Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosowa mata

Czy ja dużo wydaję na życie?

Polecane posty

Gość kokosowa mata

Właśnie podsumowałam swój domowy budżet, który prowadzę od października zeszłego roku. Policzyłam sobie wydatki w każdym miesiącu w podziale na kilka kategorii i miesięczną średnią. Wyszły mi straszne sumy :( Już wiem, dlaczego nie mogę nic zaoszczędzić! Jesteśmy tylko we dwoje z mężem, oceńcie proszę czy naprawdę za dużo wydajemy na życie w porównaniu z Waszymi wydatkami. Średnio miesięcznie wychodzi tak: suma wydatków - 3.430 zł, w tym: - pomoc rodzicom 520 zł - opłaty (prąd, woda, gaz, wegiel, smieci, telefony, internet itd) - 385 zł - zakupy (w tym jedzenie, chemia, kosmetyki, art. gosp. domowego) - 1.015 zł - transport (paliwo, bilety) - 570 zł - inne wydatki (ubrania, papierosy, rozrywka, hobby) - 250 zł - okazjonalne (leki, wizyty u lekarza, prezenty, naprawy auta, remonty, opłaty urzędowe) - 700 zł Strasznie dużo jak na nas dwoje mi się wydaje :( Na co według was wydaję za dużo i mogłabym zaoszczędzić?

Gość siała baba mak i wiedziała jak
nie tak dużo...według mnie wydatki w normie i to bardzo.....

Gość how do you know
moze i nie duzo ale musicie duzo zarabiać zeby sobie pozwolic na takie wydatki, bo niektórzy takiej kasy na miesiac nie widzieli

Gość siała baba mak i wiedziała jak
przecież to idzie z dwóch wypłat i koszt życia dwóch osób...a sama tyle wydaję....dlatego serio to nie jest dużo na obecne koszty życia

Gość c vvvvvvvvv
przeciez to jest bardzo mało jak na dwie osoby w tym jeszcze pomagacie rodzicom :( ja sama wydaję niewiele mniej niż wy razem

Gość kokosowa mata
Zarabiamy w sumie ok. 3500 na rękę, dobrze że nie musimy płacic jeszcze za wynajem mieszkania, ale za to ja wydaję dużo na paliwo bo dojeżdżam 60 km do pracy samochodem... Wydajemy prawie wszystko co zarabiamy, na rozrywkę czy hobby prawie nic. Ja nie wiem jak za taką kasę można się utrzymać gdyby doszło jeszcze dziecko. Mam 27 lat i wciąż czekam na lepszy moment :(

Gość kaja kaja
Moim zdaniem ty już skrajnie oszczędzasz więc raczej już nie masz na czym oszczędzić, chyba ze darujesz sobie pomaganie rodzicom. Wtedy na twoim miejscu kupiłabym sobie porządne ciuchy bo przy tym ile na to wydajesz na pewno wyglądasz jak łachmaniara.

Gość qwxasweffwegf
nie, tak drogie jest życie w PL, ci co nie wydaja tyle po prostu musza się bez czegoś obejśc np. bez mieszkania, albo bez samochodu, albo nie pomagają rodzicom.

Gość gia lol
tez tyle wychodzi mi miesiecznie,tylko rodzicom na razie nie podsylam i jest nas trojka.Reszte kasy odkladam na grubsze wydatki.

Gość kokosowa mata
Nie musimy dawać pieniędzy rodzicom, ale raz na jakiś czas im pomagamy jak im brakuje, np. na węgiel czy na leki. Kilka lat temu rodzice pomogli nam finansowo, nie chcą zwrotu więc spłacamy dług w ten sposób że np. kupujemy im węgiel na zimę.