Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja21a

Miesiączka - dni niepłodne czy płodne?

Polecane posty

Gość Alicja21a

Witam, wczoraj uprawiałam seks ze swoim chłopakiem a mam miesiączke, dostałam ją 25 lipca pod koniec dnia, robiliśmy to bez zabezpieczenia ale nie skonczył we mnie. Mam regulanie miesiączki, pytanie czy to są dni płodne? czy nie płodne?

Gość Alicja21a
hehe, dzięki ;)

Gość abababababab:)
Alicja:) z cyklem kobiecym jest tak,że w czasie miesiączki nie działa żaden hormon, jest to po prostu czas oczyszczania organizmu i przygotowania do kolejnego cyklu. Potem hormon zwany estrogenem przygotowuje do jajeczkowania, po jajeczkowaniu działa hormon zwany progesteronem, ktory jest odpowiedzialny za ew. donoszenie ciąży. Ale tutaj drogie panie niespodzianka - jeżeli kobieta ma krótkie cykle, np. 25 dniowe, a na skutek jeszcze jakichś zaburzeń, np. choroby, zmiany klimatu, stresu, długość cyklu może ulec zmianie i wtedy dni płodne mogą się zacząć już w czasie trwania miesiączki, natomiast jest problem z obserwacją, ponieważ we krwi nie zobaczysz śluzu, czy jest już płodny. Na drugi raz bądź ostrożna, a ponadto raczej nie kochaj się w trakcie, dlatego,że wtedy jesteś jak jedna wielka otwarta rana i bardzo łatwo może dojść do jakichś infekcji.

Gość pppppppppp123
a nie możesz po prostu iść do lekarza po tabletki po stosunku? Jak nie chcesz dzieciaka teraz to lepiej zapłać za te tabletki a na przyszłość się zabezpieczaj.