Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

rozwarcie na 1 palca - 33 tydz ciazy kto doraddzi i pomoze ?

Polecane posty

dziewczyny jestem w szpitalu z tym schorzeniem . Biore magnez w kroplowce i nospe 2 razy dziennie w sumie brzuch mnie nie boli wiec nie wiem po co ta nospa..czy ktoras z Was przechodzila cos podobnego ? czym sie leczylyscie i czy napeawde nie donosze ciazy do terminu ;????

Gość lilianciaaa
na jeden palec a nie na jednego palca :) Donosisz, nie martw sie. To juz 33 tydzien, za 2 tygodnie mozesz juz bezpiecznie urodzic, ale po to jestes w szpitalu, zeby bylo dobrze. Jestes pod opieka lekarzy, wiec nie pytaj "pseudoekspertek" na forum.

nospe masz po to by nie było skurczy tak profilaktyczie :) ja w 33tc to już rodziłam a rozwarcie na 2 palce to miałam od 24tc więc się nie stresuj w drugiej ciąży rozwarcie miałam na 2 od 36tc a syna w końcu w 41tc wywoływali tak się bez nerwów słuchaj lekarzy i rób co każą a wszystko dobrze się skończy :)

Gość idel
ja przez 6 tygodni chodzilam z rozwarciem na 1,5 cm tylko ze mialam abolutny nakaz lezenia o spacerowaniu/chodzeniu ni ebylo mowy,bedziesz sie oszczedzala to spokojnie donosisz no i bierz leki ktore ci kaza brac a bedzie dobrze

lepiej uważaj,bo mojej siostrze lekarz powiedział,że ma 4 cm,a na drugi dzień juz rodziła i prawie do szpitala nie zdązyła :-O

Gość nerciaaa
Laguna i po co straszysz? Przeciez autorka jest w szpitalu pod opieka lekarzy, a ty jej mowisz, ze ma uwazac.A w jaki sposob mozna bardziej uwazac? Poza tym twoja siostra miala duzo wieksze rozwarcie.

Mialam podobnie, tylko w 29 tygodniu, tydzien lezalam w szpitalu.Magnez mi podali w kroplowce, ale nie moglam jej przyjac do konca bo mnie dusiło. Wypuscili mnie ze szpitala z nakazem lezenie do konca ciazy... nie poszuchalam ( glupota moja !!!! ) , bo nie moglam wylezec w łóżku.A ciaze donosilam do 38 tygodnia :) Sluchaj lekarzy, nie przemeczaj, lez jak najczesciej i odpoczywaj to bedzie dobrze

Gość nerciaaa
Ale ona jest w szpitalu, wiec co masz na mysli radzac jej , ze ma uwazac?co ma zrobic?

Gość manio ciekawski=)
a kupę wolno ci robić?

Gość no to ...........
male rozwarci nie masz czego sie bac ja przez cala ciaze miałam na 2 palce i lekarz nie widzaial problemu - urodzialam w terminie

Gość idel
autorko ja mialam planowana cc na 39 tydzien bralam bardzo duzo lekow ale glownie luteine,nospe forte,aspargin, i jeszcze inne ale to juz na zapalenie pecherza,tylko jak juz pislam wczesniaj musialam caly czas lezec

Gość idel
wlasnie w 33 tyg te rozwarcie,ale moja ciaza ala byla bardzo trudna zaczynajac od 11 tyg,ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i mam sliczna corcie ktora juz skonczyla 9 miesiecy

idel ,a ile dziennie tych magnezow bralas ?? i na 1,5 cm to jesli sie nie myle to mniejsze rozwarcie niz u mnie ,bo z tego co wyczytalam to 2 cm to 1 palec ...

Gość idel
nie wiem a nie jest tak ze jeden palec to 1 cm? 3 razy dziennie ,moja kolezanka miala 2,5 cm chyba od 29 tyg i donosila do terminu, a co mowia ci lekarze teraz jak juz jestem po ciazy chyba bym spokojniej przyjela ta informacje bo jak bylam w ciazy kazdy pobyt w szpitalu przezywalam ,duzo plakalm panicznie balam sie ze nie donosze ciazy wiec rozumiem twoje obawy

Gość idel
a teraz to mnie zagielas a sa jakies inne dawki? bralam 3 razy po 1 tabl nie pamietam ile mialo ale chyba 500,a ty co bierzesz?

Ja bralam w szpitalu 2 x 500 :) w domu tez mam tak brac, ale odstawilam, bo mam w witaminach i biore tylko nospe ;)

Gość do okola nas same
Amamnda blagam naucz się odmieniac przez przypadki. PALEC A NIE PLACA.