Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem wielki.... .

mam żylaki...jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

albo chociaz sprawic ze beda mniej widoczne? Mam zylaki na prawej lydce...z przodu strasznie widac zylaka... z tylu tez widac 2 zylaki...biore codziennie rutinoscorbin, smaruje liotonem 1000...ale to tylko kasa wydana w bloto. Niestety mam stojaca prace i to pewnie dlatego....macie jakies sprawdzone sposoby na zylaki?

Gość ja się dobrze czuję
no chyba jedyna sprawdzona to jest operacja :( poza tym doustnie jakieś preparaty bo takie smarowanie to nic nie da tak naprawdę, coś co wzmacnia żyły, jakieś suplementy (nie orientuje się w temacie bo się nie interesowałam ponieważ nigdy nie musiałam). myślę także, że trzeba pamiętać o wygodnych, naprawdę wygodnych butach i o aktywności fizycznej i ogólnie o zdrowym odżywianiu.

odzywiam sie zdrowo, nie mam nadwagi, nosze buty na plaskiej podeszwie, tlyko czasem zakladam wysokie obcasy. Zylaki pojawily sie 3 lata temu odkad mam chodzaca prace. Spedzam od 8 do 12 godzin dziennie stojac lub chodzac. dodatkowo zylaki bola, czuje ciezkosc nog...cos strasznego. Bralam juz tabletki na zyalki eklamowane w tv, ale bylo mi po nich niedobrze, mialam nudnosci, bolala mnie glowa.

Gość ja się dobrze czuję
nie bierz tabletek typowo na żylaki (diosmina to była?) tylko jakiś suplement na krążenie, ale jakiś naturalny