Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakakaka

Pierwsze rozstanie, jak sobie z tym radzić

Polecane posty

Gość kakakakakakaka

No i koniec :o pierwsza prawdziwa miłość i 2 letni związek chwilę temu się zakończył :( Jakoś nie umiem sobie poradzić z tym, wiem że to świeża sprawa, ale może ktoś doradzi jak to przetrwać, co wy robiliście wówczas? Pomóżice

Gość dck
Generalnie - przepłakać co swoje i pogodzić się z tym, że cierpisz i masz do tego prawo. Płacz pomaga, tak samo jak rozmowa ze znajomymi. Mnie z początku wyjścia bardziej dołowały niż pomagały. Najlepiej jest też nie trzymać się nadziei, że może jednak wrócicie do siebie. Im szybciej psychicznie pogodzisz się z tym, ze to już koniec, tym szybciej zaczniesz znowu żyć.

Gość jeeesu
Oj biedna... Mój pierwszy zwiazek trwal 3 lata i też było ciezko. Przeplacz, przecierp, zapewne dlugo bedziesz o nim myslec (ja myslalam z 1,5 roku). Szukaj zajęć, mozesz sobie zrobic liste co chcialabys zrobic czy o czym marzysz (jakies pierdoly typu nigdy nie byłam tu i tu a chciałabym) i sobie to wypełniać. Polecam Ci osobiscie skasowac wszystkie kontakty do niego zeby nie robic sobie nadziei bo to najgorsze. Po co masz czytac jego opisy na gadu, ogladac zdjecia z imprez na fb i sie zadreczac. Postaraj sie o nim nie myslec, skup sie na innych sprawach. Nie jest latwo bo to ciezka sprawa, trudna sytuacja i zawsze boli. Duzo bym dala za jakies pigulki ktore nic nie robia poza lagodnym przejsciem rozstania ale tak sie nie da. Jesli sie druga osobe nie kochalo. W chwilach zwatpienia i zalowania zrob sobie liste jego wad i nos ja przy sobie. Laski czesto po zerwaniu nawet z ostatnim chamem idealizuja sobie go po zerwaniu i cierpia.

Gość Nigdy nie zrozumiem mężczyzn
Rozstałam się 3 miesiące temu i baardzo cierpiałam mieszkaliśmy razem i kochał mnie że hoho a po miesiacu znalazł następną. Najlepszym lekarstwem jest nowa miłość, ale to jeszcze nie teraz Nie pisz nie dzwoń nie rób z siebie debila pamietaj to najgorsze co może byc a jak on sie odezwie to olej raz drugi. jak mu zalezy to nie odpusci i bedzie chcial wrócić.

Zajmij się swoimi sprawami, zacznij wychodzić ze znajomymi. Czytać książki, oglądać filmy, słuchać muzyki, uprawiać sport, ogólnie hobby które masz, no i tyle. "Znalezienie" miłości żeby zalać poprzednia, to takie dziecinne, niepoważne... znaczy że nie masz pojęcia co znaczy to słowo...