Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę miec swoją firmę

Jakie prowadzicie BIZNESY i czy jesteście zadowoleni z firmy

Polecane posty

którą założyłyście? A może załujecie i wolabybyście pracować dla kogoś? Oczywiście wiem ze nie powiecie dokładnie co robicie, ale chociaż zdradźcie branże w jakiej działacie. Jak długo prowadzicie swoją firmę? Pracujecie same czy kogos zatrudniacie?

Gość daaaadfdf
sklep odziezowy- temat juz przejedzony, ciezko na tym wyjsc

daaad kiedys myslalam o sklepie z odzieżą ale juz teraz wiem że nie warto. Nie ma juz na tym zarobku, bo kazdy woli pojechac do galerii i się obkupić na wyprzedażach. Ale mimo wszytsko to ciagniesz??Dajesz sobie radę czy są miesiące ze dokładasz do interesu?

Kiedyś byłam w spółce. Branża hodowlana. W cholere papierkowej roboty. Na dodatek to było na wsi, więc nie dało się uciec od zawistnych mieszkańców, którym wiecznie coś nie pasowało. Ja nie jestem cierpliwa i użerac mi się nie chce.

Gość daaaadfdf
ciagne to tylko i wylacznie dlatego, ze sama pracuje. jakas tam pensja z tego wychodzi. ale gdybym miala pracowac u kogos to bym wolala, urlop, choroba, nic mnie nie obchodzi.

DZiewczyny ja chce otworzyć coś razem z koleżanką, mamy na ten cel 30-40 tyś, nie wiem czy ryzykować czy pracować sobie spokojnie na etacie z którego żyję sobie od pierwszego do pierwszego:-(

Gość daaaadfdf
chcę miec swoją firmę- jesli masz na mysli jakis handel to wybij sobie to w glowy. jezeli myslisz o uslugach i masz konkretny fach w rekach to mysle, ze warto zaryzykowac.

daaaad myslimy własnie o handlu, bo na usługach żadnych sie nie znamy

sala weselna to jest dobry biznes..zobaczcie ile trzeba czekac na termin w fajnej sali..tylko ze trzeba tez dobrze w to zainwestowac moi rodzice od roku prowadza i juz wyszli duzo na swoim

julitek ja będe miec 30-40 tyś , a nie milion:-)

Gość 67687980
40 tys to bardzo malo, znajoma otwierala gabinet kosmetyczny na wsi i jeszcze jej braklo,

676 I mało i dużo, wszytsko zależy co ma się zamiar otworzyć za te pieniądze

Gość daaaadfdf
chcę miec swoją firmę- jesli juz tak bardzo chcecie to zaryzykujcie, ale tylko zostawiajac sobie etat.

daaaad co oznacza, że będe musiała kogos zatrudnić, a to dodatkowe spore koszta.

Gość daaaadfdf
40 tys na jakis sklepik jest wystarczajaca suma. sama od takiej sumy startowalam.

to otworzcie kwiaciarnie z fajnymi duperelami :) zrobcie kurs z florystyki i ta kwota powinna na poczatek wam starczyc..

jakis sklep albo chodzi mi też po głowie agencja niań

Gość daaaadfdf
wyobraz sobie sytuacje, ze rzucasz prace otwierasz biznes, ktory generuje same straty i co wtedy?

julitek do tego trzeba miec zdolnosci manulane, jak sie ich nie ma to nawet najlepszy kurs florystyczny nie pomoże:-) Poza tym u mnie to wszytskie kwiatki usychają, także odpada:-)

Gość magdalenka8198101
jeśli nie macie znajomości ani układów w branzy to możecie sobie jedynie otworzyć taką firmę na którje max zarobicie w miesiąc 10-15 tyś. z tego trzeba odprowadzić podatek, poopłacać wszystko i kupić ewentualny towar. Tylko człowiek ze znajomościami jest w stanie otworzyć firmę która będzie mu przynosić rocznie co od 1 miliona złotych wzwyż. Nikt wam w Polsce nie da zostać milionerem, tak się po prostu nie da....

Gość tez w to wchodze
A co myslicie o sukniach slubnych? Myslicie, ze to dobry pomysl?

magdalenka ale ja wcale nie chcę byc milionerem:-P

salon sukien slubnych? Tez kiedys o tym myślałam, ale jesli nie siedzisz w tej branży to jak to wszytsko rozkręcić?skad znajdziesz dobra krawcową?

dziewczyny co myślicie o moim pomyśle tj. agencji niań? czy coś takiego może wypalić?

Gość margerytkaa768599
prawda jest taka że w w tym piep*** kraju to się niczego nie dorobisz galerie wymiatają,jak tylko będę miała okazje to uciekam za granice(już wole tam podatki płacić)

hmmm suknie slubne a macie zdlonosci zeby szyc te suknie? zreszta to tez jest spory koszt bo zeby kuoic dobre materialy to tez trzeba kasy bo szajstwa nie sprzedacie a zeby miec suknie jakis znanych firm to trzeba z nimi kontrakt podpisac a oni nie sa bardzo otwarci na nowo otwarte butiki z sukniami a poprawki trzeba robic na miejscu wie potrzebna jest dobra krawcowa..

agencja nian malo oplacalny biznes...i bardzo odpowiedzialne znalezc nianie nie problem ale nie wiadomo na kogo tak naprawde sie trafi

Gość znowy 10 osob pisze
najpierw to trzeba mieć pomyśl i coś na czym się znasz. ty pytasz na forum wiec pracuj gdzie pracujesz bo inaczej może się skończyć na długach i garnuszku mopsu. pracownik na określonej umowie będzie kosztował tyle ile będziesz musiała sama płacić jak się zwolnisz. teraz będziesz płacić tylko składkę zdrowotną a jak się zwolnisz to wszystkie inne też.

Gość magdalenka8198101
ja wam dam rae: sala zabaw dla dzieci, albo paintball. koleś zrobił sobie paintballa i kasuje paredziesiąt złotych za wejście.

Gość margerytkaa768599
ja szyłam suknie ślubne z dziewczynami póżniej one się zwolniły,dostały dofinansowanie i działają super -wyciągnęły z byłej firmy ile mogły.