Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hvjhgvclugvcl

Praca i zarobki

Polecane posty

Gość hvjhgvclugvcl

Witam! Dziś tak sobie myślałam o ludziach, którzy narzekają na swoja pracę i swoje zarobki. Hmm... czy Wy robicie coś by to zmienić? Owszem, są ludzie, którzy nie dadzą rady zmienić czegokolwiek, ale są sytuacje, że istnieje taka możliwość. Wiecie co? Ja jestem tylko telemarketerką. Zwykłym szarym pracownikiem, jednym z wielu. Mam płacone 6zł za godzinę + prowizja za wykonanie projektu. W tej pracy jest tak, że jeżeli nic nie robisz to masz niskie osiągi, a jeśli się starasz to Twoje projekty są w pełni wykonane, masz duże osiągi, a co za tym idzie masz wyższą premię. Juz na zasadzie mojej firmy widzę, że Ci, którzy robią najmniej to najwięcej narzekają na swoje zarobki. Nie wiem jak dziewczyny to robią, że rzadko przekroczą tysiąc, ponieważ ja pracując na pełen etat(osiem godzin, bez nadgodzin) przekraczam dzienną normę, mam wysokie osiągi i moja miesięczna pensja wynosi od 2500 do 3500 na rękę wliczając prowizję. Także już po czymś tak mało skomplikowanym jak telemarketing widzę, że jak człowiek się rozwija, doskonali swoje umiejętności to osiąga wymierny efekt w postaci pienięznej. Tak samo będzie w firmach, w których płacą więcej juz za samo rozwijanie się(tzn chociażby studiowanie czy większe osiągi). W związku z tym mam do Was pytanie, ile zarabiacie i jak doszliście do takiej kwoty? Chciałabym, żebyście opisali ścieżkę, po której kroczyliście, żeby osiągnąć takie dochody, żeby Ci, którzy tak wiecznie narzekąją zobaczyli, że idzie, a nie tylko wiecznie na Was krzywo patrzyli, że macie więcej od nich, bo przecież "w tym kraju ma tylko ten co kradnie".

Gość hvjhgvclugvcl
Wiem, że się rozpisałam, więc przepraszam, ale jakoś nie mogłam zwięźlej myśli zebrać

dwa ata bezrobotny wszedzie odrzucaja oferty jedna firma-krzak chciala ze mnie zrobic telematketera ale na cwierc etatu bez ubezpieczenia i musiabym pracowac za darmo przez jakis czas zeby im wyrownac za "przeszkolenie mnie"