Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makowa245

Ssanie palca u 11-tygodniowego malca

Polecane posty

Gość makowa245

Cześć dziewczyny. Mam problem jak w tytule. Ewidentnie ssie palca, aż słychać czasami cmokanie, najpierw u prawej ręki, potem po noszeniu parę dni rękawiczki przerzucił się na lewą. Mam zdjęcie, na którym ma 11 dni i ssie palca.Co robić? Czy dalej wkładać te rękawiczki? A nie powinien sobie wkładać paluszków do buzi na tym etapie? Smoczka wypluwa i krztusi się.

Gość moja opinia .....
mój tez ssł i ssa palec do tej pory a ma skończone 3 lata teraz tylko do snu ale jak był mniejszy ssał częściej niestety nie znam dobrego sposobu wszystko zawiodło nawet płyn przeciw obgryzaniu paznokci. Przykro

Moja rada nie pozwalaj zakladaj cały czas rekawiczki wyciagaj palca wkladaj smoczka moja mała też tak miała a my jej pozwoliliśmy a później była tylko gorzej palec cały czas w buzi i nie pozwolala sobie go wyciagnoasv trzy tyg temu zauważyłam że palec który sala zrobił sie grubszy a skóra taka biała i zaczęliśmy znowu jej oduczac pokazaliśmy że paluszek jest chory zabranialismy bradz do buzi na początku mała sie buntowala płakała potem co raz mnie ciągłą w dzień tylko jak zasypiala ale cały czas jej zwracaliśmy uwagę i tlumaczylismy i w końcu raz zasnela bez i tak zostało było ciężko dlatego zabraniają teraz bo mały jest jeszcze mały