Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

Dofinnansowanie z PUP na prawo jazdy

Polecane posty

Urzad Pracy jak zwykle nic nie ma pracy stazu kursow nic... tak mysle teraz ze pojde do nich i powiem zeby mi zwrocili czesc kosztow kursu na prawo jazdy jako argument podepre sie iz: bylo ilestam ofert gdzie wymagane bylo prawo jazdy bede mogl szukac w innych miastach zatrudnienia i dodatkowi ze JEDYNY kurs jaki mi przez dwa lata zaoferowali byl na prawo jazdy typu D ale jak mi to z gory powiedzieli ze "niestety" to nie dla mnie bo nie mam prawa jazdy kat B (wiadomo musieli zaoferowac niedostepny kurs bo taki dostepny bym wzia i jeszce by dla pociotkow urzedniczek miejsca zabraklo) jak sadzicie ile PUP moze zwrocic i jak o to udzerzac bo zaczne od pokoju w ktorym zawsze musze odbebnic obecnosc

Gość zleciały się
PUP może sfinansować Ci kurs jeśli udowodnisz, że po nim jakiś pracodawca przyjmie Cię do pracy. A tak to raczej nie licz na to.

o to argumenty podalem wyzeej jesli beda marudzili wroce podparty jakimis ofertami z internetu np

Gość juz na pewno hahahaha
pierwsze slysze :)

noo maja cos takiego ze doplacaja do "aktywizacji bezrobotnych" stad ten pomysl

Szkolenie to pozaszkolne zajęcia mające na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub ogólnych, potrzebnych do wykonywania pracy, w tym umiejętności poszukiwania zatrudnienia. Starosta (PUP) może skierować bezrobotnego na wskazane przez niego szkolenie, jeżeli uzasadni on celowość tego szkolenia, a jego koszt w części finansowanej z Funduszu Pracy (przez PUP) w danym roku nie przekroczy 300% przeciętnego wynagrodzenia. Dodatkowym atutem przy rozpatrywaniu wniosku będzie potwierdzenie celowości skierowania na szkolenie w formie przedłożenia oświadczenia od pracodawcy o możliwości zatrudnienia lub powierzenia innej pracy zarobkowej po ukończeniu szkolenia.