Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryska35wro

jestem uzalezniona od kupowania ciuchów!!! RATUNKU

Polecane posty

Gość kryska35wro

BABKI POMÓZCIE!!! mam okropny nałog kupowania ciuchów! juz nie mieszcza mi sie w domu,mam zawalone wszytskie szafy.\ tak policzyłam ze wydaje ok 500zł miesiecznie na ubrania. mogłabym te kase zaoszczedzic a tu ciagle łaze po tych sklepach i wyanjduje... ja sie od tego uwolnic. jak os\zczedzac???

Gość pr00staczka
500 to chyba nie tak duzo co ? no i powiedz zaoszczedzilabys te glupie 5 stow i na co tak oszczedzac

Gość kryska35wro
wakacje? albo w cos zainwestowac jak by sie uzbierała wieksza sumka

Gość Supremus Dux
To my mamy się zająć Twoją chorą głową ? Nie lepiej oddać ją w ręce jakiegoś lekarza ?

Gość kryska35wro
lekarza? doradzce cos mi?

Gość kryska35wro
a ile wy wydajecie na ubrania miesiecznie?

Gość pr00staczka
dobrze ci radza idz do jakiegos specajlisty, sama nie dasz rady tez czasaem pod wplywem impulsu szastam kasa, tylko specjalista ci pomoze albo bieda w oczach :) a co do oszczedzania, nie mam tej umiejetnosci ;d

Gość pr00staczka
podobne kwoty do twoich :classic_cool:

Gość maślanka28
ja mam to samo! nałogowo wydaje kase na ciuchy i buty ale gorsze jest to ze ja to raczej kolekcjonuje niż noszę....... mam 124 pary butów

Gość a stopy me postawił na skale..
a co nim rekompensujesz? przecież to i po sklepach trzeba biegać i szybko się znudzi a może chciałabyś nauczyc się szyć? kupisz materiał i wykroje lubisz ubrania, na pewno masz gust i oko do tego może znajdziesz w tym przyjemność większą niż polowanie po sklepach? a przy okazji nauczysz się czegoś fajnego? jak myslisz?

Gość kryska35wro
ja tez butów mam sporo.zmieniałam nawet trase powrotu do domu, zeby nie zachodzic do galerii.ale po internecie tez buszuje i kupuje przez neta.ciezko mi strasznie bo wiem jakie pieniadze mi przeciekaja.

Gość pr00staczka
mam 124 pary butów to ty chyba jakas multimilionerka jestes :d przeciez to warte z 50tys jak nie wiecej, skad mialas

Gość kryska35wro
to dobry pomysl. chyba sprzedam te ubrania albo komus oddam

Gość pr00staczka
to zlikwiduj neta albo zablokuj allegro ebaya etc nie przegladaj zadnych stron z ciuchami, kosmetykami. sporo kasy tam schodzi i ciezko to kontrolowac ale jezeli nie bedziesz chciala to nie przestaniesz wydawac, musisz okreslic sobie jasny cel np. wakacje i zbierac, nie wydawac w ten sposob obejdzie sie raczej bez specjalisty :)

Gość maślanka28
pracuje za granicą i moge sobie na to pozwolic, jestem panną..... najgorsze jest to że po prostu jak gdzies jadę to musze kupic buty.... na zakupy spożywcze jak jade to też muszę zajsc do obówniczego, będąc na wakacjach nie kupuje pamiątek tylko te buty... wszedzie buty

no rozumiem cię uszyj sukienkę albo bluzeczkę na początek jakas prostą może będziesz ciuchowym czarodziejem jak się wciągniesz ? teraz są promocje na materiały też

Gość mimimamamiamiumumu
Kryśka mi możesz wysłać, ja jestem bezrobotna i nie stać mnie na ciuchy :)

ona może wysyłac komu chce ale nie o to chodzi chodzi O NIĄ, bo nałóg zakupów to jakaś rekompensata jakiegoś braku w jej życiu babskie polowanie a może gdyby zamieniła babskie polowanie na babskie tworzenie w tej samej branży? jak myslisz?

Gość fegfefge
znajdź sobie jakieś zajęcie zamiast popołudniami po pracy czy szkole latać po sklepach zapisz się na siłownie i tam się wyżywaj. Po takiej godzinie ćwiczeń już nie będzie ci się chciało chodzić i przymierzać łaszków. Może to być jakiś taniec, fitness, kurs chociażby masażu albo kurs językowy zainwestuj w siebie a nie wyrzucaj kasę na kolejne łaszki. Moja koleżanka kupuje masę ubrań, szafa jej się nie domyka a ona w 3/4 nie chodzi. Kupuje np. na allegro 7 sukienek potem idzie do chińskiego sklepu i 3 pary getrów czy balerinek. Co prawda wszystko kupuje za grosze np. sukienki na allegro za 1 zł a balerinki za 9 zł no ale jednak tam się uzbiera tu się uzbiera i potem ma stertę badziewiatych ciuchów w których nie chodzi.

Gość gość
Te co tak lataja po sklepach i w PL i w UK to z moich obserwacji wynika, ze nie maja nic poza ta marna szmata na du pie, najczesciej sa z prowincji. Ani mieszkania, ani pozadnego samochodu, tylko siedza na wynajetym pokoju nie dorabiając sie niczego. Ale co mnie to obchodzi, zje byle co bo w brzuch jej nie zajrzysz, a jak idzie ulica to nową bluzkś chce sie dowartosciowac, problem w tym ze nie o to w zyciu chodzi. A ona tak kupuje te nowe bluzki i kupuje...:D

Gość MArtysiaaW
Taaak, rada dotycząca tego, zebys zaczeła je szyć sama jest naprawdę bardzo dobra - przepisnaszycie.pl ci polecam, zobaczysz jakie cudeńka można uszyć, zaczniesz probować i zobaczysz, że ciągle będziesz mieć coś nowrgo za dużo, dużo mniej. ;)