Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Domowe obiadki dla niemowlaka

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Moja córka ma 8 miesięcy. Chciałabym zacząć jej już sama gotować. Tylko nie wiem, jak się za to zabrać. Możecie podać jakieś instrukcje, przepisy, krok po kroku jak wygląda przyrządzenie takiej zupki? Będę wdzięczna1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotujesz zwyczajnie
wywar, marchewke, pietruszke, ziemniaka, kalafior, kalarepe, groszek zielony, mięsko, do tego maselko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MamaCóreczki
Ale razem? Bo wszędzie buczą, że mięso oddzielnie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goooonies
kobieto, wpisz w gogle przepisy dla niemowląt i bedziesz miala milion stron i przepisów-z miesem, bez miesa, z jajkiem, bez jajka...wg wieku i potrzeb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjvvb
ja gotuje wszystko razem i odziwo dziecko zyje hehe a tak powaznie to pisza zeby oddzielnie ale ja sie do tego nie odnosze, sama wymyslam przepisy... np.pomidorówka: miesko(zazwyczaj cielecina), marchew,pietruszka,seler,ziemniak,masełko, ryz i troche kaszy mannej, przecier pomidorowy i wszystko pod blender barszczyk: miesko,marchew,pietruszka,seler,zimniak,buraczki,koperek,fasolka szparagowa, ryz, masełko, cukinia i pod blender. i tak z kazda zupka- podsatwa miesko, zimniak,marchew, seler,pieruszka... robiłam tez brokułowa,jarzynowa,koperkowa... mozna duzo wymyslac. ja gotuje po kilka słoiczków zalezy ile wyjdzie i do zamrazalki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuppiessss
słoiczki dajesz do zamrazarki czy pasteryzujesz? nie polecam dawac sloikow do zamrazalki, lepiej uzywac plastikowych pojemnikow odpowiednich do kontaktu z zywnoscia pokarm zamarzajac powieksza swoja objetosc, moze pęknac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjvvb
zamrazam cały czas i poki co nic mi nie pekło hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czytalam kiedys
ktos napisal kiedys ze mrozi dziecku w pojemnikach takich plastikowych na mocz. Co o tym sadzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goooonies
pojemniczki na mocz sa sterylne wiec jak dla mnie to dobry pomysł pojemnosc tez maja akuratną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja gotowalam codziennie swieze, a jak akurat nie gotowalam, to dawalam sloik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zainwestuj w dobry blender i kombinuj z różnymi gotowanymi warzywkami i cielęciną (bo to chyba najlepsze dla takiego malucha?) młode mamy często zachwalają termomixa, ale to spory wydatek... lepiej zajrzyj do magicznej planety i zwykłego robota z różnymi nastawkami kup, będziesz czarować maluchowi takie obiadki że hej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może raz może dwa
1. Kupuje małe porcje mięsa dobrego gatunkowo-cielecina,krolik,ale czasem też zwykłą kurę. 2. porcjuję 3. zamrażam 4. obiadek: -gotuje mięso z 5 minut,odlewam wodę i wlewam nową i wtedy wrzucam warzywa. jak ostygnie to do blendera wersja prostsza- wszystko do parowaru, a potem do robota. Zależy jakie mam mięso-jak z pewnego źródła to nie obgotowuję wcześniej. Na zupę mogą być wszystkie dostępne warzywa,do tego można dać kaszę jaglaną, jęcznienną, mannę, ziemniaka... można zrobić kluseczki. Zależy na ile dziecko już gryzie. Mój w tym wieku miał 2 zęby ale już mu gniotłam widelcem,bo sobie dobrze radził.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×