Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narkoza

Usuwanie zębów w narkozie

Polecane posty

Gość nie mająca pojęcia
Bardziej zabieg chirurgiczny. Wiem tylko, że ząb został rozpiłowany na części i po kawałeczku usuwany...Z precyzją zegarmistrza...:D Potem ładnie mi zszyto dziąsło...:)

Gość Scrub nurse
Do narkozy jesteś przygotowywana tak jak w przypadku każdego innego zabiegu. W trakcie usuwania zębów podawane jest znieczulenie miejscowe. Jeśli chodzi o ilość zębów usuniętych na raz, to może być ich kilkanaście. Masz później poprostu zakladane szwy

Scrub nurse właśnie o znieczulenie miejscowe mi chodzi. Podawana w trakcie zabiegu? A czy do buzi wkłada się coś żeby szczęka się nie zamknęła? ;)

Gość Scrub nurse
Tak i w trakcie trwania zabiegu podaje się znieczulenie miejscowe. Powód : po wybudzeniu po zabiegu nie ma bólu

Gość Scrub nurse
Tak i w trakcie trwania zabiegu podaje się znieczulenie miejscowe. Powód : po wybudzeniu po zabiegu nie ma bólu

Gość gość
Ja miałam tak usuwaną zatrzymaną ósemkę tutaj http://artdenta.pl/. Polecam. Zero stresu, oddałam się w ręce polecanych przez innych specjalistów. Po 3 dniach nie czułam już żadnego dyskomfortu.

Gość gość
Ja dziś mialam pod narkoza leczone moje w zeby. Cześć był a usuwania część przygotowana do leczenia kanałowego. Wszystko fajnie i bezboleśnie. Jestem bardzo zadowolona bo podczas jednej wizyty załatwiam kilka zębów :) :) :) Bardzo się bałam narkozy a po prostu zasnęłam i obudziłam kiedy bylo po wszystkim. Całość trwała prawie 2 godz. Jedyne co teraz odczuwam to lekkie drapanie w gardle po intubacji której oczywiście nawet nie pamiętam.