Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komediodramatyczna

W jakiej polskiej komedii....

Polecane posty

frodo the niziołek Znalazłam,dzięki serdeczne.Nawet nie wiesz jak mi pomogłeś. Dla mnie teraz jesteś frodo the wielki:)

Gość estra1
A ja od dłuższego czasu szukam filmu sprzed kilku lat,jest to thriller na 80 procent hiszpanski,o opiekunce do dziecka,która okazuje się psychopatką(chyba)...przewertowalam wszystkie możliwe portale i youtube..i nic...moze ktoś wie? dzięki

Gość asdfghkj
Przepraszam, że nie odpisywałam, ale nie było mnie kilka dni. frodo, wiesz, głowy nie dam sobie uciąć, bo miałam wtedy około 7 lat, ale zakładam, że dobrze pamiętam, że było to na TVP2, bo programy w telewizji istniały tylko dwa, a na Jedynce była wtedy dobranocka i wiadomości. Na pewno to nie był jakiś potworny horror, bo puszczaliby go późno w nocy, a ja jako dzieciak chodziłam wcześnie spać, więc bym się nie załapała:) Tak mi się wydaje właśnie, że to jakoś było zaraz po dobranocce.

Może to być jeszcze serial "Strefa mroku". Czy był czarno-biały? Pierwsza seria była czarnobiała, ta z połowy lat 80 już kolorowa. Sprawdziłem tylko opisy odcinków tej drugiej (trzecia to już lata 2000 więc za późno) i to w wersji angielskiej, i wydaje mi się, że nic takiego nie było, ale ciężko stwierdzić. Sprawdzałem oczywiście tylko pod kątem tego odcinka z macochą, pamiętasz może jaka była fabuła tego co się głową rzucali?

Dobra, to teraz superzagadka! Czy pamiętacie serial, w którym występował facet w kapeluszu i pelerynie, na którego wołali "Brat Stilombo" ewentualnie Scilombo, Skilombo? Serial był w Polsce wyświetlany na pewno do roku 1989 włącznie.

Gość manio ciekawski =)
Nie wiem czy już ktoś to podał: Filip z konopi 1980

Gość manio ciekawski =)
:D Ja się chciałem pochwalić, bo ja to wiedziałem po pierwszym pytaniu. Ale dupa. Trzeba było wcześniej przyjść :D Poczytam, ale wątpię żebym coś wiedział

Gość manio ciekawski =)
Przeczytałem wszystko i nic nie kojarzę :D Stracony weekend! Jak ja dawno tego nie widziałem! Muszę to sobie gdzieś znaleźć.

Gość Kamp!
Gdzie mogę dostać wszystkie stare odcinki Szansy na sukces?

Gość Kamp!
Aha i proszę, wręcz błagam, niech mi ktoś powie co to za teledysk. Kamera lata wahadłowo nad ulicą. Na początku nie ma nic, potem wyłaniają się pojedyncze obiekty - samochód, jakiś człowiek, no potem jest cała ulica i jakaś dziewczyna o mało co nie wpada pod samochód (kulminacyjny moment piosenki i teledysku, zbliżenie na twarz dziewczyny), teledysk kończy się tak, że znowu pojedyncze obiekty znikają i nie ma nic.

Gość Kamp!
To latało gdzieś tak koło 2005 na starym Pulsie.

Gość Kamp!
Piosenka śpiewana przez kobietę i podejrzewam, że była nią ta dziewczyna w klipie. Muzyka elektroniczna, w sumie piosenka chyba miała podobną konstrukcję co teledysk - na początku mało dźwięków, apogeum i zanik dźwięków. Pamiętam, że wtedy na Pulsie był puszczany też teledysk Garbage do Bonda, czyli "The World Is Not Enough" oraz taki czarno-biały jakiegoś faceta z gitarą akustyczną.

sorry, że trzeci raz z rzędu, niestety kafe nie ma edycji postów. Teraz stwierdzam, że brat Skilombo z mojej zagadki mógł być bratem Z KILOMBO albo nawet Z QUILOMBO bo takie nazwy się na necie pojawiają. a Skilombo nie.

Gość dyrydyryy
ja szukam komedii , pewnie amerykańskiej strasznie śmoieszna była ,chociaż to może dlatego ,że coś wypiłem , w każdym razie chciałem sprawdzić czy faktycznie jest taka śmieszna i oglądnąć jeszcze raz akcja dzieje sie w dżungli , gdzie są zwierzęta zamknięte w klatkach i jedna z małp potrafi mówić , i pojawiają się jacyś przemytnicy którzy chcą ukraść tę małpę. film niskobudżetowy , widziałem w tv już pytałem ale odzeww był tak wielki , że zawaliło mi całąskrzynkę mailami :P

Wiesz, jak nie ma odzewu, to znaczy, że po prostu nikt nie wie,co to jest:P Uwierz mi, że próbowałem poszukać wtedy, ale niczego takiego nie znalazlem, a sam filmu nie znam.

Potrzebuję znaleźć film amerykański. Ona jest tęgą dziewczyną pracującą w zakładzie pogrzebowym,zakochana w mężczyźni,on jest maszynistą metrze. On jest żonaty nie ma dzieci ,jego żona bardzo elegancka kobieta, pracująca w jakiejś firmie i ciągle gdzieś w delegacji. Final filmu,on zostawia zonę dla tej puszystej dziewczyny która daje mu ciepło domowe i to czego każdy facet szuka w kobiecie. Jeżeli ktoś pamięta to proszę o namiary:)