Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie pecie co powiecie

Objaśni mi ktoś wyniki z morfologii?

Polecane posty

Jestem w 37 tyg ciąży, odebrałam wyniki z morfologii i wyszło mi tak cos takiego: LYMPH 17,7% NORMA 20-45 NEUT 73,3% NORMA 45-70 EO w.b. 0,07 10^3/ul NORMA 0.10-0.50 EO 0.8% NORMA 1-5 reszta w normie. Orientuje się ktoś co to może oznaczać?? Mam się czym martwić?

Gość powinnas........
jak najszybciej udac sie do swojego lekarza tym bardziej ze jestes w ciazy . z niepokojacymi wynikami powinien przyjac cie od razu

No właśnie chciałam się dowiedzieć, czy mam z czym iść do lekarza, czy jet taka potrzeba. Bo na wyniku jest napisane, że zakres wartości referencyjnych nie obejmuje m.in. kobiet w ciąży i dlatego miałam nadzieję, że któraś z mam miała też takie wyniki i mi nieco objasni.

Gość powinnas........
mysle ze jest taka potrzeba - idz do lekarza i to jak najszybciej , lepiej dmuchac na zimne. ja bedac w ciazy morfologie zawsze mialam prawidlowa - a jakbym miala jakise odchylenia od norm jak u ciebie to na pewno bylabym u lekarza jeszcze tego samego dnia a najpozniej nastepnego. A jesli masz numer telefonu do swojego gina to zadzwon do niego i powiedz mu o tych wynikach i spytaj sie czy sa niepokojace czy tez nie. Tu na kafe raczej nie ma lekarzy , wiec nie łudz sie ze ktos ci odpowie na to pytanie

Gość gewrtopq
bez przesady lekkie odchylenia, nie ma powodów do paniki.

Czyli nie muszę robić paniki?