Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuhiyguy

załamuje mnie fakt ze jestem naprawde brzydka

Polecane posty

Gość iuhiyguy

i nie moge robic tego z inne ladne dziewczyny:( mam tradzik musze sie wiecznie ukrywac maskowac nakladac podklac :( nie chce mi sie zyc

Gość wejdź tu będąc zalogowana
tradzic czy moze uczulenie albo gronkowiec? mialas wymaz?

tradzik*

Gość iuhiyguy
nie mialam wymazu :( gdzie moge go zrobic ?

w najbliższym laboratorium, chyba nawet bez skierowania ale płatnie, a ze skierowaniem nieodpłatnie jakich kosmetyków używasz aktualnie i czego używasz? ile w ogóle masz lat i jaką cerę? popatrz sobie na to i zastanów się o czym świadczy lokalizacja zmian na twarzy http://thebeautygypsy.com/what-is-your-acne-telling-you/

Gość iuhiyguy
w labolatorium ale wymaz z pryszcza? uzywam teraz tylko oleju myjacego z bu i od czasu do czasu serum (zel HA + olej z pachnotki plu liposomy do naczynkowej) i nic wiecej :( mam 21 lat cere wrażliwa i tradzikową lokalizacja ?:( ja mam je na całej twrzy :( czoło, policzki , broda.. zaraz wkleje fotke na chwile

nie musisz wklejać :) a jesteś na diecie? czy to są takie małe białe swędzące wypryski, czy raczej takie duże ropne gulki?

Gość iuhiyguy
nie sa duze i ropne , raczej biale i nie swedzace mnostwo zaskornikow i czerwonych plam

stosujesz jakaś dietę?

Gość iuhiyguy
nie stosuje zadnej diety :( zdazylas zobaczyc fotke? co o tym myslisz ? co moze mi pomóc?

zdażyłam zobaczyć. ciężko mipowiedzieć. też mam problemy skórne ale ja to mam atopowe zapalenie skóry a jak skóra na ciele? masz skłonność do suchości, też do podrażnień itp ? masz na coś uczulenia?

Gość iuhiyguy
skóra na ciele jest w porzadku, na plecach czasami kilka pryszczy ale to nic z porównaniu z tym co na twarzy :( , nie mam na nic uczulenia tak naprawde nie wiem co ztym zrobic, wszystkie srodki na tradzik sa zbyt agresywne a te na naczynka nie powodują znikania pryszczy :(

a cera jaka? sucha? tłusta, normalna, mieszana?

czy masz problemy z oczami powiedz mi? jakieś łzawienie, pogorszenie wzroku jak stan skóry się pogarsza?

Gość iuhiyguy
niby tłusta , ale czesto mam suche skórki mam problem z oczami czesto sa czerwone podraznione ..

przy azs jest nadmierne rogowacenie, ale to też nie musio niczym świadczyć. alergie, to może też być objaw. oczy są podrażnione przy trądziku różowatym ocznym - masz naczynka, jest ryzyko że to to. trzeba zrobić coś, żeby skórę uspokoić. tak czy inaczej testy na alergię i wymaz sugerowałabym zrobić, bo przyczyn jest wiele. czy byłabyś w stanie napisać mi składy kosmetyków których używasz?

Gość iuhiyguy
to na pewno tradzik rózowaty:( a na to nie ma lekarstwa ,dlatego jestem taka zalamana :( no sklad tego olejku myjacego to: olej słonecznikowy i glyceryl cocoate a tego serum napisalam :( czasami jak siedze z domu nie maluje sie np tydzień czy wiecej to stan skory wcale sie nie poprawia

czyli tutaj dietą się wspieraj, aloes też łagodzi, glukonolakton i kwas laktobionowy, kwas migdałowy się też sprawdzić mogą ale radziłabym skonsultować z kosmetyczką jakąś kompetentną bo w stanach takiego mocnego zaostrzenia powinno się uważać. trądzik różowaty oczny stan zaostrzony leczy się tetracyklinami, musisz iść w takim razie do dermatologa i na badania diagnostyczne, nie martw się bo zmiany w oczach się cofają po leczeniu. sprawdź też także, czy nie masz kandydozy. u mnie też kiedyś podejrzewano różowaty, ale to się okazało AZS. nie masz żadnej historii alergii u siebie, jako dziecko itp?

aha i jedz kaszę gryczaną oraz pij wodę po jej gotowaniu (oczywiście kaszę gotujemy przepłukaną) to pomaga uspokoić skórę

Gość iuhiyguy
nie jako dziecko nigdy nie bylam na nic uczulona ,zadnych pokrzywek czy problemow ze skora ok dziekuje ci za pomoc 🌼

jest w sumie jeszcze kilka innych rzeczy które można by zrobić

Gość iuhiyguy
sprobuje wszystkiego o czym piszesz ale jakos jestem juz bez nadzieii ze cokolwiek pomoze :( tyle sie juz z tym mecze i izotek i masci i wizyty u dermy dziekuje raz jeszcze trzymaj sie 🌼

pozdrawiam :)

Gość aojaoajsohjaojsoja
Ja Ci radze zaczac jesc duzo warzyw i owocow i przede wszystkim wyeliminowac przetworzone zarcie i gluten - czyli pieczywo (jest bezglutenowe), makaron, itd. Mozesz nie wierzyc, ale ja w ciagu 2 miesiecy pozbylam sie krost i teraz mam tylko lekkie przebarwienia, ktore juz schodza:)

to jest jasne i logiczne że sensowne odżywianie (czyli zminimalizowanie przetworzonych produktów m.in.) może tylko pomóc ;)

Gość aojaojaodsjojsojas
niektorzy nie wiedza, ze odzywianie ma wielki wplyw na np. skore, no niestety. ja do niedawna sobie np. tlumaczylam tak, ze skoro moje kolezanki jedza 5 kk czipsow i czekolady dziennie i maja ladna skore to znaczy, ze odzywianie nie ma znaczenia... Ten gluten to najwieksze przeklenstwo, wiele osob wyleczylo tradzik po zaprzestaniu jedzenia glutenu. Jakis chlopak zalozyl strone o tym, dobrze, ze na nia trafilam i zastosowalam. A jesli chodzi o pielegnacje skory to polecam stosowac maseczki z glinki zielonej (glinka+oliwa z oliwek lub olej kokosowy) ja w takiej papce chodze co 3 dni nawet kilka godzin, super oczyszcza. Do tego ponoc sa swietne maseczki ze spiruliny (zamierzam wlasnie kupic) i tonik z octu jablkowego:)

Gość Smoczka123
Jeśli to ten rodzaj trądziku, to polecam Rozex :)

Gość Dinos321
Rozex jest okej, tylko upewnij się u dermatologa najlepiej :)

Gość iuhiyguy
Dzięki za info o rozexie!