Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agi7373

Alergia w pochwie

Polecane posty

Przez ostatnie lata leczę się u ginekologów na grzybicę pochwy, na infekcje bakteryjne a i tak dolegliwości się utrzymują kolejny rok i jest coraz gorzej, świąd, pieczenie i żadnych konkretnych powodów, podejrzewam, że to alergia albo na składniki w jedzeniu albo na kosmetyki, leki albo barwniki np. w odzieży. Czy ktoś miał zdiagnozowaną alergię na sromie lub w pochwie? Jakie badania zrobić?

Gość Koleżanka groszku zielonego
bo grzybicę leczy sie dieta, a nie środkami dopochwowymi i maśćmi. Grzyb w pochwie to tylko objaw,a trzeba wyleczyć przyczyne, czyli candide ogolnoustrojowa. dieta antygrzybucza i zobaczysz poprawe.

Czy stosujesz probiotyki, możesz mieć za małą ilość lactobacillusów w pochwie przez to nie bronisz się przed infekcją. Wypróbuj nowy dopochwowy probiotyk invag, który składa się z 3 szczepów bakterii kwasu mlekowego wyizolowanych od polskich kobiet, dzięki czemu bardzo dobrze kolonizuję pochwę. Wypróbuj bo na mnie zadziałał.

Piszecie o grzybicy, ale ja miałam robiony posiew z pochwy i nie wykazał grzybicy czyli wyleczona,jedynie nieliczne bakterie, dodam że wymaz robiony był po leczeniu antybiotykiem osłonowo lekiem przeciwgrzybiczym oraz obowiązkowo probiotykami. Moje pytanie czy któraś się męczy z problemem śluzówki sromu i pochwy i ma dolegliwości po leczeniu stanów zapalnych typu podrażnienie, suchość, zaczerwienienie śluzówki ból sromu...Dodam, że lekarz stwierdził atrofię pochwy jestem po 30 roku życia-hormony badałam są w normie, cukier badałam jest ok, więc skąd takie problemy, szukam odpowiedzi bo lekarz ciągle wciska mi maść triderm jego skład to antybiotyk+przeciwgrzybiczy+ przeciwświądowy-steryd, a ja nadal czuję, ze to alergia, tylko jak to stwierdzić gdzie sie udać...nawet chodzenie sprawia mi ból..

Gość blllleeeeeeeeeeeee
Czy używsz prezerwatyw? Też tak miałam, ciągły śwąd ból podrażnienia aż w końcu zrobiłam test alergiczny na latex i wyszła mi alergia na latex! Teraz mam spokój kupuję prezerwatywy silikonowe a o świądzie mogę już zapomnieć.

A czy to możliwe, że mam uczulenie na kwas hialuronowy, w ostatnim czasie przed :) używam żelu nawilżającego intymnego Feminum Aktiv-sądziłam, że jest w miarę naturalny ale może on uczula?czy ktoś miał podobnie. Czy uczulają was takie żele?

Dodam że lekarz ginek zapewniał że czopki z kwasem hialuronowym dadzą mi ulgę w swędzeniu , podraznieniu oraz nawilżą srom a one mi nie pomogły, więc nadal sądzę że mam alergię...

Gość blllleeeeeeeeeeeee
Ja robiłam test z krwii przy okazji innych testów, mąż powiedział mi żebym też zrobiła ten latex bo po stosunku mnie zawsze swędziało!! Testy skórne mi nie wychodzą, ponieważ biorę leki na tarczycę i robiłam z krwii. Myślę że w każdym większym labolatorim będą robić takie testy. Zrób, bo może faktycznie to jest to a lekarz faszeruje cię różnymi lekami niepotrzebnie. U mnie ta alergia jest dość mocna nawet rękawiczek lateksowych nie mogę zakładać bo od razu mam uczulenie na rękach! W niektórych środkach czystości też pojawia się latex więc muszę być ostrożna bo w składzie nie pisze że jest a dodają. Ja robiłam test w krakowie

Żadna nie ma alergii w pochwie , jeśli jest wyleczona pochwa to czemu swędzi i piecze!!!?

Gość 11111222222333333444444
Alergii nie wyleczysz, wystarczy niewielki kontakt z alergenem w organiźmie i już z powrotem masz objawy!!

Na świąd i pieczenie pochwy ja polecam provag żel. Takie pieczenie nie koniecznie musi byc spowodowane grzybicą, czasem po prostu tak sie dzieje na skutek suchości w pochwie, otarc po seksie czy noszeniu stringów czy nieprawidłowej (czasem nadmiernej) higienie. Żel fajnie nawilża i koi podrażnienia.

Gość gość
może zamiast do ginekologów przejdź się do alergologa lub dermatologa. W ultramedic są świetni specjaliści http://www.ultramedic.com.pl/# którzy powinni sobie poradzić z takim problemem

Gość agula8
też mi sie raz zdarzyła taka alergia wyglądało jakgrzybica, tylko bez białych upławów. Dostałam wtedy jakieś globulki, też maść tridrem a po wyleczeniu miałam na co dzień provag żelu.Nie wiem do końca co było przyczyną uczulenia-przypuszczam że płyn do hiegieny intymnej ale nie mam 100% pewności.A robiłaś badanie czystośc***ochwy i ph? może jest za mało lactobacillusów i zbyt niskie ph a to może powodować takie właśnie objawy??? szukaj innego lekarza jeśli obecny rozkłada ręce-ktoś musi C***omóc.pozdr