Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche zycie znam

o bezrobotnych absolwentach wyższych uczelni

Polecane posty

Gość troche zycie znam

przykro mi to mowic,ale jedyni bezrobotni absolwenci jakich widzialam (tacy na bezrobociu dluzej niz 10 miesiecy,bo szukanie odpowiedniej pracy trwa,wiadomo),to osoby tępe,nieogarniętę i nienadajce się do żadnej pracy umysłowej. Więc problem nie polega na nadprodukcji absolwentów tylko nadmiernych ambicji tępaków.

nie, ja np nie moglem znalezc pracy bo nie zgadzalem sie na stawki jakie mi proponowali. i tyle, w dupie mam prace za 1500 na reke... ;)

w dupie mam prace za 1500 na reke... " Lepiej siedzieć na bezrobociu i mieć 0 zł na rękę

Szał! Zasiłek to 700 zł? Nigdy nie byłem na zasiłku :)

Gość księżniczka Króla Artura
bo ludzie idą na studia zeby być kierownikami nie ważne gdzie w jakiej branzy itp byle być kierownikiem i pełno jest za ambitnych bezrobotnych

nie, po prostu nie mozna dac sie wysyskiwac. kiedy jeszcze konczylem studia jak koledzy szli do pierwszej pracy za 800zl (brutto) kiedy na bezrobociu bylo 700 a w biedronce 2000... niestety panstwo ktore dotuje bezrobocie a nie prace daleko nie zajedzie... ;)

Gość ja!
jak dostać te 7 stów?

Od 1 stycznia 2010 r. w życie weszła nowelizacja ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, która zmieniła system przyznawania zasiłków dla bezrobotnych, a także ich wysokość. Obecnie nowy zasiłek dla bezrobotnych wynosi 717 zł brutto - taka kwota będzie wypłacana tylko przez pierwsze trzy miesiące. Gdy upłyną wysokość zasiłku spadnie do 563 zł brutto. Do końca grudnia 2009 r. podstawowe świadczenie było wypłacane w wysokości 575 zł brutto. Bezrobotny, który zarejestrował się w urzędzie pracy w grudniu 2009 r., otrzyma zasiłek w starej wysokości. (poniżej aktualizacja wysokości kwoty zasiłku dla bezrobotnych) Pamiętaj ! Nie każdy bezrobotny otrzyma zasiłek w kwocie 717 zł, a potem 563 zł. Zasiłek obliczany jest zależności od stażu pracy osoby bezrobotnej: gdy staż pracy wynosi do 5 lat pracy - zasiłek będzie wypłacony w wysokości 80 % zasiłku podstawowego, gdy staż pracy wynosi od 5 do 20 lat pracy - zasiłek będzie wypłacony w wysokości 100 % zasiłku podstawowego, gdy staż pracy wynosi co najmniej 20 lat pracy - zasiłek będzie wypłacony w wysokości 120 % zasiłku podstawowego. I tyle po Twoich siedmiu stówkach, za siedzenie na dupie Poza tym, kiedy Ty kończyłem studia, ludzie, którzy szli do pracy za gówniane 800 zł (ja do nich należę), a teraz są doświadczonymi pracownikami, których pracodawcy cenią bardziej, niż gościa z papierkiem...

Gość bjjnkm do ałłłłtorki
widocznie takich masz tępych znajomych więc to świadczy tez o tobie

mowie wa ze zasilek jest 7 stow. jak jesetes po dobrej uczelni to co raz ktos cie chce. wiec po 2-3 miesiacach idziesz, a potem napyskuj szefowi ze za gowniana kase to wolisz miec zasilek i spowrotem masz 7 stow z urzedu... jezdzacy majbachem misztal bral zasilek wiec wiem co mowie. mozesz miec kupe kasy i zasileczek... ;) chory system... ;)

Gość ja!
może i doświadczonymi ale bez kwalifikacji na przyszłość ale 7 stów to już coś

