Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdsksf

czy znając angielski , norweski i rosyjski mam szanse na dobra prace ??

Polecane posty

Gość hdsksf

j.wfo

Gość Jak udalo ci się nauczyć
tych wszystkich języków??? duzo czasu poświęciłaś?

Gość wheidfhw
gdzie chcesz pracować

Gość hdsksf
angielski to ze szkoly, rosyjski zaczelam w lo, pozniej troszke nadrabiałam, a norweski przez 7 miesiecy ale ostro w kazdy dzien 3h... teraz nie dostałam sie na prawo ale moze spróbuje na nastepny rok, miałam iśc na wieczorowe ale za duzo kasy to kosztuje a mnie nie stac, chciałam sie zajac prawem miedzynarodowym, to mnie kreci

Gość ruchacz_pospolity
potwierdzam, walizkę pieniędzy możesz zaobić rocznie mając takie umiejętności przy odrobinie szczęścia :)

Gość hdsksf
tylko problem jest taki ze ja znam te jezyki ale troszke nie wiem jak to wykorzystac, chciałam robic prawo miedzynarodowe ale sie nie dostalam i teraz troszke zwalilo to moje plany

Gość hdsksf
na zaoczne tez mnie nie stac, nie dostałam sie w ubiegłym roku, teraz poprawiałam maturwe tez sie nie dostałam . nie stac mnie na wieczorowe ani zaoczne, gdyby bylo stac to bym poszła

Gość hdsksf
chciałabym jakos zaczac dzialac bo drugi rok przesiedze i nic nie bd miec, co zrobic, chce wyjechac z domu a nie mam jak wybic sie z tej wioski, rodzice tylko jestes do dupy

Gość ruchacz_pospolity
wyobraź sobie, że jest łatwiej niż przypuszczasz , trochę podpowiem i naprowadzę , pójdź za moim sposobem myślenia ? jest tak : są w Polsce zarejestrowane firmy transortowe i są zatrudniani kierowcy z krajów rosyjsko-języcznych, czyli Rosja , Ukraina , Białoruś i z załadowanym towarem jadą w trasę do Norwegii , do Anglii , do Włoch lub Portugalii , jadą tysiące kilometrów , mają system nawigacji aly gdy któryś z kierowców złapie gumę albo TIR się rozkraczy na trasie to są bezbronni i potrzebują kontaktu z BAZĄ albo z warsztatem mechanicznym na terenie Norwegii albo UNI , nie potrafią się porozumieć, więc znając języki działasz za nich jako BAZA , wiem o tym, że firmy transportowe poszukują takie osoby , które potrafią pomóc kierowcom TIR-ów w czasie trasy , czy KA PE WU ?

Gość hdsksf
ale to mnie nie zbyt ciekawi

Gość ruchacz_pospolity
rozumiem, czyli masz w zadzie aby pozwiedzać trochę Europę na koszt firmy transportowej aby poznać miasta i trasy TIR-ów

Gość hdsksf
ale jak poznam siedzac przy tel