gość madrypoprzedszkoda
Aha, czyli zbyt dużego wyboru nie masz. A co powiedziałbyś na zarządzanie na polibudzie w Poznaniu? Myślę, że tam mógłbyś się najwięcej nauczyć i chyba jest już jakiś prestiż, choć przy takim kierunku mogę się mylić.

Gość powiem i ja....
z tego co wiem to na Politechnice nie ma samego zarządzania w tej chwili jest Wydział Informatyki i Zarządzania ( nie łatwy kierunek )...i Wydział Inżynierii Zarządzania ale nie sądzę że o tego typu kierunki chodzi ....raczej chyba o typowe związane z pracą biurową

Gość raffiko
Nie zastanawiałem się nad zarządzaniem na Politechnice. Nie wiem czy mnie przyjmą ze względu na różnice programowe, bo teraz chcę zrobić mgr. Zorientuję się, dzięki!

Gość raffiko
"powiem i ja...' Miałaś rację. Nie tyle, że prace biurowe, ale związane z nieruchomościami.