"może i doświadczonymi ale bez kwalifikacji na przyszłość ale 7 stów to już coś" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość ja!
Lomu ma 850 i kozaczy :D

no niestety ale ja akurat wiedziale jako student za ile oni potem poja prace sprzedaja, wiec nikt ze mnie debila robil niebedzie... popytajcie na targach pracy jakie zarobki oferuja ;) w normalne firmie to prose i szybkie pytanie a wiekszosc firemek co sie oglasza to tylko zeby o wysokosc poborow nikt nie spytal. a... no i oferuja: mily sympatyczny zespol, rozwoj i szkolenia, wyzwania... haaahhaaa jedym slowem wolontariat ktoremu mowimy NIEEEEE.

A, co teraz robisz i ile zarabiasz Zbereźnik?

Gość troche zycie znam
zbereznik a co konczyles? Lomu mnie zastanawia-inteligentny z niego chlopak,jak tak czytam posty,a plytki kładzie

Gość ja powiem tak oto
99% ludzi zaczyna swoją drogę zawodową od najniższych stawek, myślę że to normalne.

ale ja nie jestem bezrobotny, po prostu mowie ze byl czas kiedy oferowali mi takie warunki ze mowilem im w twarz co o tym mysle. jak dostaje powazna oferte to powaznie rozmawiam, ale jak rekruter nie jest w stanie odpowiedziec na pytania o warunki finansowe to nie trace sobie nawet czasu. jestem po pw budownictwo. bracuje w generalnym wykonastwie i bankowosci inwestycyjnej. nie powiem ile zarabiam...

Gość gość
wszystkim w podobnej sytuacji do mojej polecam, zamiast bić pianę, przeczytać jeszcze ciepły poradnik dla bezrobotnych "Z Bogiem dasz radę" Edycji św. Pawła. Niepoprawny politycznie jak skur... cenka śmieszna, może jeszcze można dostać. Kompendium na bóle i braki ;) narka, dyskutanci ! ;)

Gość gość
Gdy ma się układy to można nawet filozofię lub kulturoznawstwo kończyć i nie będzie praca. ;)

Gość gość
"przykro mi to mowic,ale jedyni bezrobotni absolwenci jakich widzialam (tacy na bezrobociu dluzej niz 10 miesiecy,bo szukanie odpowiedniej pracy trwa,wiadomo),to osoby tępe,nieogarniętę i nienadajce się do żadnej pracy umysłowej. Więc problem nie polega na nadprodukcji absolwentów tylko nadmiernych ambicji tępaków." Coś wam powiem o tych bezrobotnych i robotnych. Pewna dziewczyna dostała pracę w urzędzie zaraz po maturze. Tłuk jakich mało, nierozganięta, wygląd kobyły, ze znajomości języków to tylko polski, na rozmowie kwalifikacyjnej nie mogła wypaść lepiej od absolwentów wyższych uczelni i się dostała.

Szanowni absolwenci szkół wyższych. Zwracam się z prośbą do absolwentów szkół wyższych poszukujących pracy o wypełnienie anonimowej ankiety na temat "Strategie poszukiwania pracy na przykładzie absolwentów szkół wyższych jako grupy defaworyzowanej na rynku pracy". Posłużą mi one do napisania pracy licencjackiej. Dziękuje za poświęcony czas. Link do ankiety https://docs.google.com/forms/d/15InqusMnb2LJ6CPJW9QW4ak7d6qPywMfm2i8pcF0Jcc/viewform#start=openform

Gość gość
Widzę, że stary temat. Ja też jestem bezrobotnym absolwentem. Problem polega nie na tym, że nie mogę znaleźć pracy, a że kiepsko płacą, to znaczy tyle, ile mogę sobie dorobić na lewo, poświęcając na to 1/3 etatu, a nie cały, do tego w domu.

Gość gość donek
Zalezy jaką się kończy specjalnośći i jak się pracowało na stażach, potwierdxzam, że na wyższej szkole bezpieczenstwa rtakowych było, duzo, mi sie udało znaleźć prace w zawodzie