Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avenntka

Ciezki problem...Musze podjac decyzje.

Polecane posty

Gość Avenntka

Mam gronkowca, wyszedl na posiewie. Musze powtorzyc bo nie ma antybiogramu. Sa dwie opcje: - czekam do wizyty u lekarza w poliklinice, u ktorego zamierzam rodzic (150 km od miejsca zamieszkania) - 2 tyg, robie tam posiew i za 2.5 tyg leczenie. Bede wtedy w polowie 38 tc, gdy leczenie by sie skonczylo. Pytanie, czy nie urodze wczesniej naturalnie. Mam zaplanowana cesarke na koncowke 38 tc. - robie posiew u naszych debilnych lekarzy w poniedzialek, ktorzy juz 3 razy mnie leczyli nie na to, co trzeba. Biore to co mi kaza.Moze nie sa takimi mlotkami jak dostana antybiogram. Jestem spokojna w razie porodu naturalnego, jesli nie doczekalabym cesarki. O ile trafia z antybiotykiem. Co byscie zrobily? Czy jak dostane rozwarcia, albo wypadnie mi czop to dziecko od razu zaraza sie gronkowcem?

Gość czekajac na obiad
ja decydowalabym sie na cc...gronkowiec to wredna rzecz i nie chcialabym nim zarazic dzieciaka

Gość Avenntka
na pewno bedzie cesarka, jednak obawiam sie ze moge do niej nie doczekac. A wizyte w poliklinice mam dopiero za 2 tyg, wowczas posiew i ew leczenie. Ale co jesli zaczne rodzic szybciej?:(

Gość nie wiem jak byloby
przeciez ten temat juz byl, wczoraj chyba

Gość Avenntka
Ja wczoraj nie zakladalam tego tytu watku :)

Gość ojtam ojtam
spokojnie przy cc dziecko sie nie zarazi a i tak dostaje antybiotyk - tak mówił mój gin - ja miałam posiew w 36 tc i wtedy sie okazało że mam rozwarcie i położenie pośladkowe - miałam cc w 37 tc w posiewie nic ne wyszło ale lekarka mówiła że jak cos to nie będzie z tym problemu bo bała sie że nie doczekam do cc i wyników posiewu z takim rozwarciem

Gość Panna* *MAM_ TO_ W_ DUPIE
robisz posiew u debilnych lekarzy w poniedziałek wynik zwykle za tydzień bierzesz go w garść i idziesz do polikliniki

Gość Avenntka
Dzieki. Zrobie posiew tu a z wynikami za niecale 2 tygpojade do polikliniki. Zacznie sie wtedy 37 tc.