Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjfuytfutd

Ludzie! Czy nie czujecie się głupi ?

Polecane posty

Gość gjfuytfutd

Otacza nas zewsząd głupota, paraliżująca nasz mózg wystarczająco aby wyczuć poważną barierę ilekroć próbujemy przebrnąć przez bardziej ambitny tekst naukowy. Sama widzę po sobie, jak nikła jest moja wiedza na tematy polityczne, jak płytki jest mój światopogląd zbudowany na zasłyszanych (głównie przypadkowo) informacjach. Jestem studentką i z podziwem patrzę na umysły wcześniejszych pokoleń, których wiedza, nie tylko w ich dziedzinie ale poza nią jest godna podziwu. Dlaczego oni mieli tych informacji więcej? Czy wynika to z tego że kiedyś media i prasa serwowały informacje treściwe i ambitne, zmuszając tym samym odbiorców do analizy? Przykre jest to, że obecnie człowiek poszukując czegoś ambitnego ( czy w internecie czy też w TV ) musi przedzierać się przez chłam od którego puchną uszy.

Gość qwxcjk
no właśnie internet i tv kiedyś ludzie nie mieli tych bzdur.

Gość niestety tak się dzieje
ogłupiają nas, a my to chwytamy. Idziemy na łatwiznę.

Gość gjfuytfutd
Mieli TV. Nasz 50 letni wykładowca ostatnio wspominał jak w czasach dzieciństwa oglądał dokument w telewizji na temat prac badawczych, którymi obecnie sam się zajmuje. A jeśli nie internet, to mieli prasę, to również środek masowego przekazu.

Gość gjfuytfutd
No właśnie, dlaczego na to się godzimy? Bardzo żałuję że urodziłam się, i muszę żyć w czasach gdzie kręgosłupy moralne uległy złamaniu, studenci przez studiowanie pojmują tylko chlanie i wieczne libacje, a rodziny przy kolacji zamiast rozmawiać z dziećmi na tematy ważne, oglądają wspólnie Pamiętniki z Wakacji...

Gość kulman razer ukasz
i co z tym zrobisz?

Gość gjfuytfutd
postaram się być mądrzejsza niż jestem. Pytanie co Ty z tym zrobisz :) ?

Gość policjanttt....
jecie kupę? :)

Gość lk98ju7
kiedyś kłamali tak jak teraz , a ludzie słuchali Radia Wolna Europa , no i byli odważniejsi . Teraz "mężczyźni" to tchórze . Kidyś jak szynka podrożała o 1 zł , wyszli na ulice .

Gość mieli tv smiech
dwa kanały z przemówieniami towarzyszy, czytali książki a nie łykali medialną papkę jak pelikany

Gość lalalum!
ja mam wieczny kompleks braku wiedzy... dzisiejsi magistrowie mogliby dawnym licealistom buty czyścic :( mój ojciec, ze swoim średnim wykształceniem, był milion razy mądrzejszy ode mnie i od wszystkich znanych mi "młodych" głąbów :( ale - nami, idiotami, łatwiej się steruje - po co to zmieniać ?